International Bag Industry

Nye maskiner sikrer mere effektiv og miljøvenlig produktion af plastposer

11. juli, 2017

Med en Vækstkaution kunne International Bag Industry forny produktionsapparatet med nye og mere effektive maskiner. Det giver plastposeproducenten mulighed for at genanvende store dele af resterne fra produktionen til nye poser, og det gavner både miljøet og virksomhedens bundlinje.

Om Virksomheden 

I Strandelhjørn lidt uden for Vojens ligger International Bag Industry. Virksomheden, der har eksisteret siden 1970'erne, producerer poser i plast til detailforretninger og webshops over hele Europa. Produkterne strækker sig fra almindelige bæreposer i flere forskellige modeller til postordre-poser med limluk. Poserne trykkes i farver og kvalitet, som International Bag Industry skræddersyer efter kundens brand, behov og visuelle identitet. Virksomheden sælger typisk poserne i store parti til grossister i Danmark, Sverige, Norge og Tyskland, der sælger produkterne videre til forretningerne. I dag består International Bag Industry af 21 medarbejdere og er 100 pct. ejet af direktør Johnny Nielsen, som har været ansat i virksomheden siden 1990.

Vækstkautionen har været helt afgørende for, at vi har kunnet investere i et nyt produktions-apparat og dermed følge med efterspørgslen og kundernes stigende krav"

Udfordring

I takt med forbrugernes øgede fokus på bæredygtighed oplevede International Bag Industry en stigende efterspørgsel på mere miljøvenlige plastposer. Men for at kunne leve op til kundernes krav blev det nødvendigt at forny produktionsapparatet med nye og mere effektive maskiner. Det krævede bl.a. en investering i en særlig maskine, der kan omdanne rester og affald fra produktionen til det plastikgranulat, poserne laves af. På den måde kan International Bag Industry genanvende store dele af materialet, og det gavner både miljøet og virksomhedens bundlinje. Investeringen løb op på i alt 2 mio. kr., og direktør Johnny Nielsen kontaktede derfor virksomhedens bank for et lån. Men da der bl.a. er stor EU-politisk fokus på at reducere forbruget af plastposer ved hjælp af høje afgifter, ønskede banken en at dele risikoen med og foreslog et samarbejde med Vækstfonden.

”Der er en del spild forbundet med produktion af plastposer, især i opstartsfasen, hvor farver, folie og størrelse tilpasses. Med de nye maskiner sikrer vi en mere effektiv og grøn produktion, og vi har allerede kørt 75 tons plastikrester igennem. Muligheden for en Vækstkaution har altså været helt afgørende for, at vi har kunnet investere i et nyt produktionsapparat og dermed følge med efterspørgslen og kundernes stigende krav,” fortæller direktør i International Bag Industry, Johnny Nielsen.

Andre cases

QuickOrder
QuickOrder

Digitalisering og machine learning skal løfte restauranter

Odense-baserede QuickOrder har med deres digitale løn- og kassesystem indtaget restaurationsbranchen. Målet er at skabe en platform, som bl.a. gennem machine learning skal indsamle data om kunderne, så den enkelte restaurant kan tages til det næste niveau...

Hopspots
Hopspots

Børn skal lære mens de leger

Danske Hopspots vil udvikle børns læring mens de leger – også i skoletiden. Derfor har de udviklet et interaktivt læringsværktøj netop til skoler og institutioner, som kobler interaktivitet med bevægelse. Hopspots har fået finansiering fra Vækstfonden.

Vivino

Hele verden deler viden om vin med dansk app

På få år har danske Vivino vippet alle konkurrenter af pinden. Virksomheden har lavet en app, der bliver flittigt anvendt i hele verden til at dele anmeldelser og beskrive alverdens vine. Med solid opbakning fra flere venturefonde har Vivino siden 2010 mere end fordoblet tilgangen af brugere årligt.