Frankly Juice

Juice skal indtage hele landet - helt naturligt

Produktionen af Frankly Juice

02. april, 2016

Ønsket om at forbedre folkesundheden er endt som et rendyrket juiceeventyr for de to gange Christian, der står bag Frankly Juice. Ambitionen er nu at udbrede den koldpressede juice til caféer og virksomheder i hele landet. Det har krævet både kompromisløst gåpåmod og et Vækstlån til iværksættere.

Om virksomheden

De senere år har juice udviklet sig til en global sundhedstrend, hvor man bl.a. på caféer kan finde stort set alle former for frugt og grønt i flydende form. Trods løfter om det modsatte indeholder en stor del af kartoner og flasker dog også meget andet end sunde råvarer. Derfor valgte de to venner Christian Bowall og Christian Seiersen at starte Frankly Juice i København med det erklærede mål at forbedre den almene folkesundhed udelukkende ved hjælp af økologiske, koldpressede råvarer. Resultatet er juice helt uden tilsætningsstoffer og med et højt næringsindhold.

Produktet er hurtigt blevet en succes – ikke mindst som supplement til de traditionelle frugtordninger mange virksomheder tilbyder deres ansatte. Og gennem langsigtede aftaler med distributører som Hørkram og Aarstiderne er det planen, at de økologiske dråber nu skal ud til hele landet.

Det var ekstremt vigtigt, at vi kunne fokusere alle vores kræfter på at få forretningen til at køre og ikke hele tiden diskutere den daglige drift med alle mulige eksterne investorer"

Udfordring 

Økologisk juice uden tilsætningsstoffer er lig med kort holdbarhed. Derfor kan Frankly Juice ikke som andre producenter opbevare deres produkter, indtil der bliver brug for dem. I stedet må de hele tiden holde gang i en løbende produktion, der er nøjagtigt tilpasset efterspørgslen. I takt med at stadig flere kunder får øjnene op for koldpressede smagsvarianter som shots med æble/ingefær/hvedegræs eller juice med gulerod/rød peber/æble/citron/ingefær/gurkemeje, er kravene til produktionsapparatet også vokset.

De to stiftere var dog ikke interesserede i at sælge en større del af Frankly Juice for at sikre den nødvendige finansiering. I stedet valgte man, efter råd fra virksomhedens revisor, at kontakte Vækstfonden. Med hjælp fra et Vækstlån til iværksættere blev der råd til maskiner og mandskab, som gør det muligt at øge produktionen fra de hidtidige 2.000 og op til 10.000 enheder om dagen. Samtidig optimeres hele processen, så det fx bliver muligt at foretage aftapning på forskellige flaskestørrelser.

”Det var ekstremt vigtigt, at vi kunne fokusere alle vores kræfter på at få forretningen til at køre og ikke hele tiden skulle diskutere den daglige drift med alle mulige eksterne investorer. Hos Vækstfonden er vi blevet mødt af en ekstrem åbenhed, man som unge iværksættere måske ikke oplever så ofte, hvis man vælger mere traditionelle finansieringsløsninger,” siger Christian Bowall, CEO og medstifter af Frankly Juice. 

”Vi har været totalt enige om, at vi tror så meget på det her, så vi er villige til at satse alt. Så det SKAL lykkes, og det gør det også. Især nu hvor vi har fået både distributionsaftaler og produktion på plads,” siger Christian Seiersen, kreativ direktør og medstifter af Frankly Juice.

Andre cases

Outletbutik
Family Dress ApS

Ny garantiordning: Nordjyske Family Dress får statsgaranteret lån til at komme gennem coronakrisen

Det er ualmindeligt svære tider for mange virksomheder for øjeblikket. Efter COVID-19 ramte Danmark, har omsætningen hos mange virksomheder været faldende. Det er også tilfældet for tøjbutikken Family Dress ApS. Derfor har det været vigtigt for butikken at holde sammen og stadig betale leverandører og medarbejdere. Med en garanti fra Vækstfondens nye tiltag til COVID-19-ramte virksomheder har Family Dress fået mere ro på hverdagen.

EMS
EMS

Serviceløsninger fra Esbjerg bliver efterspurgt i hele verden

Nok er Esbjerg ikke verdens navle, men virksomheden EMS (Esbjerg Maritime Service) og Global Gravity, har om nogen sat byen på verdenskortet – i hvert fald inden for olie og gas industrien...

To landmænd der fodrer grise
Vangen

Erik Pedersen udbygger til fremtiden på sin bedrift i Nordjylland

27-årige Erik Pedersen har toprenoveret en ældre bedrift ved Vrå i Nordjylland. Med et Etableringslån fra Vækstfonden i ryggen købte den unge landmand den konkursramte bedrift, som efter et lille års renovering nu står klar til de næste mange årtier.