Labster

Virtuelt laboratorium indtager nu klasseværelser i hele verden

Mads Labster

26. august, 2015

Den danske it-virksomhed Labster har udviklet et online-læringsprogram, hvor studerende kan arbejde med forsøg og forskning i et virtuelt laboratorium. Interessen fra danske og udenlandske universiteter var stor, og der blev brug for ekstra kapital til salg og markedsføring for at nå globalt ud. Men på grund af den unge virksomheds korte historik kunne de ikke låne alle pengene i banken. Løsningen blev et Vækstlån til iværksættere.

Om virksomheden

Virksomheden Labster har udviklet et virtuelt laboratorium af samme navn, der giver studerende mulighed for at forske og udføre forsøg i realistiske omgivelser med 3D-udgaver af forskningsudstyr. Biotek-, biologi- og medicinstuderende kan med Labster udføre forsøg, der normalt ville være for dyre, tidskrævende eller farlige at udføre i skolens fysiske laboratorium. På computer eller tablet kan de studerende udføre alt fra simple forsøg til avanceret forskning. De kan bl.a. lære om DNA ved at opklare mordsager, eller de kan forske i kræftceller og udvikle kræftmedicin. Labster bliver i dag brugt i undervisningen på alle danske universiteter og på 25 pct. af de danske gymnasier. Labster har også kunder i England, Kina, Tyskland, Schweitz, Spanien, Taiwan og Chile m.fl., og i USA har anerkendte universiteter som Stanford, Berkeley og MIT også købt adgang til det virtuelle laboratorium.

Med Vækstlånet kunne vi for alvor fokusere på at nå globalt ud med vores produkt"

Udfordring

I 2012 etablerede iværksætterne Mads Tvillinggaard Bonde og Michael Bodekær Nielsen virksomheden Labster. Allerede i 2013 kunne Labster lancere sit virtuelle laboratorium, og det varede ikke længe, før mange danske og udenlandske universiteter implementerede Labster i undervisningen. Interessen for Labster i udlandet steg fortsat, men der skulle en betydelig markedsførings- og salgsindsats til for at udnytte potentialet. Labster havde dog ikke kapacitet til at investere i den omfattende markedsføring, og den unge virksomhed kunne ikke låne alle pengene i banken. Med et Vækstlån til iværksættere kunne Labster sprede sit virtuelle laboratorium på globalt plan.

”Banken ville gerne hæve kassekreditten, men den var ikke klar til så stor en investering i markedsføring og salg. Med Vækstlånet kunne vi for alvor fokusere på at nå ud globalt med vores produkt,” fortæller Mads Tvillinggaard Bonde, CEO og founder i Labster.

Andre cases

Morten Dalby Jensen
Morten Dalby Jensen

Visioner og gåpåmod er midlet mod bump på vejen

Landmand, Morten Dalby Jensen overtog i 2018 bedriften Østerbygaard i Sydjylland, som nu er blevet renoveret og udvidet. På sin rejse mod købet har Morten Dalby Jensen oplevet, at dét, at han har ledet et mindre landbrug gennem flere år, har gjort underværker. Og så er det vigtigste at bringe visioner og optimisme ind i sin hverdag som leder, fortæller han.

Vivino
Vivino

Hele verden deler viden om vin med dansk app

På få år har danske Vivino vippet alle konkurrenter af pinden. Virksomheden har lavet en app, der bliver flittigt anvendt i hele verden til at dele anmeldelser og beskrive alverdens vine. Med solid opbakning fra flere venturefonde har Vivino siden 2010 mere end fordoblet tilgangen af brugere årligt.

Get Volt
Volt

Iværksættere sikrer strøm til mobilen på festivaler

Iværksættervirksomheden Volt har gjort det til en forretning at forsyne festivalgæster med mobil strømopladning, så deres smartphones altid er ladet op til de festlige øjeblikke. Og med et Vækstlån til iværksættere fik stifterne for alvor sat strøm til deres vækstplaner.