Reapplix

Banebrydende bioplastre hjælper diabetikere

18. marts, 2013

10.000-15.000 sår hos danske diabetikere kræver hvert år behandling og er årsag til op mod 1.000 amputationer. Det problem vil den danske medikovirksomhed Reapplix løse med deres biologiske plaster LeucoPatch, som kan hjælpe svære diabetessår til at hele.

En af følgesygdommene for diabetespatienter kan være kroniske fodsår, som har svært ved at hele. Alene i Danmark bliver der årligt amputeret op til 1.000 tæer, fødder eller ben som resultat af sårene. For at løse det problem har den danske medikovirksomhed Reapplix udviklet et banebrydende plaster, kaldet LeucoPatch, som er særlig effektivt i behandlingen af fodsårene. LeucoPatch er et biologisk produkt, som er baseret på patientens eget blod og dermed indeholder immunceller og vækstfaktorer fra patienten selv.

Stort studie underbygger behandling

Siden Reapplix blev grundlagt i 2008, har det aktive sårhelingsprodukt vist gode resultater i en række kliniske studier, hvilket bl.a. har ført til investeringer fra tre danske venturefonde, heriblandt SEED Capital.

”Det betyder, at vi nu har kunnet igangsætte et stort randomiseret studie i Danmark, Sverige og England, som vi forventer at se resultaterne af midt i 2016. Og allerede nu har vi samarbejder med 28 hospitaler, der tester plastrene,” fortæller Rasmus Lundquist, der er chief scientific officer og en af stifterne af Reapplix.

I det hele taget er udviklingen af de nye bioplastre ikke gået ubemærket hen. I 2014 vandt LeucoPatch Ingeniørens Produktpris i innovationskategorien, og Reapplix var ligeledes nomineret som Entrepreneur of the Year i specialkategorien Life Sciences.

Godkendelse i USA

I 2014 fik Reapplix desuden en vigtig godkendelse af sine kliniske studier hos de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA.

”Det åbner muligheder fremad, og vi har kontinuerlige interaktioner med mulige partnere i flere lande. Derudover har vi netop fået ny CEO, Graeme Brookes. Han kommer med stor erfaring inden for både medicinsk udstyr og startups kombineret med stærkt indblik i de europæiske markeder,” siger Rasmus Lundquist.

Andre cases

International Bag Industry

Nye maskiner sikrer mere effektiv og miljøvenlig produktion af plastposer

Med en Vækstkaution kunne International Bag Industry forny produktionsapparatet med nye og mere effektive maskiner.

Innovaid

Bedre livskvalitet for handikappede med interaktive hjælpemidler

En dansk ingeniør fra Aarhus har udviklet en ny type interaktive hjælpemidler, der forbedrer mobiliteten hos fysisk handikappede..

Icebreaker
Icebreaker

Nordjysk virksomhed vil gøre isterninger til en millionforretning

Den aalborgensiske virksomhed Icebreaker har udviklet en patenteret teknologi, der gør det hurtigt og let at lave isterninger. Visionen er at revolutionere den måde, vi producerer isterninger