On Robot

Innovativ griber til collaborative robotter

Onrobot

13. oktober, 2016

Den fynske robotvirksomhed On Robot fik i 2016 et kapitalindskud i millionklassen fra et erfarent team af investorer med stort kendskab til netop robotmiljøet, herunder Vækstfonden. Kapitalen skal bruges til videreudviklingen af deres unikke collaborative griber til 'CoBots' – det vil sige robotter, der kan arbejde side om side med mennesker.

Om virksomheden

Odense-virksomheden On Robot har udviklet en collaborativ griber, RG2, der let monteres på robotter fra Universal Robots. De collaborative robotter, også kaldet CoBots, er kendetegnet ved at kunne arbejde side om side med mennesker uden brug af beskyttende afskærmning. Mens traditionelle løsninger til robottilbehør typisk er komplicerede og drevet af trykluft, kan den elektriske, digitale griber fra On Robot let monteres og programmeres direkte fra samme interface som selve robotten. Virksomheden er stiftet i 2015 af Bilge Jacob Christiansen, der selv tidligere har været ansat hos Universal Robots, og Ebbe Overgaard Fuglsang, der kender til udfordringerne ved eksisterende robottilbehør. On Robot producerer sine gribere fra adressen i Odense og har i dag mere end 75 distributører på verdensplan.

On Robot har udviklet et unikt produkt, der simplificerer mekanisk, elektrisk og digital tilslutning"

Udvikling og marked

Markedet for industriel automation gennem brugen af robotter er i voldsom vækst i disse år. On Robot tapper derfor ind i en megatrend på automatiseringsområdet, hvor collaborative robotter bliver både billigere og simplere at programmere. Det gør, at robotteknologien nu bliver tilgængelig for et nyt segment af kunder blandt små og mellemstore virksomheder og dermed adresserer en væsentligt større volumen end den klassiske industrielle anvendelse. Med en millioninvestering fra et erfarent investorteam er On Robot nu i gang med at accelerere væksten. Bag investeringen står blandt andet Vækstfonden, der også tidligere har investeret i Universal Robots, og Enrico Krog Iversen, der var adm. direktør i selvsamme, samt Thomas Visti, direktør i Mobile Industrial Robots.

”Markedet for CoBots vokser med over 90 pct. om året, og det er vores klare målsætning at blive ledende leverandør af collaborative gribere til CoBots. On Robot har udviklet et unikt produkt, der simplificerer mekanisk, elektrisk og digital tilslutning. Og når griberen er installeret, er den også legende let at modificere, således at kunden straks efter montering af vores griber kan begynde at producere - som vi siger: ”Plug 'n' Produce,” siger Torben Ekvall, CEO i On Robot.

Andre cases

Family Dress
Family Dress ApS

Ny garantiordning: Nordjyske Family Dress får statsgaranteret lån til at komme gennem coronakrisen

Det er ualmindeligt svære tider for mange virksomheder for øjeblikket. Efter COVID-19 ramte Danmark, har omsætningen hos mange virksomheder været faldende. Det er også tilfældet for tøjbutikken Family Dress ApS. Derfor har det været vigtigt for butikken at holde sammen og stadig betale leverandører og medarbejdere. Med en garanti fra Vækstfondens nye tiltag til COVID-19-ramte virksomheder har Family Dress fået mere ro på hverdagen.

EMS
EMS

Serviceløsninger fra Esbjerg bliver efterspurgt i hele verden

Nok er Esbjerg ikke verdens navle, men virksomheden EMS (Esbjerg Maritime Service) og Global Gravity, har om nogen sat byen på verdenskortet – i hvert fald inden for olie og gas industrien...

Landmand Erik Vangen
Vangen

Erik Pedersen udbygger til fremtiden på sin bedrift i Nordjylland

27-årige Erik Pedersen har toprenoveret en ældre bedrift ved Vrå i Nordjylland. Med et Etableringslån fra Vækstfonden i ryggen købte den unge landmand den konkursramte bedrift, som efter et lille års renovering nu står klar til de næste mange årtier.