Murermester Jørn Rasmussen

Fod under eget bord

27. juni, 2014

For Thomas Søder blev et Vækstlån nøglen til at kunne købe den murervirksomhed, han håber at skulle bruge resten af sit arbejdsliv på. Efter mange år som både direktør og medarbejder i Danmark og udlandet brændte Thomas Søder for at få fod under eget bord og tage springet ud i livet som selvstændig.

Om virksomheden

Murermester Jørn Rasmussen er en traditionel murervirksomhed i Køge, der både servicerer private og erhvervskunder. Efter 35 år som murermester søgte Jørn Rasmussen en køber til sin virksomhed. Thomas Søder, oprindeligt uddannet smed og maskinmester, ønskede brændende at bruge resten af sit arbejdsliv på murerforretningen. Hans store interesse for murerfaget og drømmen om at blive selvstændig fik omgående Thomas Søder til at kontakte Jørn Rasmussen. De to blev hurtigt enige om, at Thomas skulle overtage virksomheden.

Jeg oplevede flere gange at nå langt med banken og satte min egen advokat og revisor på sagen - og så sagde banken alligevel nej til sidst"

Udfordring

Før Thomas Søder kunne kalde sig virksomhedsejer, skulle finansieringen på plads. Det viste sig at være en stor udfordring. Banken mente, at der var for meget gæld i murerfirmaet, og ville derfor ikke tage hele risikoen. Thomas Søder gik herefter til Vækstfonden og fik et Vækstlån. Banken var nu klar til at bidrage til en samlet finansieringsløsning, så Thomas Søder kunne købe virksomheden. Han ser nu frem til at udvikle murerforretningen og køre en god og sund virksomhed videre.

”Jeg oplevede flere gange at nå langt med banken og sætte min egen advokat og revisor på sagen – og så sagde banken alligevel nej til sidst, fordi de mente, at gearingen var for høj. Men så snart jeg havde fået et ja fra Vækstfonden, var banken klar,” siger Thomas Søder, ejer af Murermester Jørn Rasmussen A/S.

Andre cases

QuickOrder
QuickOrder

Digitalisering og machine learning skal løfte restauranter

Odense-baserede QuickOrder har med deres digitale løn- og kassesystem indtaget restaurationsbranchen. Målet er at skabe en platform, som bl.a. gennem machine learning skal indsamle data om kunderne, så den enkelte restaurant kan tages til det næste niveau...

Hopspots
Hopspots

Børn skal lære mens de leger

Danske Hopspots vil udvikle børns læring mens de leger – også i skoletiden. Derfor har de udviklet et interaktivt læringsværktøj netop til skoler og institutioner, som kobler interaktivitet med bevægelse. Hopspots har fået finansiering fra Vækstfonden.

Vivino

Hele verden deler viden om vin med dansk app

På få år har danske Vivino vippet alle konkurrenter af pinden. Virksomheden har lavet en app, der bliver flittigt anvendt i hele verden til at dele anmeldelser og beskrive alverdens vine. Med solid opbakning fra flere venturefonde har Vivino siden 2010 mere end fordoblet tilgangen af brugere årligt.