Roykon

Ejer af håndværksbutik vil fordoble omsætning efter opkøb

05. februar, 2015

Udsigten til flere tusind nye kunder fik Torben Madsen, der ejer den fynske håndværksbutik Dorch & Danola, til at opkøbe virksomheden Roykon, der leverer fittings til metalindustrien. Nu vil han fordoble den samlede omsætning i løbet af fem år.

100 millioner kroner i omsætning skal forvandles til 200 millioner kroner i løbet af fem år.

Det er ambitionen for Torben Madsen, efter han har opkøbt Roykon, der er underleverandør til industrien og primært sælger fittings til metalindustrien.

I forvejen ejede Torben Madsen håndværks- og netbutikken Dorch & Danola, der sælger alt tænkeligt håndværksudstyr til både professionelle og private. Men Roykon har flere tusind kunder i kundekartoteket, som Dorch & Danola potentielt kan profitere på, og det vækkede interessen hos Torben Madsen.

”Jeg var interesseret i at købe Roykon, fordi de har 4.652 kunder i deres kartotek. Det er kunder, jeg aldrig nogensinde har beskæftiget mig med før, og som potentielt kan være med til at fordoble den samlede vækst i de to virksomheder i løbet af fem år,” siger Torben Madsen.

”Dorch & Danola har ikke så mange kunder til Roykon, men Roykon har mange kunder til Dorch & Danola. Det er det, der er interessant,” siger han.

Med Vækstlånet kom den sidste del af finansieringen til opkøbet på plads. "

Fortsætter som to selvstændige virksomheder

Finansieringsbehovet for at købe 51 pct. af aktiekapitalen i Roykon lød på 25,6 millioner kroner. Gennem Vækstfonden fik Torben Madsen bevilliget et Vækstlån på fem millioner kroner eller knap 20 pct. af det samlende kapitalbehov. De resterende 20,6 millioner blev fremskaffet gennem salg af aktier i Dorch & Danola, banklån og egen- og sælgerfinansiering. Begge virksomheder fortsætter som to selvstændige virksomheder med Torben Madsen som administrerende direktør. 

Købet trådte i kraft 1. september 2017, og ifølge Torben Madsen er hans ”fornemmeste opgave” nu at få de to virksomheder til at spille sammen. En af hovedopgaverne er blandt andet at lave en netbutik, der gør det nemt og overskueligt for Roykons kunder at handle i. 

”Med Vækstlånet kom den sidste del af finansieringen til opkøbet på plads. Det betyder, at jeg nu udelukkende kan fokusere på at få virksomheden til at vokse i den retning, jeg vil,” siger Torben Madsen. 

Tidligere administrerende direktør i Roykon, Finn Roy, nærmer sig pensionsalderen og har derfor ønsket at finde en løsning, der fremtidssikrer virksomheden.

”Jeg har ønsket at trække mig lidt tilbage, og det har vi fundet en rigtig god løsning på ved at slå virksomheden sammen med Dorch & Danola,” siger Finn Roy i en pressemeddelelse. 

På trods af store effektiviserings-, og rationaliseringsgevinster ved at have begge virksomheder under samme ledelse, er der ikke planer om at afskedige medarbejdere. Det skyldes de store vækstambitioner, der skal foldes ud over de næste år.

Både Roykon og Dorch & Danola vil fortsat ligge i henholdsvis Fredericia og Odense.

Andre cases

International Bag Industry

Nye maskiner sikrer mere effektiv og miljøvenlig produktion af plastposer

Med en Vækstkaution kunne International Bag Industry forny produktionsapparatet med nye og mere effektive maskiner.

Innovaid

Bedre livskvalitet for handikappede med interaktive hjælpemidler

En dansk ingeniør fra Aarhus har udviklet en ny type interaktive hjælpemidler, der forbedrer mobiliteten hos fysisk handikappede..

Icebreaker
Icebreaker

Nordjysk virksomhed vil gøre isterninger til en millionforretning

Den aalborgensiske virksomhed Icebreaker har udviklet en patenteret teknologi, der gør det hurtigt og let at lave isterninger. Visionen er at revolutionere den måde, vi producerer isterninger