QuickOrder

Digitalisering og machine learning skal løfte restauranter

QuickOrder

11. juli, 2019

Odense-baserede QuickOrder har med deres digitale løn- og kassesystem indtaget restaurationsbranchen. Målet er at skabe en platform, som bl.a. gennem machine learning skal indsamle data om kunderne, så den enkelte restaurant kan tages til det næste niveau. Med et Startlån fra Vækstfonden har QuickOrder fordoblet medarbejderstaben og kan satse stort på skalering, og med endnu en finansiering fra Vækstfonden i 2019 i form af et konvertibelt lån, kan QuickOrder sætte ekstra power på deres eksplosive vækstrejse.

Skalering og internationalisering er den klare vision for iværksættervirksomheden QuickOrder, som har udviklet en digital, abonnementsbaseret platform med kassesystem, løn- og vagtplan til restauranter og caféer. QuickOrder har allerede 300 kunder i Danmark og er godt på vej til at ekspandere til det norske marked. Inden for det næste år skal de også nå ind i Holland.

QuickOrders historie begyndte tilbage i 2014 på en varm sommerdag på en café i centrum af Odense. Caféen var fyldt og tjenerne måtte løbe stærkt. Mads Wedderkopp, CEO i QuickOrder, sad med en gruppe venner og kunne ikke komme igennem med en bestilling.

”I den digitale verden, vi lever i, så kunne det simpelthen ikke passe, at der ikke var en digital måde at foretage sin bestilling. Derfor gik vi samme aften hjem og brainstormede på en ide, som skulle hjælpe tjenerne med at levere en bedre service, og restauranten med at tjene flere penge. Det endte ud i et online bestillingssystem på en iPad,” siger Mads Wedderkopp.

Løsningen blev testet og videreudviklet i samarbejde med en række restauranter, og de fandt frem til, at behovet ikke blot var et bestillingssystem, men et fuldt kassesystem med hele pakken.

Et spørgsmål om egenkapital eller lånefinansiering

Udvikling koster penge, og derfor fik QuickOrder i den indledende fase en investor med ombord, men deres manglende erfaring i at starte virksomhed betød, at de også afgav for mange ejerandele. Den beslutning medførte bl.a., at et anerkendt internationalt acceleratorforløb måtte afvise dem på målstregen.

Siden har de været mere eftertænksomme, de har købt den tidligere investor ud og fået nye investorer ind. Med nye investorer har de kunne fokusere fuldt ud på forretningen og skalere hurtigere.

Da vi skulle ud og finde kapital igen, var det denne gang altafgørende for os at beskytte vores ejerandele"

”Da vi skulle ud og finde kapital igen, var det denne gang altafgørende for os at beskytte vores ejerandele. Derfor var et lån fra Vækstfonden en attraktiv løsning. Vi var ikke så bekymrede for renterne, da vi vidste, at vi kunne vækste hurtigere end det. Og kombineret med et Startlån fra Vækstfonden ville de nuværende investorer også smide flere penge i. Dermed kunne vi skalere teamet fra 6 til 15 medarbejdere, uden at afgive flere ejerandele,” siger Mads Wedderkop.

Pengene er også allerede sat i arbejde. Flere udviklere er ansat, interne processer optimeret og QuickOrder har opkøbt en mindre virksomhed. Forretningen er dermed klar til hurtig vækst, og de er gået fra at onboarde 10-12 nye kunder om måneden til ca. 50 hver måned. Desuden er de med en Innobooster fra Innovationsfonden i gang med at udvikle et nyt bordbookingssystem, som via machine learning skal generere data, der skal hjælpe dem med at forstå kunderne bedre, bl.a. om hvornår kunderne besøger restauranten, hvad de kan lide at spise og hvor mange medarbejdere, der bør arbejde den enkelte dag.

Inden for det næste år regner Mads Wedderkopp med, at virksomheden har rejst den næste kapitalrunde, de er godt etableret på det norske marked med 50-100 kunder og de er i gang med at åbne i Holland.

Andre cases

KM Rustfri
KM Rustfri

Innovativ ventilregulator sikrer større fødevaresikkerhed og mindre spild

Med et stort potentiale for vækst i kerneforretningen fik KM Rustfri i Skive behov for kapital til bl.a. at ansætte flere medarbejdere og investere i nyt produktionsudstyr..

Outletbutik
Family Dress ApS

Ny garantiordning: Nordjyske Family Dress får statsgaranteret lån til at komme gennem coronakrisen

Det er ualmindeligt svære tider for mange virksomheder for øjeblikket. Efter COVID-19 ramte Danmark, har omsætningen hos mange virksomheder været faldende. Det er også tilfældet for tøjbutikken Family Dress ApS. Derfor har det været vigtigt for butikken at holde sammen og stadig betale leverandører og medarbejdere. Med en garanti fra Vækstfondens nye tiltag til COVID-19-ramte virksomheder har Family Dress fået mere ro på hverdagen.

EMS
EMS

Serviceløsninger fra Esbjerg bliver efterspurgt i hele verden

Nok er Esbjerg ikke verdens navle, men virksomheden EMS (Esbjerg Maritime Service) og Global Gravity, har om nogen sat byen på verdenskortet – i hvert fald inden for olie og gas industrien...