Nissumgaard

Gårdejer vil skabe moderne landbrug med alsidig forretningsmodel

Nissumgaard

04. oktober, 2018

Ny ejer på Nissumgård Henrik Ehm Hansen arbejder målrettet på at skabe en storbedrift med flere forretningsområder. Derfor har han planer om at fokusere på det hestecenter og udlejning af jordarealer, som bedriften også har og med slagtesvinsproduktion som hovedindtægt. Den unge landmand købte bedriften ved hjælp af et Etableringslån fra Vækstfonden.

Ved Skanderborg på den jyske østkyst ligger Nissumgaard, som har fået 34-årige Henrik Ehm Hansen bag roret. Nissumgaard er en stor bedrift med både produktion af slagtesvin fra 7 kg, et hestecenter med ridebaner og udlejningsbokse, en nyrenoveret hovedbygning med udlejning, boligudlejning og bortforpagtning af jordarealer. Den unge landmand vil drive et moderne landbrug med respekt for ejendommens historie, hvor ejendommens mange muligheder danner rammerne om en tidssvarende og fremsynet bedrift.

”På Nissumgaard er slagtesvin vores primære forretning og fokusområde. Men jeg tror på, at forretningen kan nyde godt af, at man også ser på de mange andre muligheder, der er på en bedrift. At have flere ben at stå på. Derfor skal vi fortsat prioritere hestecenter og udlejning på Nissumgaard” fortæller Henrik Ehm Hansen.

Dansk landbrug er helt fantastisk, fordi vi har kvalitetsfødevarer lige ved hånden"

Henrik Ehm Hansen købte Nissumgaard i august 2017, og at valget faldt på Nissumgård var ikke tilfældigt. Her slog Henrik Ehm Hansen sine folder som barn og teenager, før familien solgte gården til andre ejere. Den hjemvendte landmand har altid haft en plan om en dag at købe ejendommen tilbage:

”Min drøm er at drive et sundt og moderne landbrug på Nissumgaard. Fordi jeg tror på, at det er en god forretning, der er værd at investere i. Dansk landbrug leverer højkvalitetsprodukter til hele verden, hvad enten det drejer sig om mælk, kvæg eller svin. Det skal Nissumgaard være en del af i fremtiden” fortæller Henrik Ehm Hansen.

Udfordring at skaffe finansiering dansk landbrug

Til trods for de mange muligheder var Nissumgaard forgældet, da Henrik Ehm Hansen begyndte at se på forretningen. Og der var behov for at gentænke en samlet strategi for de forskellige forretningsområder. Derfor krævede overtagelsen, at nogle troede på projektet og på Henrik Ehm Hansens strategi. Efter en snak med banken fik landmanden kontakt til Vækstfonden, som med et Etableringslån og et Vækstlån medfinansierede købet af bedriften.

”Fra starten har min udfordring været at skaffe kapital i en branche, der ikke har været i medvind de seneste år. Vækstfonden har haft en virkelig stor forståelse for min bedrift, for dét at drive landbrug og hvilke udfordringer, det indebærer. Det har givet mig et virkelig godt fundament at starte på, og så har de været bindeleddet mellem mig og andre finansieringspartnere” fortæller Henrik Ehm Hansen.

For den unge landmand byder fremtiden først og fremmest på stille og roligt at få etableret et velfungerende landbrug, men Henrik Ehm Hansen har ambitioner om, at Nissumgaard skal ligge i top i dansk landbrug.

”Dansk landbrug er helt fantastisk, fordi vi har kvalitetsfødevarer lige ved hånden, og det er en af grundene til, at jeg er blevet landmand. Det er min ambition at Nissumgaard skal fremstå som en tidssvarende produktionsejendom i toppen af dansk landbrug” afslutter Henrik Ehm Hansen.

Andre cases

Trustpilot

0 til 400 medarbejdere med venturekapital

Den danske iværksættersucces Trustpilot er på blot få år blevet Europas største webplatform for brugeranmeldelser af virksomheder og serviceydelser. Med knap 750 mio. kr. fra både kapital- og venturefonde er virksomheden vokset fra kælderen og ud til forbrugere og virksomheder i 65 lande.

Railmonitor

Big data-løsning skruer op for sikkerheden på jernbanenettet

Railmonitor har udviklet en sensorløsning, der øger sikkerheden på det danske jernbanenet ved hele tiden at sende op i skyen. Det sparer samtidigt penge også arbejdstimer for både ejerne af jernbanenettet og entreprenører, der udfører arbejde nær det. Railmonitor har fået Vækstlån fra Vækstfonden til at udbrede deres løsning til andre europæiske spillere.

Vivino

Hele verden deler viden om vin med dansk app

På få år har danske Vivino vippet alle konkurrenter af pinden. Virksomheden har lavet en app, der bliver flittigt anvendt i hele verden til at dele anmeldelser og beskrive alverdens vine. Med solid opbakning fra flere venturefonde har Vivino siden 2010 mere end fordoblet tilgangen af brugere årligt.