MyDefence

Nordjysk teknologi beskytter politi og forsvar over hele verden

10. september, 2017

MyDefence Communication i Nørresundby har udviklet et beskyttelsessystem, der kan advare bl.a. politi, forsvar og livvagter mod misbrug af droner og på den måde redde liv. Systemet blev hurtigt så efterspurgt, at virksomheden, der primært fokuserede på udvikling, fik brug for at skalere og kommercialisere forretningen. Med et Vækstlån fra Vækstfonden voksede MyDefence Communication fra 3 stiftere og et par ingeniører til en teknologivirksomhed med 22 ansatte og kunder i hele verden.

Droners popularitet er steget kraftigt i de senere år. Teknologien er nu så god, og anskaffelsessummen så lille, at de fleste kan være med – desværre også kriminelle.

”Over hele verden flyves droner dagligt ind over fængsler og afleverer mobiltelefoner, penge, stoffer og våben til de indsatte. Det gør dem i stand til at fortsætte deres kriminelle aktiviteter, og det er farligt for fængselspersonalet. Droner misbruges i højere grad også af IS, der i Irak, Afghanistan og Syrien spænder håndgranater og bomber på dronerne og flyver dem ind over de allieredes styrker,” siger Christian Steinø, medstifter og CEO i teknologivirksomheden MyDefence Communication.

Det var et møde med en netop hjemvendt krigsveteran, der fik den tidligere F-16 pilot Christian Steinø til at grundlægge virksomheden tilbage i 2013 sammen med sine to partnere Dan Hermansen og Karsten Madsen.

Vi vil være den førende virksomhed inden for dronebeskyttelse "

”De eksisterende løsninger på markedet for sikkerhedsudstyr mod droner er primært henvendt militære enheder. Det er kraftige, dyre systemer, som løser opgaven, men som er alt for tunge for f.eks. en politimand eller en livvagt at bære rundt på. Vi har udviklet en radar helt fra bunden som er skræddersyet til dronebeskyttelse. Den er mobil og prisbillig og kan nemt installeres i fængsler, på køretøjer eller i lufthavne. Vores håndholdte jamming-udstyr er simpelt at betjene og kan hurtigt opdage dronen, manipulere med dens kontrolsignal og på den måde tvinge den til at flyve væk,” fortæller han.

Foruden de tre stiftere består MyDefence Communication i dag af 22 medarbejdere. Produktion, udvikling og administration foregår på virksomhedens hovedkontor i Nørresundby, mens forretningsudvikling, salg og markedsføring sker fra kontoret i Fredensborg i Nordsjælland. Den første produktudvikling blev delvist finansieret gennem et forskningstilskud fra Forsvarets Materieltjeneste. Men virksomheden fik hurtigt brug for yderligere kapital for at følge med efterspørgslen og kontaktede derfor sin bank, som foreslog et samarbejde med Vækstfonden.

”Da vi første gang tog kontakt til Vækstfonden, var vi reelt set bare en udviklingsenhed. Derfor var det svært for banken at gå ind alene. Truslen ved misbrug af droner bliver kun større, og med lånet fik vi salgspersonale, bogholderi og alle de andre funktioner, der gør, at vi i dag kan følge med den høje efterspørgsel,” siger Christian Steinø.

MyDefence Communication sælger i dag sine systemer til fængsler, forsvarsenheder, politi og private sikkerhedsorganisationer over hele Europa, i Canada og i USA, hvor virksomheden i 2017 stiftede et datterselskab for at booste aktiviteterne på det amerikanske marked. Og direktør Christian Steinø har store ambitioner for fremtiden.

”Vi vil være den førende virksomhed inden for dronebeskyttelse og kundernes foretrukne leverandør af jamming-udstyr til mobile signaler. Vores teknologi er meget skalerbar, og vi er allerede langt i udviklingsprocessen med et nyt produkt til beskyttelse mod vejsidebomber,” fortæller han.

Andre cases

International Bag Industry

Nye maskiner sikrer mere effektiv og miljøvenlig produktion af plastposer

Med en Vækstkaution kunne International Bag Industry forny produktionsapparatet med nye og mere effektive maskiner.

Innovaid

Bedre livskvalitet for handikappede med interaktive hjælpemidler

En dansk ingeniør fra Aarhus har udviklet en ny type interaktive hjælpemidler, der forbedrer mobiliteten hos fysisk handikappede..

Icebreaker
Icebreaker

Nordjysk virksomhed vil gøre isterninger til en millionforretning

Den aalborgensiske virksomhed Icebreaker har udviklet en patenteret teknologi, der gør det hurtigt og let at lave isterninger. Visionen er at revolutionere den måde, vi producerer isterninger