Murermester Jørn Rasmussen

Fod under eget bord

Lagerhal

27. juni, 2014

For Thomas Søder blev et Vækstlån nøglen til at kunne købe den murervirksomhed, han håber at skulle bruge resten af sit arbejdsliv på. Efter mange år som både direktør og medarbejder i Danmark og udlandet brændte Thomas Søder for at få fod under eget bord og tage springet ud i livet som selvstændig.

Om virksomheden

Murermester Jørn Rasmussen er en traditionel murervirksomhed i Køge, der både servicerer private og erhvervskunder. Efter 35 år som murermester søgte Jørn Rasmussen en køber til sin virksomhed. Thomas Søder, oprindeligt uddannet smed og maskinmester, ønskede brændende at bruge resten af sit arbejdsliv på murerforretningen. Hans store interesse for murerfaget og drømmen om at blive selvstændig fik omgående Thomas Søder til at kontakte Jørn Rasmussen. De to blev hurtigt enige om, at Thomas skulle overtage virksomheden.

Jeg oplevede flere gange at nå langt med banken og satte min egen advokat og revisor på sagen - og så sagde banken alligevel nej til sidst"

Udfordring

Før Thomas Søder kunne kalde sig virksomhedsejer, skulle finansieringen på plads. Det viste sig at være en stor udfordring. Banken mente, at der var for meget gæld i murerfirmaet, og ville derfor ikke tage hele risikoen. Thomas Søder gik herefter til Vækstfonden og fik et Vækstlån. Banken var nu klar til at bidrage til en samlet finansieringsløsning, så Thomas Søder kunne købe virksomheden. Han ser nu frem til at udvikle murerforretningen og køre en god og sund virksomhed videre.

”Jeg oplevede flere gange at nå langt med banken og sætte min egen advokat og revisor på sagen – og så sagde banken alligevel nej til sidst, fordi de mente, at gearingen var for høj. Men så snart jeg havde fået et ja fra Vækstfonden, var banken klar,” siger Thomas Søder, ejer af Murermester Jørn Rasmussen A/S.

Andre cases

VisBlue
VisBlue

VisBlue giver nu grøn energi længere levetid

Aarhusianske VisBlue har skabt en banebrydende opfindelse. Med et nyudviklet batteri, muliggør virksomheden at gemme grøn energi til senere brug, og dermed sikre, at grøn strøm ikke går tabt. Samtidig opbevarer batteriet også sol- og vindenergi til timerne uden sol og dagene uden vind, sådan at der altid er bæredygtig energi at hente. Nu har virksomheden hentet kapital fra Vækstfonden til at fortsætte vækstrejsen.

KM Rustfri
KM Rustfri

Innovativ ventilregulator sikrer større fødevaresikkerhed og mindre spild

Med et stort potentiale for vækst i kerneforretningen fik KM Rustfri i Skive behov for kapital til bl.a. at ansætte flere medarbejdere og investere i nyt produktionsudstyr..

Outletbutik
Family Dress ApS

Ny garantiordning: Nordjyske Family Dress får statsgaranteret lån til at komme gennem coronakrisen

Det er ualmindeligt svære tider for mange virksomheder for øjeblikket. Efter COVID-19 ramte Danmark, har omsætningen hos mange virksomheder været faldende. Det er også tilfældet for tøjbutikken Family Dress ApS. Derfor har det været vigtigt for butikken at holde sammen og stadig betale leverandører og medarbejdere. Med en garanti fra Vækstfondens nye tiltag til COVID-19-ramte virksomheder har Family Dress fået mere ro på hverdagen.