Fod under eget bord

Murermester Jørn Rasmussen

27. juni, 2014

For Thomas Søder blev et Vækstlån nøglen til at kunne købe den murervirksomhed, han håber at skulle bruge resten af sit arbejdsliv på. Efter mange år som både direktør og medarbejder i Danmark og udlandet brændte Thomas Søder for at få fod under eget bord og tage springet ud i livet som selvstændig.

Om virksomheden

Murermester Jørn Rasmussen er en traditionel murervirksomhed i Køge, der både servicerer private og erhvervskunder. Efter 35 år som murermester søgte Jørn Rasmussen en køber til sin virksomhed. Thomas Søder, oprindeligt uddannet smed og maskinmester, ønskede brændende at bruge resten af sit arbejdsliv på murerforretningen. Hans store interesse for murerfaget og drømmen om at blive selvstændig fik omgående Thomas Søder til at kontakte Jørn Rasmussen. De to blev hurtigt enige om, at Thomas skulle overtage virksomheden.

Jeg oplevede flere gange at nå langt med banken og satte min egen advokat og revisor på sagen - og så sagde banken alligevel nej til sidst"

Udfordring

Før Thomas Søder kunne kalde sig virksomhedsejer, skulle finansieringen på plads. Det viste sig at være en stor udfordring. Banken mente, at der var for meget gæld i murerfirmaet, og ville derfor ikke tage hele risikoen. Thomas Søder gik herefter til Vækstfonden og fik et Vækstlån. Banken var nu klar til at bidrage til en samlet finansieringsløsning, så Thomas Søder kunne købe virksomheden. Han ser nu frem til at udvikle murerforretningen og køre en god og sund virksomhed videre.

”Jeg oplevede flere gange at nå langt med banken og sætte min egen advokat og revisor på sagen – og så sagde banken alligevel nej til sidst, fordi de mente, at gearingen var for høj. Men så snart jeg havde fået et ja fra Vækstfonden, var banken klar,” siger Thomas Søder, ejer af Murermester Jørn Rasmussen A/S.