Jacob Bjerrum

Mælkeproduktion gennemfører generationsskifte med finansiering fra Dansk Landbrugskapital

05. juli, 2019

Ved Fårup ved Randers har Jacob Bjerrum overtaget familiegården Lundbjerggaard med finansiering fra Dansk Landbrugskapital. Landmanden stod over for en række investeringer og et generationsskifte for at forsætte produktionen. Med hjælp fra Dansk Landbrugskapital kom både ejerskifte og finansiering på plads.

Jacob Bjerrum stod over for at overtage Lundbjerggaard som han havde drevet i et i/s sammen med sin far Niels Bjerrum. De havde planlagt en række investeringer, bl.a. færdiggørelse af et staldbyggerig som var startet for flere år siden.

”Vi stod over for et generationsskifte, så der skulle til at ske noget. Vi skulle have sammensat vores finansiering, så vi var robuste til fremtiden. Derfor var det nødvendigt at lave en række investeringer. Vores generationsskifte ville kun blive en realitet, hvis vi fik investeret i nogle af de projekter, vi har arbejdet på,” siger Jacob Bjerrum.

Lundbjerggaard er en mælkeproduktionsvirksomhed med plads til godt 700 køer. Investeringsprojektet bestod af en udvidelse af besætningen med ca. 150 køer og en optimering af produktionen. De store investeringsprojekter gjorde sammensætningen af finansieringen vanskelig. Men et lån fra Dansk Landbrugskapital gjorde det lettere at få banken med ombord på projektet, fortæller landmanden.

Da vi fik tilsagnet fra Dansk Landbrugskapital, startede vi en rigtig god dialog med banken. Finansieringen fra Dansk Landbrugskapital har gjort, at banken kunne se sig selv videre i det her forløb"

- Jacob Bjerrum

I løbet af sommeren 2018 blev generationsskiftet gennemført og, Jacob Bjerrum kunne overtage bedriften. Nu skal landmanden have investeringerne implementeret i sin dagligdag.

”Da vi startede ud, vidste vi, at det ville blive en stor udfordring og kræve lange arbejdsdage. Men efter at vi har fået generationsskiftet og investeringerne på plads, er det blevet meget lettere at drive. Vi er et helt andet sted i dag, end vi var for et år siden. Det giver os en ro og et solidt fundament for de muligheder og udfordringer, fremtiden vil bringe, Det har været en fantastisk proces”, siger Jacob Bjerrum.

Andre cases

VisBlue
VisBlue

VisBlue giver nu grøn energi længere levetid

Aarhusianske VisBlue har skabt en banebrydende opfindelse. Med et nyudviklet batteri, muliggør virksomheden at gemme grøn energi til senere brug, og dermed sikre, at grøn strøm ikke går tabt. Samtidig opbevarer batteriet også sol- og vindenergi til timerne uden sol og dagene uden vind, sådan at der altid er bæredygtig energi at hente. Nu har virksomheden hentet kapital fra Vækstfonden til at fortsætte vækstrejsen.

KM Rustfri
KM Rustfri

Innovativ ventilregulator sikrer større fødevaresikkerhed og mindre spild

Med et stort potentiale for vækst i kerneforretningen fik KM Rustfri i Skive behov for kapital til bl.a. at ansætte flere medarbejdere og investere i nyt produktionsudstyr..

Outletbutik
Family Dress ApS

Ny garantiordning: Nordjyske Family Dress får statsgaranteret lån til at komme gennem coronakrisen

Det er ualmindeligt svære tider for mange virksomheder for øjeblikket. Efter COVID-19 ramte Danmark, har omsætningen hos mange virksomheder været faldende. Det er også tilfældet for tøjbutikken Family Dress ApS. Derfor har det været vigtigt for butikken at holde sammen og stadig betale leverandører og medarbejdere. Med en garanti fra Vækstfondens nye tiltag til COVID-19-ramte virksomheder har Family Dress fået mere ro på hverdagen.