Lundsøe Køl & Frys

Udvidelse af lager sætter turbo på væksten

Rejer

16. september, 2019

Hvert år håndterer Lundsøe & Frys 60.000 tons fødevarer fra deres lager i Aalborg og fra havnen i Aarhus. Vejen til en forbedret konkurrenceevne og nye kunder var et nyt robotanlæg og et stort kølehus på Aarhus havn. Et Vækstlån fra Vækstfonden har hjulpet virksomheden med at realisere deres mål af flere omgange.

Lundsøe Køl & Frys håndterer og oplagrer fødevareproducenters produkter på køl og frost, inden varerne bliver solgt videre. På kundelisten finder man alt lige fra den lokale slagter til store internationale virksomheder, som Royal Greenland og Danish Crown. De får bl.a. opbevaret, pakket og sorteret deres varer, inden de bliver solgt videre til købere i hele verden.

Ifølge Søren Søe-Larsen, adm. direktør i virksomheden, er deres tætte og strategiske samarbejde med kunderne en afgørende faktor for, at de har udviklet virksomheden til, hvor den er i dag. Det skyldes bl.a. at køl- og frysekapacitet er en vigtig faktor i kundernes logistikkæde, for at sikre at deres produkter stadig lever op til fødevaresikkerheder.

Nye udfordringer og stigende efterspørgsel

Helt fra da virksomheden blev stiftet har Lundsøe Køl og Frys haft fokus på deres vækststrategi samt på at udvikle produktionen i takt med kundernes behov. Det er en vækstrejse, som Vækstfonden har fulgt over tre investeringer. Første gang i 2014, hvor der var et behov for et innovativt robotanlæg, som skulle effektivisere sorteringen af fødevarer. Kun et år senere opstod der et nyt behov for frysekapacitet på Aarhus Havn, som er et strategisk knudepunkt og en vigtigt industrihavn. Dertil betød den stigende efterspørgsel efter fryserum, at Lundsøe Køl og Frys nu har udvidet lageret på Aarhus Havn.

I løbet af deres vækstrejse har Lundsøe Køl & Frys fået tre Vækstlån fra Vækstfonden, som har fået den samlede finansieringen til at falde på plads.

Vi har set det som en fordel at have Vækstfonden med for at have en tredje medspiller på vores side af bordet. Vækstfonden er både en strategisk sparringspartner og har et stort netværk - det er mere end bare finansiering"

Hos Lundsøe Køl og Frys planlægger de endnu en udvidelse af kapaciteten, da efterspørgslen forventes at blive ved med at stige. Målet er derfor at udføre endnu en udvidelse inden 2021 for at kunne imødekomme flere kunders behov.

Andre cases

VisBlue
VisBlue

VisBlue giver nu grøn energi længere levetid

Aarhusianske VisBlue har skabt en banebrydende opfindelse. Med et nyudviklet batteri, muliggør virksomheden at gemme grøn energi til senere brug, og dermed sikre, at grøn strøm ikke går tabt. Samtidig opbevarer batteriet også sol- og vindenergi til timerne uden sol og dagene uden vind, sådan at der altid er bæredygtig energi at hente. Nu har virksomheden hentet kapital fra Vækstfonden til at fortsætte vækstrejsen.

KM Rustfri
KM Rustfri

Innovativ ventilregulator sikrer større fødevaresikkerhed og mindre spild

Med et stort potentiale for vækst i kerneforretningen fik KM Rustfri i Skive behov for kapital til bl.a. at ansætte flere medarbejdere og investere i nyt produktionsudstyr..

Outletbutik
Family Dress ApS

Ny garantiordning: Nordjyske Family Dress får statsgaranteret lån til at komme gennem coronakrisen

Det er ualmindeligt svære tider for mange virksomheder for øjeblikket. Efter COVID-19 ramte Danmark, har omsætningen hos mange virksomheder været faldende. Det er også tilfældet for tøjbutikken Family Dress ApS. Derfor har det været vigtigt for butikken at holde sammen og stadig betale leverandører og medarbejdere. Med en garanti fra Vækstfondens nye tiltag til COVID-19-ramte virksomheder har Family Dress fået mere ro på hverdagen.