GoMore

Dansk samkørselstjeneste indtager Frankrig

10. november, 2015

GoMore er en hjemmeside og en app, der formidler samkørsel og privat biludlejning. Platformen har allerede 900.000 brugere i fem lande, og iværksætterne bag har en aggressiv vækstplan. En udrulning på det franske marked krævede store investeringer, som banken ikke kunne finansiere alene. Med et Vækstlån til iværksættere kan GoMore nu ansætte flere medarbejdere og indtage Frankrig.

Om virksomheden

I 2005 startede CEO og medstifter, Matias Møl Dalsgaard, GoMore. Dengang bestod virksomheden af en simpel hjemmeside, hvor private personer kunne aftale at køre med hinanden. I de første år var det svært for GoMore at få danskerne til at køre sammen, og GoMore forblev et fritidsprojekt. Men i 2013 og 2014 investerede flere kendte danske business angels og venturefonden SEED Capital i virksomheden, og teamet gik fuld tid. I dag er GoMore Nordens største samkørselstjeneste med over 900.000 brugere fordelt på Danmark, Sverige, Norge, Spanien og Frankrig. På hjemmesiden eller med GoMores app kan private bilejere tilbyde et lift til andre, der skal i samme retning, og samtidig kan almindelige mennesker finde en kørelejlighed. Man kan også nemt leje sin egen bil ud eller lease en spritny. Med GoMore sparer de næsten 350.000 danske brugere penge på transport, mens de samtidig skåner miljøet ved at køre flere sammen.

Fordi vi er en ny virksomhed i vækst, er det en udfordring at skaffe finansiering"

Udfordring

Siden GoMore for alvor fik luft under vingerne i 2013, har den unge virksomhed styret efter en aggressiv vækststrategi. Omsætningen er steget med ca. 200 pct. om året, og planen er at vokse yderligere. Første skridt var at rulle GoMore ud i Frankrig, og til det fik virksomheden behov for kapital til bl.a. at ansætte franske medarbejdere og udvikle platformen på fransk. Førsteprioriteten for GoMore er vækst, og med de relativt lange udsigter til profit kunne banken ikke låne dem pengene. Løsningen blev et Vækstlån til iværksættere kombineret med kapital fra en række eksisterende investorer. 

”Fordi vi er en ny virksomhed i vækst, er det en udfordring at skaffe finansiering. Det kræver store investeringer at rulle ud i Frankrig, og med et Vækstlån undgår vi at afgive flere ejerandele,” fortæller Matias Møl Dalsgaard, CEO og medstifter i GoMore.

Andre cases

International Bag Industry

Nye maskiner sikrer mere effektiv og miljøvenlig produktion af plastposer

Med en Vækstkaution kunne International Bag Industry forny produktionsapparatet med nye og mere effektive maskiner.

Innovaid

Bedre livskvalitet for handikappede med interaktive hjælpemidler

En dansk ingeniør fra Aarhus har udviklet en ny type interaktive hjælpemidler, der forbedrer mobiliteten hos fysisk handikappede..

Icebreaker
Icebreaker

Nordjysk virksomhed vil gøre isterninger til en millionforretning

Den aalborgensiske virksomhed Icebreaker har udviklet en patenteret teknologi, der gør det hurtigt og let at lave isterninger. Visionen er at revolutionere den måde, vi producerer isterninger