Regal

Ny ejer løfter niche til næste niveau

13. februar, 2014

Ralf Thomsen fik Vækstlån til at købe handels- og ingeniørvirksomheden Regal. Med ledelseserfaring og et solidt kendskab til branchen vil han føre virksomheden støt og roligt til næste niveau, udvikle forretningen og ansætte nye medarbejdere.

Om virksomheden 

På Industrivej i Roskilde ligger ingeniørvirksomheden Regal, der siden 1980 har solgt specialiserede produkter og komponenter som motorer og transmissionsteknik, gear, koblinger og bremser til maskiner. Kunderne befinder sig i en stor underskov af maskinbyggere, som forsyner store produktionsvirksomheder i industrien med maskiner til bl.a. palleteringsanlæg og transportsystemer. Ralf Thomsen havde fulgt virksomheden fra sidelinjen i 23 år i sit job som adm. direktør for et stort selskab, der servicerer de samme kunder som Regal. Regals tidligere ejer og stifter ønskede på grund af sin alder at sælge virksomheden, så da Ralf Thomsen i 2013 pludselig stod uden job, var det en oplagt mulighed.

Min plan er, at Regal gradvist skal gennemgå en sund og solid vækst"

Udfordring 

Med sit store netværk og kendskab til branchen havde Ralf Thomsen store ambitioner om vækst og udvikling for virksomheden. Men som privatperson var Ralf Thomsen ikke i stand til at stille de sikkerheder, banken krævede for at låne penge til at købe virksomheden. Et Vækstlån blev en del af den samlede løsning med banken, og Ralf Thomsen kunne nu overtage Regal.

"Min plan er, at Regal gradvist skal gennemgå en sund og solid vækst. Vi skal ud og skaffe nye kunder og vokse sammen med de kunder, vi allerede har. Og så skal vi ansætte flere medarbejdere. Det er alt sammen blevet muligt med den kreditfacilitet, vi har fået i forbindelse med lånet," siger Ralf Thomsen, ejer af Regal.

Andre cases

Vivino

Hele verden deler viden om vin med dansk app

På få år har danske Vivino vippet alle konkurrenter af pinden. Virksomheden har lavet en app, der bliver flittigt anvendt i hele verden til at dele anmeldelser og beskrive alverdens vine. Med solid opbakning fra flere venturefonde har Vivino siden 2010 mere end fordoblet tilgangen af brugere årligt.

Trustpilot

0 til 400 medarbejdere med venturekapital

Den danske iværksættersucces Trustpilot er på blot få år blevet Europas største webplatform for brugeranmeldelser af virksomheder og serviceydelser. Med knap 750 mio. kr. fra både kapital- og venturefonde er virksomheden vokset fra kælderen og ud til forbrugere og virksomheder i 65 lande.

EVOLVA

Gær giver billigere og bedre versioner af stevia, safran og vanilje

Evolva startede ud i biotek med fokus på at udvikle lægemidler. I dag bruger virksomheden sine naturlige gæringsprocesser til at fremstille fødevareingredienser med samme gode egenskaber, som findes i dyre naturprodukter som fx vanilje, safran og stevia.