LM Byg

Fik mulighed for at byde ind på endnu større projekter

26. maj, 2015

LM Byg A/S er specialist i anlægsarbejder, råhusbyggeri og hovedentrepriser ved store byggeprojekter som fx parkeringskældre, universiteter og fængsler. Med en sund økonomi og store ambitioner om vækst ville virksomheden byde ind på endnu større byggerier som fx de nye supersygehuse. Men projekter til mere end 200 mio. kr. krævede endnu større byggegarantier, som virksomhedens garantiselskab havde svært ved stille. Med en Vækstgaranti kom den samlede garantiramme på plads.

Om virksomheden

I 2008 købte Carsten Mindegaard LM Byg A/S af sin far, der etablerede entreprenørvirksomheden tilbage i 1987. Virksomheden har hovedsæde i Greve med egen maskinpark og er førende inden for råhusbyggeri. Desuden er virksomheden specialist i hovedentrepriser og anlægsarbejder og udfører selv alt lige fra sti- og vejbyggerier til store forsynings- og kloakeringsopgaver samt jernbeton og montering af betonelementer. I 2014 vandt LM Byg A/S råhusentreprisen på det nye statsfængsel på Nordfalster, hvor de opfører ca. 24.000 m2 råhuse, en fængselsmur og en underjordisk tunnel. Virksomheden har også hovedentreprisen på Rigshospitalets nye 5-etagers P-hus og står for at opføre råhuset til udvidelsen af Københavns Universitet på Amager på 48.000 m2.

Vækstgarantien sikrer en tilpas stor garantiramme, så vi kan byde ind på store byggeprojekter"

Udfordring

LM Byg A/S havde store ambitioner om vækst og ville byde ind på endnu større projekter, end de hidtil havde gjort – fx de nye supersygehuse, som regeringen vil etablere 18 steder landet over. Virksomheden har gennem de sidste 28 år haft en sund økonomi og udelukkende sorte tal på bundlinjen. Men de store byggeprojekter til mere end 200 mio. kr. krævede, at virksomheden kunne stille større arbejdsgarantier end tidligere. Så store, at garantiinstituttet ikke kunne stå for hele garantien alene. Et samarbejde med Vækstfonden om en Vækstgaranti fik den samlede garantiramme på plads, så virksomheden fik mulighed for at byde ind på endnu større projekter.

”Jeg er meget tilfreds med vores samarbejde med Vækstfonden. I branchen bliver der stillet krav om en arbejdsgaranti på 15 pct. af omsætningen, og Vækstgarantien sikrer en tilpas stor garantiramme, så vi trygt kan byde ind på store byggeprojekter med en entreprisesum på over 200 mio. kr.,” siger Carsten Mindegaard, administrerende direktør i LM Byg A/S.

Andre cases

QuickOrder
QuickOrder

Digitalisering og machine learning skal løfte restauranter

Odense-baserede QuickOrder har med deres digitale løn- og kassesystem indtaget restaurationsbranchen. Målet er at skabe en platform, som bl.a. gennem machine learning skal indsamle data om kunderne, så den enkelte restaurant kan tages til det næste niveau...

Hopspots
Hopspots

Børn skal lære mens de leger

Danske Hopspots vil udvikle børns læring mens de leger – også i skoletiden. Derfor har de udviklet et interaktivt læringsværktøj netop til skoler og institutioner, som kobler interaktivitet med bevægelse. Hopspots har fået finansiering fra Vækstfonden.

Vivino

Hele verden deler viden om vin med dansk app

På få år har danske Vivino vippet alle konkurrenter af pinden. Virksomheden har lavet en app, der bliver flittigt anvendt i hele verden til at dele anmeldelser og beskrive alverdens vine. Med solid opbakning fra flere venturefonde har Vivino siden 2010 mere end fordoblet tilgangen af brugere årligt.