On Robot

Innovativ griber til collaborative robotter

13. oktober, 2016

Den fynske robotvirksomhed On Robot fik i 2016 et kapitalindskud i millionklassen fra et erfarent team af investorer med stort kendskab til netop robotmiljøet, herunder Vækstfonden. Kapitalen skal bruges til videreudviklingen af deres unikke collaborative griber til 'CoBots' – det vil sige robotter, der kan arbejde side om side med mennesker.

Om virksomheden

Odense-virksomheden On Robot har udviklet en collaborativ griber, RG2, der let monteres på robotter fra Universal Robots. De collaborative robotter, også kaldet CoBots, er kendetegnet ved at kunne arbejde side om side med mennesker uden brug af beskyttende afskærmning. Mens traditionelle løsninger til robottilbehør typisk er komplicerede og drevet af trykluft, kan den elektriske, digitale griber fra On Robot let monteres og programmeres direkte fra samme interface som selve robotten. Virksomheden er stiftet i 2015 af Bilge Jacob Christiansen, der selv tidligere har været ansat hos Universal Robots, og Ebbe Overgaard Fuglsang, der kender til udfordringerne ved eksisterende robottilbehør. On Robot producerer sine gribere fra adressen i Odense og har i dag mere end 75 distributører på verdensplan.

On Robot har udviklet et unikt produkt, der simplificerer mekanisk, elektrisk og digital tilslutning"

Udvikling og marked

Markedet for industriel automation gennem brugen af robotter er i voldsom vækst i disse år. On Robot tapper derfor ind i en megatrend på automatiseringsområdet, hvor collaborative robotter bliver både billigere og simplere at programmere. Det gør, at robotteknologien nu bliver tilgængelig for et nyt segment af kunder blandt små og mellemstore virksomheder og dermed adresserer en væsentligt større volumen end den klassiske industrielle anvendelse. Med en millioninvestering fra et erfarent investorteam er On Robot nu i gang med at accelerere væksten. Bag investeringen står blandt andet Vækstfonden, der også tidligere har investeret i Universal Robots, og Enrico Krog Iversen, der var adm. direktør i selvsamme, samt Thomas Visti, direktør i Mobile Industrial Robots.

”Markedet for CoBots vokser med over 90 pct. om året, og det er vores klare målsætning at blive ledende leverandør af collaborative gribere til CoBots. On Robot har udviklet et unikt produkt, der simplificerer mekanisk, elektrisk og digital tilslutning. Og når griberen er installeret, er den også legende let at modificere, således at kunden straks efter montering af vores griber kan begynde at producere - som vi siger: ”Plug 'n' Produce,” siger Torben Ekvall, CEO i On Robot.

Andre cases

QuickOrder
QuickOrder

Digitalisering og machine learning skal løfte restauranter

Odense-baserede QuickOrder har med deres digitale løn- og kassesystem indtaget restaurationsbranchen. Målet er at skabe en platform, som bl.a. gennem machine learning skal indsamle data om kunderne, så den enkelte restaurant kan tages til det næste niveau...

Hopspots
Hopspots

Børn skal lære mens de leger

Danske Hopspots vil udvikle børns læring mens de leger – også i skoletiden. Derfor har de udviklet et interaktivt læringsværktøj netop til skoler og institutioner, som kobler interaktivitet med bevægelse. Hopspots har fået finansiering fra Vækstfonden.

Vivino

Hele verden deler viden om vin med dansk app

På få år har danske Vivino vippet alle konkurrenter af pinden. Virksomheden har lavet en app, der bliver flittigt anvendt i hele verden til at dele anmeldelser og beskrive alverdens vine. Med solid opbakning fra flere venturefonde har Vivino siden 2010 mere end fordoblet tilgangen af brugere årligt.