Leon Hansen Maskinfabrik

Akut behov for ny kran og montagehal

10. september, 2014

Leon Hansen Maskinfabrik i Gadstrup producerer samlingskomponenter og udstyr til internationale industrivirksomheder, der leverer store anlæg til olie- og gasudvinding på havets bund. På tre år steg omsætningen markant. Med succesen fulgte et akut behov for nye produktionsfaciliteter.

Om virksomheden

Leon Hansen Maskinfabrik producerer højteknologiske samlingskomponenter og udstyr til internationale industrivirksomheder, der leverer store anlæg til olie- og gasudvinding på havets bund. Komponenterne forbinder slanger og ledninger i de store anlæg, og de er altid tilpasset kundernes særlige behov. Kvaliteten er høj og lever op til stadigt strengere dokumentationskrav, der er opstået i kølvandet på olieudslipkatastrofen i Den Mexicanske Golf i 2010. På matriklen i Gadstrup syd for Roskilde udvikler, monterer og tester virksomheden deres komponenter.

I dag er vi godt rustet til at fortsætte væksteventyret"

Udfordring

Fra 2011 til 2014 gennemgik virksomheden en massiv vækst. Antallet af medarbejdere steg fra ca. 18 til 60, og omsætningen gik fra 10 til 80 mio. kr. Med væksten fik Leon Hansen Maskinfabrik akut behov for at udvide produktionsfaciliteterne med en ny montagehal, kran og nye kontorfaciliteter. Banken havde netop forhøjet virksomhedens kreditramme, så et realkreditlån kombineret med et Vækstlån fra Vækstfonden blev løsningen. I dag er produktionsapparatet tilpasset den store efterspørgsel, og virksomhedens ejer ser et stort potentiale i at tage hul på nye markeder i andre brancher.

”Banken kunne ikke stå for finansieringen, fordi det var gået så stærkt, at vores soliditet ikke kunne nå at følge med. Derfor måtte vi finde en alternativ finansieringsløsning. Det lykkedes, og i dag er vi godt rustet til at fortsætte væksteventyret,” siger Rene Ole Keilby, adm. direktør