Jacob Bjerrum

Mælkeproduktion gennemfører generationsskifte med finansiering fra Dansk Landbrugskapital

05. juli, 2019

Ved Fårup ved Randers har Jacob Bjerrum overtaget familiegården Lundbjerggaard med finansiering fra Dansk Landbrugskapital. Landmanden stod over for en række investeringer og et generationsskifte for at forsætte produktionen. Med hjælp fra Dansk Landbrugskapital kom både ejerskifte og finansiering på plads.

Jacob Bjerrum stod over for at overtage Lundbjerggaard som han havde drevet i et i/s sammen med sin far Niels Bjerrum. De havde planlagt en række investeringer, bl.a. færdiggørelse af et staldbyggerig som var startet for flere år siden.

”Vi stod over for et generationsskifte, så der skulle til at ske noget. Vi skulle have sammensat vores finansiering, så vi var robuste til fremtiden. Derfor var det nødvendigt at lave en række investeringer. Vores generationsskifte ville kun blive en realitet, hvis vi fik investeret i nogle af de projekter, vi har arbejdet på,” siger Jacob Bjerrum.

Lundbjerggaard er en mælkeproduktionsvirksomhed med plads til godt 700 køer. Investeringsprojektet bestod af en udvidelse af besætningen med ca. 150 køer og en optimering af produktionen. De store investeringsprojekter gjorde sammensætningen af finansieringen vanskelig. Men et lån fra Dansk Landbrugskapital gjorde det lettere at få banken med ombord på projektet, fortæller landmanden.

Da vi fik tilsagnet fra Dansk Landbrugskapital, startede vi en rigtig god dialog med banken. Finansieringen fra Dansk Landbrugskapital har gjort, at banken kunne se sig selv videre i det her forløb"

- Jacob Bjerrum

I løbet af sommeren 2018 blev generationsskiftet gennemført og, Jacob Bjerrum kunne overtage bedriften. Nu skal landmanden have investeringerne implementeret i sin dagligdag.

”Da vi startede ud, vidste vi, at det ville blive en stor udfordring og kræve lange arbejdsdage. Men efter at vi har fået generationsskiftet og investeringerne på plads, er det blevet meget lettere at drive. Vi er et helt andet sted i dag, end vi var for et år siden. Det giver os en ro og et solidt fundament for de muligheder og udfordringer, fremtiden vil bringe, Det har været en fantastisk proces”, siger Jacob Bjerrum.

Andre cases

Ausumgaard
Ausumgaard

Fremtidens landbrug ifølge Ausumgaard: Bæredygtighed er forudsætning - ikke en fordel

På bedriften Ausumgaard er bæredygtighed i centrum. Vindmøller og biogas producerer energi til ejendommen, medarbejderudvikling er i højsædet, mens innovationen på landbrugsvirksomheden sker i tæt samarbejde med lokalområdet. Men sådan var det ikke for 10 år siden. Det har været en rejse med mange overvejelser, retningsskift og overraskelser. Og omstilling i landbruget bliver en forudsætning i fremtiden, spår landmand på bedriften Kristian Lundgaard-Karlshøj.

QuickOrder
QuickOrder

Digitalisering og machine learning skal løfte restauranter

Odense-baserede QuickOrder har med deres digitale løn- og kassesystem indtaget restaurationsbranchen. Målet er at skabe en platform, som bl.a. gennem machine learning skal indsamle data om kunderne, så den enkelte restaurant kan tages til det næste niveau...

VERTIC SEBASTIAN
Vertic

Globale ambitioner blev realiseret

Det digitale reklamebureau Vertic har åbnet kontorer i New York, Seattle og Singapore i jagten på de helt store brands og kunder, som ofte kræver flere tusinde mandetimer at få i hus.