GoMore

Dansk samkørselstjeneste indtager Frankrig

10. november, 2015

GoMore er en hjemmeside og en app, der formidler samkørsel og privat biludlejning. Platformen har allerede 900.000 brugere i fem lande, og iværksætterne bag har en aggressiv vækstplan. En udrulning på det franske marked krævede store investeringer, som banken ikke kunne finansiere alene. Med et Vækstlån til iværksættere kan GoMore nu ansætte flere medarbejdere og indtage Frankrig.

Om virksomheden

I 2005 startede CEO og medstifter, Matias Møl Dalsgaard, GoMore. Dengang bestod virksomheden af en simpel hjemmeside, hvor private personer kunne aftale at køre med hinanden. I de første år var det svært for GoMore at få danskerne til at køre sammen, og GoMore forblev et fritidsprojekt. Men i 2013 og 2014 investerede flere kendte danske business angels og venturefonden SEED Capital i virksomheden, og teamet gik fuld tid. I dag er GoMore Nordens største samkørselstjeneste med over 900.000 brugere fordelt på Danmark, Sverige, Norge, Spanien og Frankrig. På hjemmesiden eller med GoMores app kan private bilejere tilbyde et lift til andre, der skal i samme retning, og samtidig kan almindelige mennesker finde en kørelejlighed. Man kan også nemt leje sin egen bil ud eller lease en spritny. Med GoMore sparer de næsten 350.000 danske brugere penge på transport, mens de samtidig skåner miljøet ved at køre flere sammen.

Fordi vi er en ny virksomhed i vækst, er det en udfordring at skaffe finansiering"

Udfordring

Siden GoMore for alvor fik luft under vingerne i 2013, har den unge virksomhed styret efter en aggressiv vækststrategi. Omsætningen er steget med ca. 200 pct. om året, og planen er at vokse yderligere. Første skridt var at rulle GoMore ud i Frankrig, og til det fik virksomheden behov for kapital til bl.a. at ansætte franske medarbejdere og udvikle platformen på fransk. Førsteprioriteten for GoMore er vækst, og med de relativt lange udsigter til profit kunne banken ikke låne dem pengene. Løsningen blev et Vækstlån til iværksættere kombineret med kapital fra en række eksisterende investorer. 

”Fordi vi er en ny virksomhed i vækst, er det en udfordring at skaffe finansiering. Det kræver store investeringer at rulle ud i Frankrig, og med et Vækstlån undgår vi at afgive flere ejerandele,” fortæller Matias Møl Dalsgaard, CEO og medstifter i GoMore.

Andre cases

QuickOrder
QuickOrder

Digitalisering og machine learning skal løfte restauranter

Odense-baserede QuickOrder har med deres digitale løn- og kassesystem indtaget restaurationsbranchen. Målet er at skabe en platform, som bl.a. gennem machine learning skal indsamle data om kunderne, så den enkelte restaurant kan tages til det næste niveau...

Hopspots
Hopspots

Børn skal lære mens de leger

Danske Hopspots vil udvikle børns læring mens de leger – også i skoletiden. Derfor har de udviklet et interaktivt læringsværktøj netop til skoler og institutioner, som kobler interaktivitet med bevægelse. Hopspots har fået finansiering fra Vækstfonden.

Vivino

Hele verden deler viden om vin med dansk app

På få år har danske Vivino vippet alle konkurrenter af pinden. Virksomheden har lavet en app, der bliver flittigt anvendt i hele verden til at dele anmeldelser og beskrive alverdens vine. Med solid opbakning fra flere venturefonde har Vivino siden 2010 mere end fordoblet tilgangen af brugere årligt.