KUBO

Prisvindende fynsk læringsrobot

17. maj, 2017

To fynske iværksættere står bag den succesfulde læringsrobot KUBO, der bl.a. skal accelerere børns programmerings-, sprog- og musikfærdigheder. Virksomheden har fået venturefinansiering fra Vækstfonden, der skal bruges til at styrke organisationen og rulle robotterne ud internationalt.

Om virksomheden

KUBO har stor succes med sine læringsrobotter, som sætter børn i børnehave og grundskole i stand til at lære at programmere og løse udfordringer, som hidtil har været forbeholdt elever på større klassetrin. KUBO-robotten hjælper børn i alderen 5-11 med at lære at programmere. Ved hjælp af puslespilsbrikker sammensætter barnet en sekvens, som robotten så kører efter. Robottens hoved kan udskiftes, så den kan bruges til forskellige aktiviteter, fx til træning af stavefærdigheder, hvor robotten kører af sted over brikkerne men stopper og lyser rødt, hvis den møder et forkert bogstav.

Og så vil vi gerne ud på det internationale marked, bl.a. USA, og det kræver den rette salgsorganisation"

Udvikling og markedet

KUBO er en velkommen spiller på edtech-markedet, og kan ifølge Lars Rønn fra Vækstfondens investeringsafdeling, VF Venture, være med til at flytte grænserne for læring, så børn får mulighed for at udvikle vigtige kompetencer, fx problemløsning og abstrakt tænkning, allerede fra børnehavealderen. KUBO's robot er unik, fordi den er universel og intuitiv og samtidig kan bidrage til edtech - et område, der ellers ikke har udviklet sig meget de sidste 100 år. Kapitaltilførslen fra Vækstfonden på 6,6 mio. kr. skal bl.a. bruges på at rulle robotterne ud på det internationale marked.

”KUBO kan udløse et meget stort læringspotentiale, hvis underviserne lærer at bruge robotterne rigtigt og bliver trygge ved teknologien. Det arbejder vi aktuelt på. Og så vil vi gerne ud på det internationale marked, bl.a. USA, og det kræver den rette salgsorganisation. Det er to vigtige områder, som vi vil styrke med den nye investering,” siger adm. direktør Tommy Otzen, som stiftede KUBO sammen med Daniel Friis Lindegaard i 2014.

Andre cases

QuickOrder
QuickOrder

Digitalisering og machine learning skal løfte restauranter

Odense-baserede QuickOrder har med deres digitale løn- og kassesystem indtaget restaurationsbranchen. Målet er at skabe en platform, som bl.a. gennem machine learning skal indsamle data om kunderne, så den enkelte restaurant kan tages til det næste niveau...

Hopspots
Hopspots

Børn skal lære mens de leger

Danske Hopspots vil udvikle børns læring mens de leger – også i skoletiden. Derfor har de udviklet et interaktivt læringsværktøj netop til skoler og institutioner, som kobler interaktivitet med bevægelse. Hopspots har fået finansiering fra Vækstfonden.

Vivino

Hele verden deler viden om vin med dansk app

På få år har danske Vivino vippet alle konkurrenter af pinden. Virksomheden har lavet en app, der bliver flittigt anvendt i hele verden til at dele anmeldelser og beskrive alverdens vine. Med solid opbakning fra flere venturefonde har Vivino siden 2010 mere end fordoblet tilgangen af brugere årligt.