Stantræk

Generationsskifte sikrer vækst hos traditionsrig produktionsvirksomhed

Stantræk

09. oktober, 2018

Med 50 år på bagen er den østjyske virksomhed Stantræk gået gennem flere generationer hos familien Lauritsen. Men da finanskrisen i 2007 ramte virksomheden, stod næste generationsskifte pludselig på højkant. Med en målrettet strategi og investeringer vendte CEO og arving, Morten Lauritsen forretningen og købte sidste år hovedparten af Stantræk med hjælp fra et Vækstlån fra Vækstfonden.

I Lystrup lidt nord for Aarhus, ligger metalproduktionsvirksomheden Stantræk. Stantræk leverer forarbejdede metalplader til andre virksomheder, eller som Morten Lauritsen, CEO i Stantræk, forklarer det: ”Alle komponenter, der kan blive uddrevet af metalplader.” Det kan for eksempel være komponenter til højtalere eller andet elektronik. 

Egentlig tiltrådte Morten Lauritsen allerede som direktør i Stantræk tilbage i år 2007, 10 år før han købte virksomheden. Men da finanskrisen bød på et par hårde år for Stantræk, krævede det et stærk fokus og en målrettet strategi for at holde hovedet oven vande. De seneste år er Stantræk igen i fuld fart frem og omsatte i 2017 for 70 mio. kr. Den positive fremgang betød også, at sønnen Morten Lauritsen købte størstedelen af virksomhedens aktier med hjælp fra et Vækstlån fra Vækstfonden.  

”Jeg har haft 10 år som frontmand for den her virksomhed. Det har givet mig en sikkerhed for, at jeg faktisk har noget at tilføre. Det er lykkes os at vende den her negative kurve, og det betyder også, at vi nu ligger fundamentet for en forretning, vi tror på, kan blive rigtig stor, fortæller Morten Lauritsen, administrerende direktør i Stantræk.

Jeg bliver ved med at gøre det her, fordi der er potentiale"

50 år men forsat fremgang 

Det har været et festligt år for Stantræk, der i 2017 både kunne fejre 50 års jubilæum og den nye ejer Morten Lauritsen. Men selv om virksomheden har et halvt århundredes erfaringer, er mulighederne stadig åbne og potentialet stort ifølge virksomhedsejeren.  

”Jeg bliver ved med at gøre det her, fordi der er potentiale. Og det går rigtig godt for Stantræk. Når du overtager en virksomhed, så start med at stille dig selv spørgsmålet: Hvordan tilfører jeg min virksomhed noget nyt? Du skal have nogle idéer og visioner med købet, ellers er der bare større risiko for, at du ikke lykkedes,” siger Morten Lauritsen 

For Morten Lauritsen har overtagelsen af virksomheden også betydet at være bevidst om sit ansvar for at blive ved med at forny sig.  

”Folk har en tendens til at tænke, at en familieejet virksomhed med 50 år på bagen nok godt kan være gået lidt i stå, køre på rutinerne. Men sådan er det ikke hos Stantræk. Vi tænker konstant i måder, vi kan forny os på, og derfor tror vi også på 50 år mere”, fortæller Morten Lauritsen.

Andre cases

International Bag Industry

Nye maskiner sikrer mere effektiv og miljøvenlig produktion af plastposer

Med en Vækstkaution kunne International Bag Industry forny produktionsapparatet med nye og mere effektive maskiner.

Innovaid

Bedre livskvalitet for handikappede med interaktive hjælpemidler

En dansk ingeniør fra Aarhus har udviklet en ny type interaktive hjælpemidler, der forbedrer mobiliteten hos fysisk handikappede..

Icebreaker
Icebreaker

Nordjysk virksomhed vil gøre isterninger til en millionforretning

Den aalborgensiske virksomhed Icebreaker har udviklet en patenteret teknologi, der gør det hurtigt og let at lave isterninger. Visionen er at revolutionere den måde, vi producerer isterninger