FBC Device

Innovativt implantat sikrer naturlig balance i ryggen

FBC Device

18. august, 2014

Danske FBC Device har udviklet et implantat til ryggen, der kan erstatte nedslidte båndskiver mellem ryghvirvlerne. Med kapital fra Vækstfonden kan virksomheden sikre de nødvendige kliniske beviser, der kan gøre virksomheden klar til markedet.

Om virksomheden

Rygpatienter med skæve og ubalancerede rygsøjler har ofte store smerter i den nederste del af ryggen. Det har rygkirurger tidligere kunne afhjælpe ved enten at indsætte et rigidt eller et bevægeligt implantat for at stabilisere rygsøjlen. Begge har dog resulteret i en unaturlig balance i ryggen, der ofte fører til flere gener og smerter for patienterne. Mange vender derfor tilbage til sundhedssystemet for at gennemgå en ny operation, og det har store omkostninger både for rygpatienterne og for samfundet. Den danske virksomhed FBC Device fra Risskov har udviklet et implantat, der er bevægeligt i begyndelsen, men efterfølgende stivgør leddene. Denne nye metode kombinerer det bedste fra de to eksisterende skoler inden for rygkirurgi og sikrer en mere naturlig balance i ryggen. På den måde får færre patienter smerter og undgår derved at skulle tilbage på operationsbordet.

Med kliniske data fra vores studie håber vi på at kunne bevise, at vores implantater er en meget bedre løsning"

Udvikling og markedet

FBC Devices innovative implantat har allerede opnået gode resultater. I 2013 blev implantatet godkendt i EU og Canada til kommercielt salg, og et klinisk studie, der blev startet op i 2014, viser positive resultater. Med venturekapital fra Vækstfonden samt fra fondene Sunstone Capital og CapNova kan virksomheden sikre de nødvendige kliniske beviser og dermed bane vejen for en markedsmodning.

”Det ser rigtigt lovende ud. Med kliniske data fra vores studie håber vi at kunne bevise, at vores implantater er en meget bedre løsning end de traditionelle produkter på markedet. Den nye kapital betyder, at vi kan sikre disse vitale data,” fortæller professor Finn Bjarke Christensen, stifter og CEO i FBC Device.

Andre cases

QuickOrder
QuickOrder

Digitalisering og machine learning skal løfte restauranter

Odense-baserede QuickOrder har med deres digitale løn- og kassesystem indtaget restaurationsbranchen. Målet er at skabe en platform, som bl.a. gennem machine learning skal indsamle data om kunderne, så den enkelte restaurant kan tages til det næste niveau...

Hopspots
Hopspots

Børn skal lære mens de leger

Danske Hopspots vil udvikle børns læring mens de leger – også i skoletiden. Derfor har de udviklet et interaktivt læringsværktøj netop til skoler og institutioner, som kobler interaktivitet med bevægelse. Hopspots har fået finansiering fra Vækstfonden.

Vivino

Hele verden deler viden om vin med dansk app

På få år har danske Vivino vippet alle konkurrenter af pinden. Virksomheden har lavet en app, der bliver flittigt anvendt i hele verden til at dele anmeldelser og beskrive alverdens vine. Med solid opbakning fra flere venturefonde har Vivino siden 2010 mere end fordoblet tilgangen af brugere årligt.