KM Rustfri

Innovativ ventilregulator sikrer større fødevaresikkerhed og mindre spild

KM Rustfri

28. oktober, 2014

Med et stort potentiale for vækst i kerneforretningen fik KM Rustfri i Skive behov for kapital til bl.a. at ansætte flere medarbejdere og investere i nyt produktionsudstyr. Virksomheden stod samtidig overfor at sætte gang i produktionen af deres patenterede aktuator til betjening af ventiler på bl.a. mejerier og bryggerier, Hydract. Det krævede mere kapital, end banken alene kunne komme med. Med et Vækstlån kom finansieringen på plads.

Om virksomheden 

KM Rustfri i Rønbjerg ved Skive har siden 1976 specialiseret sig i forarbejdning og formgivning af rustfrit stål og sælger sine produkter i både Europa og Kina. Virksomheden former bl.a. rørfittings, pumper og ventiler til brug i procesanlæg i fødevare- og medicinalbranchen af rustfrit rør og plade. Produktionsværktøjerne er designet specielt til den specifikke opgave og er således mere præcise end metoder som fx svejsning, støbning eller maskinel bearbejdning. Ud over kerneforretningen har KM Rustfri i gennem 8 år, i samarbejde med Carlsberg og med støtte fra EU-midler og Markedsmodningsfonden, udviklet og patenteret en aktuator. Aktuatoren Hydract kan ved hjælp af vandtryk åbne, lukke og regulere procesventiler i anlæg på bl.a. bryggerier og mejerier. Den patenterede teknologi er mere præcis og pålidelig end trykluft, da vand ikke kan presses sammen. Det reducerer energiforbruget og øger fødevaresikkerheden.

Med Vækstlånet har vi kunnet ansætte den arbejdskraft og investere i de materialer, der skal til"

Udfordring

I 2016 lagde en af verdens største producenter af pumper og ventiler, SPX, en stor del af sin produktion i KM Rustfris hænder. Virksomheden stod derfor over for en betydelig omsætningsstigning over de næste 3-5 år. For at udnytte de store vækstmuligheder fik KM Rustfri akut behov for at ansætte flere medarbejdere og investere i nye materialer og faciliteter. Samtidig var virksomheden midt i at starte den kommercielle produktion af deres Hydract-aktuator op, og det krævede helt nye produktionsfaciliteter og specialiseret arbejdskraft. Finansieringen var dog en udfordring. For inden direktør Peter Espersen købte KM Rustfri i 2009, var virksomheden midt i en konkurs. Trods en succesfuld omstrukturering, hvor omkostningerne blev reduceret og eksporten øget fra 15 til 85 pct., var virksomhedens soliditet endnu ikke på et niveau, hvor banken kunne være med. Et samarbejde med Vækstfonden om et Vækstlån fik finansieringen på plads. 

”At Carlsberg allerede har implementeret Hydract i sine bryggerianlæg er en kæmpe blåstempling, og vi ser derfor frem til at starte den kommercielle produktion op. Med Vækstlånet har vi kunnet ansætte den arbejdskraft og investere i de materialer, der skal til for, at vi både kan fokusere på at sætte Hydract i produktion, men også sikre fortsat vækst i vores kerneforretning,” siger Peter Espersen, ejer og direktør i KM Rustfri.

Andre cases

Family Dress
Family Dress ApS

Ny garantiordning: Nordjyske Family Dress får statsgaranteret lån til at komme gennem coronakrisen

Det er ualmindeligt svære tider for mange virksomheder for øjeblikket. Efter COVID-19 ramte Danmark, har omsætningen hos mange virksomheder været faldende. Det er også tilfældet for tøjbutikken Family Dress ApS. Derfor har det været vigtigt for butikken at holde sammen og stadig betale leverandører og medarbejdere. Med en garanti fra Vækstfondens nye tiltag til COVID-19-ramte virksomheder har Family Dress fået mere ro på hverdagen.

Ausumgaard

Bæredygtighed er forudsætning - ikke en fordel

På bedriften Ausumgaard er bæredygtighed i centrum. Vindmøller og biogas producerer energi til ejendommen, medarbejderudvikling er i højsædet, mens innovationen på landbrugsvirksomheden sker i tæt samarbejde med lokalområdet. Men sådan var det ikke for 10 år siden. Det har været en rejse med mange overvejelser, retningsskift og overraskelser. Og omstilling i landbruget bliver en forudsætning i fremtiden, spår landmand på bedriften Kristian Lundgaard-Karlshøj.

Dall Energy
Dall Energy

Prisbelønnet ovn skåner miljøet

Dall Energy har allerede høstet flere priser for sine unikke ovne, der sparer miljøet for skadelige partikler under afbrænding af bioaffald.