Rødvig Kro & Badehotel

Fra luftkastel til strandpension

13. februar, 2014

Rødvig Kro & Badehotel kunne ikke rumme alle de gæster, der ønskede at overnatte på stedet. Med et Vækstlån købte og renoverede ejerene nabobygningen, og kunne sommeren 2013 slå dørene op for gæster til Stevns Klint Strandpension.

Om virksomheden

Rødvig Kro & Badehotel er en familieejet virksomhed, der i snart 25 år har huset overnattende gæster i naturskønne omgivelser på Stevns sydspids. De sidste fem år har sønnen til de oprindelige ejere, Jonas Skaaning, og hans kone, Kathrine Hendriksen, ejet stedet. Ikke langt fra Rødvig Kro & Badehotel har parret udvidet med 10 nye værelser på Stevns Klint Strandpension.

Vi talte med tre banker og oplevelse hver gang det samme. Nemlig at vi nåede så langt ind i processen, men så alligevel få et nej til sidst"

Udfordring 

Parret oplevede et stigende antal bookinger, og værelserne på Rødvig Kro & Badehotel kunne ikke følge med. Rødvig Kro & Badehotel kunne ikke bygges om, så parret så sig om efter en bygning i nærheden, som skulle vise sig at blive til Stevns Klint Strandpension. Drømmen om at købe strandpensionen var dog svær at sælge til de banker, parret kontaktede. Deres revisor foreslog dem at ansøge om et Vækstlån, der kort tid efter gik igennem. DiBa Bank ville nu gerne yde et lån til det samlede projekt og parret kunne i august 2013 slå dørene op til Stevns Klint Strandpension. 

”Vi talte med tre banker og oplevede hver gang det samme. Nemlig at vi nåede langt ind i processen, men så alligevel fik et nej til sidst. Begrundelsen var, at vi havde for lidt egenkapital, og at bankerne ikke turde finansiere projekter i vores branche. Og den besked er da både irriterende og nedslående at få, når man i fem år har vist gode resultater,” siger hotelejeren.

Andre cases

QuickOrder
QuickOrder

Digitalisering og machine learning skal løfte restauranter

Odense-baserede QuickOrder har med deres digitale løn- og kassesystem indtaget restaurationsbranchen. Målet er at skabe en platform, som bl.a. gennem machine learning skal indsamle data om kunderne, så den enkelte restaurant kan tages til det næste niveau...

Hopspots
Hopspots

Børn skal lære mens de leger

Danske Hopspots vil udvikle børns læring mens de leger – også i skoletiden. Derfor har de udviklet et interaktivt læringsværktøj netop til skoler og institutioner, som kobler interaktivitet med bevægelse. Hopspots har fået finansiering fra Vækstfonden.

Vivino

Hele verden deler viden om vin med dansk app

På få år har danske Vivino vippet alle konkurrenter af pinden. Virksomheden har lavet en app, der bliver flittigt anvendt i hele verden til at dele anmeldelser og beskrive alverdens vine. Med solid opbakning fra flere venturefonde har Vivino siden 2010 mere end fordoblet tilgangen af brugere årligt.