Konfront

Digital samtaleværktøj og virtual reality hjælper børn med angst

Kvinde med VR-briller på

03. april, 2020

Anne Kristine Schwartzbach har i mange år arbejdet med børn og unge med angst i kraft af sit job som speciallærer. Det var i det arbejde, hun øjnede en mulighed for at hjælpe børn med at sætte ord på deres følelser ved hjælp med virtual reality og et digitalt samtaleværktøj. Det er i dag blevet til virksomheden Konfront. Med hjælp fra Vækstfonden er ambitionen, at Konfront skal være det fortrukne værktøj til tidlige samtaler med børn, der lider af angst.

For børn, der lider af angst, kan en tur i skolebussen eller en flyvetur med familien til Mallorca være en angstprovokerende oplevelse. Men det kan være svært for et barn at sætte ord på, præcis hvilke tanker, der går i gang i hovedet, mens barnet er i situationen. Det har virksomheden Konfront med stifteren Anne Kristine Schwartzbach i spidsen, lavet om på. Med et digitalt værktøj kombineret med virtual reality har virksomheden lanceret et samtaleværktøj, der skal gøre samtalen mellem barn og fagperson lettere. ”Idéen til Konfront opstod, da jeg i mit arbejde som speciallærer erfarede, at det kan være svært for børn at tage den mentale rejse tilbage til en utryg situation. Her så jeg en mulighed for, at nye teknologier som virtual reality, kunne give værdi. Samtidig så jeg et behov for at lave en digital samtalemodel for fagpersoner, der kan hjælpe med at strukturere samtalen med barnet,” fortæller Anne Kristine Schwartzbach.

Konfront har udviklet et digitalt værktøj, der via en trin-for-trin guide, hjælper fagpersoner med at tage den svære samtale med et barn, men i et tidligt stadie, før barnets symptomer bliver alvorlige. Værktøjet understøtter teorier inden for kognitiv adfærdspsykologi, hvor man arbejder skematisk frem mod en bedring. ”Virtual reality er et effektivt værktøj til, at vi som voksne kan være med til at afmystificere nogle af de situationer, der forårsager vrede eller angst hos et barn. Et tandlægebesøg, en bustur eller at være omgivet af mange mennesker. Konfront hjælper med nogle af de her tankeomstruktureringer, der gør, at barnet kan blive bedre til at håndtere nogle af de svære følelser,” fortæller Anne Kristine Schwartzbach.

”Jeg kunne mærke, at det var min virksomhed, jeg skulle. Jeg havde nok en naiv tro på, at det skulle jeg da nok klare. Så sad jeg der med tre børn, ingen indtægter og tænkte; hvad gør jeg nu? "

Sagde op til MUS-samtalen

Den endelige beslutningen om at starte egen virksomheder kom vandrendende ind i hovedet på Anne Kristine Schwartzbach. Hun sad under en mus-samtale og besluttede sig undervejs for at sige sit job op som speciallærer. ”Jeg kunne mærke, at det var min virksomhed, jeg skulle. Jeg havde nok en naiv tro på, at det skulle jeg da nok klare. Så sad jeg der med tre børn, ingen indtægter og tænkte; hvad gør jeg nu? Heldigvis fik jeg en business angel med om bord, der hjalp mig med at gøre Konfront markedsegnet og få os ud på markedet,” siger Anne Kristine Schwartzbach. Det var business angel Anders Bang Olsen, der også kunne se et stort potentiale i idéen og tidligt trådte ind som medejer i Konfront. Og til trods for, at virksomheden kun har få år på bagen, kom Konfront hurtigt ud af starthullerne og fik brug for yderligere kapital. Det blev i første omgang til

kapital fra Innovationsfonden og efterfølgende et startlån fra Vækstfonden. I starten af 2020 har Konfront fået endnu en investering. Investeringen kommer fra Christopher Moyell Juul, og som tidligere direktør for landets største private specialskole, bringer han også stærke erfaringer med til Konfront. Kapitalen skal nu veksles til at komme endnu bredere ud i markedet.

”Det kræver kapital at gå fra idéfase, til produktudvikling, til at få en salgsstruktur bygget op, og det har kapitalen fra Vækstfonden, Innovationsfonden og nu Chritopher Moyell Jull bidraget til. Og nu står vi et sted, hvor vi har et stærkt og valideret produkt, som vi skal have endnu længere ud i markedet herhjemme – ja gerne i hele verden,” siger Anne Kristine Schwartzbach.

Andre cases

KM Rustfri
KM Rustfri

Innovativ ventilregulator sikrer større fødevaresikkerhed og mindre spild

Med et stort potentiale for vækst i kerneforretningen fik KM Rustfri i Skive behov for kapital til bl.a. at ansætte flere medarbejdere og investere i nyt produktionsudstyr..

Outletbutik
Family Dress ApS

Ny garantiordning: Nordjyske Family Dress får statsgaranteret lån til at komme gennem coronakrisen

Det er ualmindeligt svære tider for mange virksomheder for øjeblikket. Efter COVID-19 ramte Danmark, har omsætningen hos mange virksomheder været faldende. Det er også tilfældet for tøjbutikken Family Dress ApS. Derfor har det været vigtigt for butikken at holde sammen og stadig betale leverandører og medarbejdere. Med en garanti fra Vækstfondens nye tiltag til COVID-19-ramte virksomheder har Family Dress fået mere ro på hverdagen.

EMS
EMS

Serviceløsninger fra Esbjerg bliver efterspurgt i hele verden

Nok er Esbjerg ikke verdens navle, men virksomheden EMS (Esbjerg Maritime Service) og Global Gravity, har om nogen sat byen på verdenskortet – i hvert fald inden for olie og gas industrien...