Leon Hansen Maskinfabrik

Akut behov for ny kran og montagehal

10. september, 2014

Leon Hansen Maskinfabrik i Gadstrup producerer samlingskomponenter og udstyr til internationale industrivirksomheder, der leverer store anlæg til olie- og gasudvinding på havets bund. På tre år steg omsætningen markant. Med succesen fulgte et akut behov for nye produktionsfaciliteter.

Om virksomheden

Leon Hansen Maskinfabrik producerer højteknologiske samlingskomponenter og udstyr til internationale industrivirksomheder, der leverer store anlæg til olie- og gasudvinding på havets bund. Komponenterne forbinder slanger og ledninger i de store anlæg, og de er altid tilpasset kundernes særlige behov. Kvaliteten er høj og lever op til stadigt strengere dokumentationskrav, der er opstået i kølvandet på olieudslipkatastrofen i Den Mexicanske Golf i 2010. På matriklen i Gadstrup syd for Roskilde udvikler, monterer og tester virksomheden deres komponenter.

I dag er vi godt rustet til at fortsætte væksteventyret"

Udfordring

Fra 2011 til 2014 gennemgik virksomheden en massiv vækst. Antallet af medarbejdere steg fra ca. 18 til 60, og omsætningen gik fra 10 til 80 mio. kr. Med væksten fik Leon Hansen Maskinfabrik akut behov for at udvide produktionsfaciliteterne med en ny montagehal, kran og nye kontorfaciliteter. Banken havde netop forhøjet virksomhedens kreditramme, så et realkreditlån kombineret med et Vækstlån fra Vækstfonden blev løsningen. I dag er produktionsapparatet tilpasset den store efterspørgsel, og virksomhedens ejer ser et stort potentiale i at tage hul på nye markeder i andre brancher.

”Banken kunne ikke stå for finansieringen, fordi det var gået så stærkt, at vores soliditet ikke kunne nå at følge med. Derfor måtte vi finde en alternativ finansieringsløsning. Det lykkedes, og i dag er vi godt rustet til at fortsætte væksteventyret,” siger Rene Ole Keilby, adm. direktør

Andre cases

QuickOrder
QuickOrder

Digitalisering og machine learning skal løfte restauranter

Odense-baserede QuickOrder har med deres digitale løn- og kassesystem indtaget restaurationsbranchen. Målet er at skabe en platform, som bl.a. gennem machine learning skal indsamle data om kunderne, så den enkelte restaurant kan tages til det næste niveau...

Hopspots
Hopspots

Børn skal lære mens de leger

Danske Hopspots vil udvikle børns læring mens de leger – også i skoletiden. Derfor har de udviklet et interaktivt læringsværktøj netop til skoler og institutioner, som kobler interaktivitet med bevægelse. Hopspots har fået finansiering fra Vækstfonden.

Vivino

Hele verden deler viden om vin med dansk app

På få år har danske Vivino vippet alle konkurrenter af pinden. Virksomheden har lavet en app, der bliver flittigt anvendt i hele verden til at dele anmeldelser og beskrive alverdens vine. Med solid opbakning fra flere venturefonde har Vivino siden 2010 mere end fordoblet tilgangen af brugere årligt.