Resolux

Direktør købte virksomhed på under tre uger

Resolux

04. januar, 2017

Da to eksterne investorer satte deres ejerandele til salg i den fynske virksomhed Resolux, der producerer mekaniske og elektriske komponenter til vindmøller, besluttede direktør og medejer Ole Teglgaard at slå til. Men der var flere købere om buddet, så Ole skulle hurtigt have en finansieringsløsning klar for at overbevise bestyrelsen. På under tre uger lykkedes det at skaffe den nødvendige kapital med hjælp fra Vækstfonden og i samarbejde med virksomhedens bank.

Om virksomheden

I den 2.000 m2 store produktionshal i Ørbæk lidt uden for Odense udvikler og producerer Resolux tekniske løsninger som fx belysning, kabler og stiger til indersiden af vindmølletårne. Virksomheden har specialiseret sig i lysarmaturer, der bl.a. kan klare ekstremt lave temperaturer og fungere uden elektricitet som nødslys, når møllen fx serviceres af en tekniker. Resolux sælger sine produkter til verdens største vindmøllefabrikanter i mere end 47 lande, og med en markedsandel på ca. 70 pct. er virksomheden førende inden for sit felt. Foruden hovedkontor og lagerhal i Danmark har Resolux salgskontorer i bl.a. Belgien, Kina, Sydkorea, USA, Sydafrika og Brasilien, samt produktion i Kina, Brasilien og Sydafrika.

Ambitionen er at komme endnu bredere ud og vokse på eksisterende, men også nye markeder"

Udfordring

For at kunne følge med væksten kom to kapitalfonde i 2010 med i Resolux’ ejerkreds. Efter fem år havde fondene et naturligt ønske om exit og satte derfor deres ejerandele til salg. Der gik halvandet år med flere interesserede købere, før direktør og medejer Ole besluttede sig for at undersøge mulighederne for selv at overtage hele ejerskabet. Men en svensk kapitalfond havde netop afgivet bud. Ole fik tre uger til at fremvise en finansieringsplan, der matchede det svenske bud. Det lykkedes med hjælp fra Vækstfonden, der i samarbejde med banken stillede den nødvendige kapital til rådighed.

”Jeg ser et enormt vækstpotentiale for Resolux og for vindmøllebranchen generelt. Ambitionen er at komme endnu bredere ud og vokse på eksisterende, men også nye markeder. Derfor glæder det mig, at jeg med Vækstfondens hjælp hurtigt fik den økonomiske del på plads, så jeg kan fokusere på virksomhedens fremtidige rejse. Og så er det jo positivt, at virksomheden bliver på danske hænder,” siger Ole Teglgaard, ejer og direktør i Resolux.

Andre cases

QuickOrder
QuickOrder

Digitalisering og machine learning skal løfte restauranter

Odense-baserede QuickOrder har med deres digitale løn- og kassesystem indtaget restaurationsbranchen. Målet er at skabe en platform, som bl.a. gennem machine learning skal indsamle data om kunderne, så den enkelte restaurant kan tages til det næste niveau...

Hopspots
Hopspots

Børn skal lære mens de leger

Danske Hopspots vil udvikle børns læring mens de leger – også i skoletiden. Derfor har de udviklet et interaktivt læringsværktøj netop til skoler og institutioner, som kobler interaktivitet med bevægelse. Hopspots har fået finansiering fra Vækstfonden.

Vivino

Hele verden deler viden om vin med dansk app

På få år har danske Vivino vippet alle konkurrenter af pinden. Virksomheden har lavet en app, der bliver flittigt anvendt i hele verden til at dele anmeldelser og beskrive alverdens vine. Med solid opbakning fra flere venturefonde har Vivino siden 2010 mere end fordoblet tilgangen af brugere årligt.