Sitecover

Innovative strukturer giver håndværkere tag over hovedet

Sitecover

12. januar, 2017

Ved større byggeprojekter afhænger byggetiden ofte af vejrforholdene. Derfor har Sitecover udviklet en overdækningsløsning, med integrerede kraner, som de udlejer til byggepladser. Overdækningen sammensættes af flere moduler og beskytter bygningsarbejdet mod alle vejrforhold året rundt. Men det kræver store investeringer at producere de nye moduler. Med et Vækstlån og et Vækstlån til iværksættere kunne Sitecover give flere håndværkere ly for stormen.

Om virksomheden

I løbet af et år risikerer ansatte i byggebranchen at spilde cirka 40 arbejdsdage på grund af dårligt vejr.  Det problem løser den innovative overdækningsstruktur, Sitecover, som sikrer håndværkere tørre arbejdsforhold 365 dage om året.  Konstruktionen sammensættes af moduler, og størrelsen kan derfor tilpasses til de enkelte byggerier. Sitecover gør det muligt at spare op til 7 pct. på byggeriets samlede omkostninger, fordi løsningen mindsker udgifterne til bl.a. tabte arbejdsdage og tørring af bygninger efter nedbør.

Vi har et produkt, som virkelig kan skabe værdi i byggebranchen, så vi tør godt være optimistiske"

Udfordring

Sitecover har allerede haft succes med at udleje sit udstyr til bl.a. Novo Nordisk, Wembley Stadium og Bispebjerg Hospital. Men i 2016 havde virksomheden ikke mere ledigt udlejningsudstyr, og de blev derfor nødt til at takke nej til nye kunder. For at udvide kapaciteten havde Sitecover brug for kapital til at investere i produktion af nye moduler. Men da virksomheden var ung og endnu ikke kunne kaldes et driftsselskab, kunne banken ikke låne dem det nødvendige beløb. Derfor gik Sitecover til Vækstfonden, der medfinansierede de nye moduler, så virksomheden igen fik udsigt til flere kunder og byggeprojekter fremover.

”Vi har et produkt, som virkelig kan skabe værdi i byggebranchen, så vi tør godt være optimistiske. Vi har allerede oplevet stor interesse i både Danmark, USA og Tyskland, og med hjælp fra Vækstfonden kan vi begynde at udnytte markedspotentialet, ” siger Jacob Maintz, medstifter af Sitecover.

Andre cases

International Bag Industry

Nye maskiner sikrer mere effektiv og miljøvenlig produktion af plastposer

Med en Vækstkaution kunne International Bag Industry forny produktionsapparatet med nye og mere effektive maskiner.

Innovaid

Bedre livskvalitet for handikappede med interaktive hjælpemidler

En dansk ingeniør fra Aarhus har udviklet en ny type interaktive hjælpemidler, der forbedrer mobiliteten hos fysisk handikappede..

Icebreaker
Icebreaker

Nordjysk virksomhed vil gøre isterninger til en millionforretning

Den aalborgensiske virksomhed Icebreaker har udviklet en patenteret teknologi, der gør det hurtigt og let at lave isterninger. Visionen er at revolutionere den måde, vi producerer isterninger