Jydsk Aluminium Industri

Kapitaltung produktion styrket af bedre bankvilkår

15. juli, 2015

Når Jydsk Aluminium Industri starter en ny produktion op, kræver det store investeringer, der udfordrer virksomhedens finansielle vilkår. Et Ansvarligt lån fra Vækstfonden styrkede virksomhedens soliditet. Og lånet blev derfor en løftestang for bedre vilkår i banken og 100 pct. opbakning til at fortsætte vækstplanerne.

Om virksomheden

I Herning ligger et af Europas største aluminiumsstøberier med 230 ansatte og en årlig omsætning på omkring 230 mio. kr. Jydsk Aluminium Industri smelter aluminium i store ovne og støber og forarbejder den flydende sølvgrå masse til højteknologiske emner. Alle produkter bliver skabt i tæt samarbejde med kunderne, som typisk findes blandt internationale producenter af bl.a. højspændingsanlæg, pumper og biler. På kundelisten er bl.a. BMW, Siemens og Volvo. Fælles for dem alle er, at de stiller høje krav til kvalitet, dokumentation og leveringssikkerhed. I kølvandet på finanskrisen oplevede Jydsk Aluminium Industri en kraftig vækst, som betød at virksomheden måtte investere massivt i nye maskiner, bygninger og medarbejdere.

Lånet betyder, at vi har fået bedre vilkår i banken og 100 pct. opbakning til vores vækstplan"

Udfordring

De sidste år har virksomheden udlevet en aggressiv vækstplan, som har handlet om at starte nye internationale samarbejder og produktserier op. Virksomheden har i dag bl.a. en stor aftale med BMW om at udvikle og producere et aluminiumsstøbt baghjulsophæng til en nyudviklet sportsmotorcykel, som netop er kommet på markedet. Hver gang virksomheden indleder et nyt projekt, kræver det store investeringer i ny teknologi og uddannelse af medarbejderne. De massive investeringer gennem flere år samt den kapitalkrævende opstart af ny produktion udfordrede virksomhedens soliditet og finansielle vilkår. Et Ansvarligt lån fra Vækstfonden, der fungerer som egenkapital, styrkede virksomhedens soliditet. Og lånet blev derfor en løftestang for, at Jydsk Aluminium Industri fik bedre vilkår i banken og 100 pct. opbakning til at fortsætte deres vækstplaner.

”Lånet betyder, at vi har fået bedre vilkår i banken og 100 pct. opbakning til vores vækstplan,” siger adm. direktør i Jydsk Aluminium Industri, Kenn Risbjerg Christensen.

Andre cases

Ausumgaard
Ausumgaard

Fremtidens landbrug ifølge Ausumgaard: Bæredygtighed er forudsætning - ikke en fordel

På bedriften Ausumgaard er bæredygtighed i centrum. Vindmøller og biogas producerer energi til ejendommen, medarbejderudvikling er i højsædet, mens innovationen på landbrugsvirksomheden sker i tæt samarbejde med lokalområdet. Men sådan var det ikke for 10 år siden. Det har været en rejse med mange overvejelser, retningsskift og overraskelser. Og omstilling i landbruget bliver en forudsætning i fremtiden, spår landmand på bedriften Kristian Lundgaard-Karlshøj.

QuickOrder
QuickOrder

Digitalisering og machine learning skal løfte restauranter

Odense-baserede QuickOrder har med deres digitale løn- og kassesystem indtaget restaurationsbranchen. Målet er at skabe en platform, som bl.a. gennem machine learning skal indsamle data om kunderne, så den enkelte restaurant kan tages til det næste niveau...

VERTIC SEBASTIAN
Vertic

Globale ambitioner blev realiseret

Det digitale reklamebureau Vertic har åbnet kontorer i New York, Seattle og Singapore i jagten på de helt store brands og kunder, som ofte kræver flere tusinde mandetimer at få i hus.