Pit Hegn

Et fejlslagen generationsskifte gav nye kræfter til familievirksomhed

Pit Hegn

07. oktober, 2018

I Ringe på Fyn ligger produktionsvirksomheden Pit Hegn, der laver hegn til industri, landbrug og private hjem. Pit Hegn var familievirksomhed med 25 år på bagen, men et generationsskifte gik ikke som forventet. Heldigvis stod Thomas Bentsen klar. Han havde haft Pit Hegn i kikkerten i et stykke tid, og så en række muligheder for at skalere virksomheden op. Med et Vækstlån fra Vækstfonden købte han virksomheden i 2018.

Midtfynske Pit Hegn har i 25 år produceret og solgt hegn til både industri, landbrug og private. Produktionsvirksomheden har i alle de år været ejer af samme familie, men i 2018 valgte den tidligere ejer Palle Ingemann at sælge sin virksomhed Pit Hegn til Thomas Bentsen. Virksomheden havde behov for nye kræfter, en opgave Palle Ingemann ikke så sig selv løfte, og her stod Thomas Bentsen klar til at købe. Han havde længe gået med tankerne om at opkøbe en virksomhed, da det er væsentlig billigere end at starte fra bunden.  

”Det er meget billigere at opkøbe en virksomhed, end at starte det op fra bunden. Det er en erfaring jeg har gjort mig over mange år. Til gengæld er der andre ting, du skal være meget opmærksom på, når du står over for køb af en virksomhed. Har du reelt noget at tilføre? Er det et godt match?” fortæller Thomas Bentsen.

Forud for købet var Thomas Bentsen på besøg hos Pit Hegn af flere omgange. Både for at vurdere om hans kompetencer faktisk matchede virksomheden, men også for at se, om virksomheden og dens medarbejdere kunne se ham som ny ejer og direktør.

Det er vigtigt at være lydhør over for alle partnerne i sådan et projekt"

En af vigtigste erfaringer den nye virksomhedsejer tager med sig fra købet, var den gode dialog med både den tidligere ejer, medarbejdere og finansieringspartnerne.  

”Det er en stor ting, både for mig og den tidligere ejer. Derfor er jeg taknemmelig for den gode og sunde dialog, der har været mellem os. Det er vigtigt at være lydhør over for alle partnerne i sådan et projekt. For de har også noget at lære dig. Du kan ikke bare komme tromlende med dine egne holdninger og meninger”, siger Thomas Bentsen.  

Thomas Bentsen overtog nøglerne til virksomheden i maj 2018, men er allerede godt i gang med at realisere nogle af sine strategier. Ifølge den nye virksomhedsejer er et af fokusområderne at komme lidt ud over sine vante omgivelser: 

”Pit Hegn har rigtig godt fat i markedet på Fyn, men vi skal længere ud i Danmark og gerne ud over landets grænser. Der kommer ny energi og idéer på bordet i sådan et ejerskifte, så nu handler det bare om at følge de idéer til dørs,” fortæller Thomas Bentsen

Andre cases

International Bag Industry

Nye maskiner sikrer mere effektiv og miljøvenlig produktion af plastposer

Med en Vækstkaution kunne International Bag Industry forny produktionsapparatet med nye og mere effektive maskiner.

Innovaid

Bedre livskvalitet for handikappede med interaktive hjælpemidler

En dansk ingeniør fra Aarhus har udviklet en ny type interaktive hjælpemidler, der forbedrer mobiliteten hos fysisk handikappede..

Icebreaker
Icebreaker

Nordjysk virksomhed vil gøre isterninger til en millionforretning

Den aalborgensiske virksomhed Icebreaker har udviklet en patenteret teknologi, der gør det hurtigt og let at lave isterninger. Visionen er at revolutionere den måde, vi producerer isterninger