Rammegård

Brødre købte storbedrift med investor

Rammegaard

21. oktober, 2017

Da brødrene Roald og Esben Thing overtog Rammegård, var det en livslang drøm, der gik i opfyldelse. De drømte begge om at blive selvstændige og drive landbrug. Et Etableringslån fra Vækstfonden hjalp dem med at sikre købet af Rammegård i selskabsform.

Det unge brødrepar Roald og Esben havde altid drømt om at drive virksomhed i fællesskab, og med deres baggrunde som landbrugselever var ønsket om et landbrug kun blevet større.

"Vi drømte om en stor bedrift af en vis kaliber. Vi har altid ønsket at lave noget i fællesskab, men vi vidste også, at det ville blive en udfordring. - Der er ikke mange nystartede landmænd, som starter ud med en bedrift af den størrelse," fortæller Esben Thing.

Da Rammegård lidt uden for Lemvig blev sat til salg, var Esben og Roald ikke i tvivl om, at det var den rigtige. Ejendommen er et større landbrug med store jordarealer og 1250 søer med salg af 30 kg. grise. Men en ejendom af Rammegårds størrelse er ikke billig, og brødrene håbede på at kunne købe Rammegård som selskab sammen med en investor.

"Vi ville gerne etablere en virksomhed sammen med en investor, og hvor vi også havde mulighed for at ansætte flere medarbejdere. Det var i hvert fald vores ’ønskescenarie’, og så var vi så heldige at blive kontaktet af en investor, Lars Andersen, der gerne ville være med i vores projekt," siger Esben Thing.

Lars Andersen har tidligere selv drevet svinelandbrug og havde også haft Rammegård i kikkerten. Derfor var selskabsløsningen en oplagt løsning. Med investoren på plads manglede brødrene stadig den rette kapital at skyde i selskabet. Her blev et Etableringslån fra Vækstfonden en vigtig brik i processen.

”Det har været en drøm for os længe, men med vores egen opsparing var vi aldrig blevet taget i betragtning til en gård af Rammegårds størrelse. Med Etableringslånet, som banken kan tælle som egenkapital, blev den her drøm pludselig til virkelighed,” fortæller Esben Thing.

Vi ville gerne etablere en virksomhed sammen med en investor"

I sommeren 2017 blev købet af Rammegård som selskab en realitet, og de to brødre og investoren stillede alle med en tredjedel af investeringen.

Fremtiden for Rammegård

De tre ejere skal nu først og fremmest have etableret landbruget med nye ansatte og ny ledelse, hvor de tre ejere skal fungere som hinandens sparringspartnere.
Men Rammegård er ikke kun drømmen om selvstændighed:

”Når vi har købt et stort landbrug som Rammegård, er det fordi, vi mener, at dansk landbrug er værd at bygge på, og at vi forsat skal drive gode sunde landbrug i Danmark. Det har Danmark brug for, og vi ønsker, at Rammegråd skal sætte et eksempel for, hvorfor vi forsat skal investere i dansk landbrug,” fortæller Esben Thing.

Andre cases

Vivino

Hele verden deler viden om vin med dansk app

På få år har danske Vivino vippet alle konkurrenter af pinden. Virksomheden har lavet en app, der bliver flittigt anvendt i hele verden til at dele anmeldelser og beskrive alverdens vine. Med solid opbakning fra flere venturefonde har Vivino siden 2010 mere end fordoblet tilgangen af brugere årligt.

Trustpilot

0 til 400 medarbejdere med venturekapital

Den danske iværksættersucces Trustpilot er på blot få år blevet Europas største webplatform for brugeranmeldelser af virksomheder og serviceydelser. Med knap 750 mio. kr. fra både kapital- og venturefonde er virksomheden vokset fra kælderen og ud til forbrugere og virksomheder i 65 lande.

EVOLVA

Gær giver billigere og bedre versioner af stevia, safran og vanilje

Evolva startede ud i biotek med fokus på at udvikle lægemidler. I dag bruger virksomheden sine naturlige gæringsprocesser til at fremstille fødevareingredienser med samme gode egenskaber, som findes i dyre naturprodukter som fx vanilje, safran og stevia.