Morten Dalby Jensen

Visioner og gåpåmod er midlet mod bump på vejen

Morten Dalby Jensen

02. april, 2020

Landmand, Morten Dalby Jensen overtog i 2018 bedriften Østerbygaard i Sydjylland, som nu er blevet renoveret og udvidet. På sin rejse mod købet har Morten Dalby Jensen oplevet, at dét, at han har ledet et mindre landbrug gennem flere år, har gjort underværker. Og så er det vigtigste at bringe visioner og optimisme ind i sin hverdag som leder, fortæller han.

Når man er leder af en virksomhed, vil man altid møde udfordringer og bump på vejen. Det har landbrugsdirektør Morten Dalby Jensen også erfaret, og derfor har han i sin ledelse arbejdet med, hvordan optimisme og visioner, kan bidrage til en god hverdag som landbrugsdirektør. Han ser det som en naturlig del af processen, at der opstår udfordringer, når man driver et landbrug med flere komplekse arbejdsprocesser.

”Mit bedste råd er klart, at man altid skal se positivt på tingene, og huske at der er en ny dag i morgen. Det er ikke nødvendigvis negativt, at man ramler ind i bump på vejen. Det er en helt naturlig del af processen i at lede en virksomhed. Derfor fokuserer jeg i stedet på at tænke fremad og blive ved med at have visioner for bedriften,” siger Morten Dalby Jensen.

Mit bedste råd er klart, at man altid skal se positivt på tingene, og huske at der er en ny dag i morgen. "

Drømmen om en større bedrift

Morten Dalby Jensen har siden 2010 været ejer af et landbrug. Og efter han i 2018 købte sin nuværende bedrift i Hovborg i Sydjylland, har han sat sine mål og visioner højt. Han vil nemlig gerne ligge i den absolut bedste ende, når det kommer til produktions- og økonomiske resultater. Den nye bedrift er allerede vokset fra 565 til 920 køer. Og det til trods for, at Morten Dalby Jensen ikke er vokset op i en familie, hvor landbruget var en del af hverdagen. Dog blev han alligevel fra en tidlig alder eksponeret for branchen, som han hurtigt fik et godt øje til. Det har ført til, at han i dag leder bedriften i Hovborg med 10 ansatte. Det har været en vigtig faktor for hans succes, at han gennem 8 år med et mindre landbrug har opbygget erfaring og viden inden for branchen.

”Min drøm har længe været at udvide min bedrift. Det har været planlagt længe, men i 2018 kom det rette tidspunkt og det rette landbrug, der passede ind i mine mål og visioner. Jeg kunne hurtigt se, at der skulle effektiviseres og forbedres nogle ting, men der var mere plads og mere jord at gøre godt med” siger Morten Dalby Jensen

Denne drøm har Dansk Landbrugskapital hjulpet Morten Dalby Jensen med at kunne realisere ved hjælp af et lån.

Andre cases

Family Dress
Family Dress ApS

Ny garantiordning: Nordjyske Family Dress får statsgaranteret lån til at komme gennem coronakrisen

Det er ualmindeligt svære tider for mange virksomheder for øjeblikket. Efter COVID-19 ramte Danmark, har omsætningen hos mange virksomheder været faldende. Det er også tilfældet for tøjbutikken Family Dress ApS. Derfor har det været vigtigt for butikken at holde sammen og stadig betale leverandører og medarbejdere. Med en garanti fra Vækstfondens nye tiltag til COVID-19-ramte virksomheder har Family Dress fået mere ro på hverdagen.

Ausumgaard

Bæredygtighed er forudsætning - ikke en fordel

På bedriften Ausumgaard er bæredygtighed i centrum. Vindmøller og biogas producerer energi til ejendommen, medarbejderudvikling er i højsædet, mens innovationen på landbrugsvirksomheden sker i tæt samarbejde med lokalområdet. Men sådan var det ikke for 10 år siden. Det har været en rejse med mange overvejelser, retningsskift og overraskelser. Og omstilling i landbruget bliver en forudsætning i fremtiden, spår landmand på bedriften Kristian Lundgaard-Karlshøj.

Dall Energy
Dall Energy

Prisbelønnet ovn skåner miljøet

Dall Energy har allerede høstet flere priser for sine unikke ovne, der sparer miljøet for skadelige partikler under afbrænding af bioaffald.