Rare Wine Invest

130 millioner kroners investeringer ligger på et vinlager i Nordjylland 

Rare  Wine

01. april, 2019

Virksomheden Rare Wine ikke bare køber og sælger sjældne vine til danske og internationale købere – de får også vinglade investorer til at investere i dem igennem selskabet Rare Wine Invest. Handel med investeringsvine har vist sig at være en så god forretning, at der i dag ligger for 130 millioner kroners vin-investeringer på et toldfrit lager i Nordjylland.

Der kan faktisk godt være penge i gammel vin. Det har Aalborgensiske Rare Wine bevist. Virksomheden har lavet en millionforretning ud handel med verdens dyreste vine, og man har i Rare Wine Invest bevist at investeringer i sjældne og dyre vine, kan være en god forretning – både for selskabet og dets investorer. Og med et Vækstlån fra Vækstfonden, har Rare Wine nu udvidet både lagerkapacitet og lagerbeholdning for at kunne servicere den stadigt stigende efterspørgsel fra kunder og investorer.

”Vi ved rigtig meget om vin, men vi ved endnu mere om handel og investering i vin; og de udfordringer der er med told, afgift, moms, regulering osv. Det er den kombination, som over 200 investorer indtil videre har set potentialet i, og med ca. 15 nye investorer om måneden, går det kun en vej” siger Anders Børsen, Direktør i Rare Wine Invest.

Rare Wine både køber og sælger dyre og sjældne vine men driver igennem selskabet Rare Wine Invest også en investeringsforretning. Her køber investorerne de sjældne vine, som opbevares på toldlager i Nordjylland, indtil de efter en årrække er steget i pris, og skal sælges. Især væksten i salget af investerings-vine har sendt Rare Wine og Rare Wine Invest ud over stepperne.

”Som forhandler af verdens mest eftertragtede vine, er det vanskelige ikke sælge vinene, men at skaffe dem. Selvom det er mere tidskrævende at sælge vin til en investor end til en vinhandler, handler de begge til international markedspris. Det større tidsforbrug betragter vi som en investering i vores egen fremtid, for når det vanskelige er at skaffe vinene, er det en stor fordel at kunne få lov til at sælge den samme vin to gange – første gang til investoren, og igen når investoren ønsker at sælge sin vinportefølje.” siger Anders Børsen.

Vin af en af de mest sikre investeringer, du kan gøre dig"

Et marked i vækst

De seneste mange år har vin været en af de mest sikre steder at placere sine penge. Alene i 2018 er Rare Wines vin steget med 14,5 pct. Og det er vel og mærke i kontrast til et aktiemarked, der ser rødt. Siden 2004 er vinpriserne steget med hele 240 pct. - over det dobbelte af aktier. Noget kunne tyde på, at Rare Wine har gjort en god opdagelse i at finde danske investorer til de sjældne vine.

”Vin af en af de mest sikre investeringer, du kan gøre dig. Tallene taler for sig selv. Aktier er en rutsjebane, men vin er faktisk ret stabil. Der er høj afkast og lav risiko,” siger Anders Børsen.

Nu gælder det om at fortsætte væksten og øge lagerbeholdningen, så Rare Wine Invest kan tage imod endnu flere investeringslystne vinentusiaster, fortæller Anders Børsen

”Rare Wines lagerbeholdning øges støt i takt med at forretningen vokser. Et større udvalg giver nemlig flere muligheder og større omsætning i både handelsforretningen og investeringsforretningen. Der ligger i dag ca. 150.000 på lageret i Vester Hassing, som efter en påtænkt udvidelse i 2019 får en samlet kapacitet på 450.000 flasker. Vi forventer at skulle udvide det lager i 2021.”

Andre cases

Ausumgaard
Ausumgaard

Fremtidens landbrug ifølge Ausumgaard: Bæredygtighed er forudsætning - ikke en fordel

På bedriften Ausumgaard er bæredygtighed i centrum. Vindmøller og biogas producerer energi til ejendommen, medarbejderudvikling er i højsædet, mens innovationen på landbrugsvirksomheden sker i tæt samarbejde med lokalområdet. Men sådan var det ikke for 10 år siden. Det har været en rejse med mange overvejelser, retningsskift og overraskelser. Og omstilling i landbruget bliver en forudsætning i fremtiden, spår landmand på bedriften Kristian Lundgaard-Karlshøj.

QuickOrder
QuickOrder

Digitalisering og machine learning skal løfte restauranter

Odense-baserede QuickOrder har med deres digitale løn- og kassesystem indtaget restaurationsbranchen. Målet er at skabe en platform, som bl.a. gennem machine learning skal indsamle data om kunderne, så den enkelte restaurant kan tages til det næste niveau...

VERTIC SEBASTIAN
Vertic

Globale ambitioner blev realiseret

Det digitale reklamebureau Vertic har åbnet kontorer i New York, Seattle og Singapore i jagten på de helt store brands og kunder, som ofte kræver flere tusinde mandetimer at få i hus.