Lundsøe Køl & Frys

Klar til vækst med robotter og nyt frysehus

16. juli, 2014

Lundsøe Køl & Frys i Aalborg håndterer og oplagrer fødevareproducenters produkter på køl og frost, inden varerne bliver solgt videre. Vejen til en forbedret konkurrenceevne og nye kunder var et nyt robotanlæg og et kæmpe kølehus på Aarhus havn. To store investeringer som banken ikke kunne finansiere alene. Løsningen blev et Vækstlån fra Vækstfonden.

Om virksomheden

I Aalborg ligger Lundsøe Køl & Frys, som hvert år håndterer 60.000 tons fødevarer. Virksomheden sorterer, pakker og oplagrer bl.a. fisk, skaldyr, svine- og oksekød for sine kunder, som har brug for at få deres varer opbevaret på enten køl eller frost, indtil de skal sælges videre. På kundelisten finder man alt lige fra den lokale slagter til store internationale virksomheder. For Royal Greenland sorterer, pakker og opbevarer virksomheden frosne rejer, og for Danish Crown sørger nogle af de 22 medarbejdere for at oplagre dansk svinekød på køl, inden varerne bliver solgt til købere fra hele verden.

Det var en stor udfordring at finde finansiering i banken"

Udfordring

Lundsøe Køl & Frys har en klar vækststrategi, og virksomheden har fokus på at udvikle produktionen i takt med kundernes behov. Derfor anskaffede de i 2014 et innovativt robotanlæg, som har effektiviseret sorteringen af fødevarer og afskaffet mange af de tunge manuelle løft. Finansieringen af anlægget faldt på plads med et Vækstlån fra Vækstfonden. Blot et år senere fik Lundsøe Køl & Frys endnu en gang brug for finansiering fra Vækstfonden. Virksomheden havde gennem længere tid oplevet en efterspørgsel på frysehuskapacitet på Aarhus havn, som er en vigtig industrihavn og et strategisk knudepunkt. For at imødekomme deres kunders behov for kapacitet i Aarhus og for at kunne tiltrække nye kunder blev det nødvendigt at investere i et nyt frysehus netop her. Men at købe et frysehus var en stor udskrivning for virksomheden, og banken kunne ikke løfte finansieringen alene. Derfor kom Vækstfonden endnu en gang med ombord, og med et Vækstlån faldt finansieringen af det nye frysehus på plads.

”Det var en stor udfordring at finde finansiering i banken, men da så Vækstfonden kom med i processen, gik det hele op i en højere enhed. Det betyder, at vi i dag kan tilbyde både nye og gamle kunder 4.000 tons lagerkapacitet på en af de vigtigste industrihavne i Danmark,” siger Søren Søe-Larsen, adm. direktør i Lundsøe Køl & Frys.

Andre cases

QuickOrder
QuickOrder

Digitalisering og machine learning skal løfte restauranter

Odense-baserede QuickOrder har med deres digitale løn- og kassesystem indtaget restaurationsbranchen. Målet er at skabe en platform, som bl.a. gennem machine learning skal indsamle data om kunderne, så den enkelte restaurant kan tages til det næste niveau...

Hopspots
Hopspots

Børn skal lære mens de leger

Danske Hopspots vil udvikle børns læring mens de leger – også i skoletiden. Derfor har de udviklet et interaktivt læringsværktøj netop til skoler og institutioner, som kobler interaktivitet med bevægelse. Hopspots har fået finansiering fra Vækstfonden.

Vivino

Hele verden deler viden om vin med dansk app

På få år har danske Vivino vippet alle konkurrenter af pinden. Virksomheden har lavet en app, der bliver flittigt anvendt i hele verden til at dele anmeldelser og beskrive alverdens vine. Med solid opbakning fra flere venturefonde har Vivino siden 2010 mere end fordoblet tilgangen af brugere årligt.