Family Dress ApS

Ny garantiordning: Nordjyske Family Dress får statsgaranteret lån til at komme gennem coronakrisen

Family Dress

18. maj, 2020

Det er ualmindeligt svære tider for mange virksomheder for øjeblikket. Efter COVID-19 ramte Danmark, har omsætningen hos mange virksomheder været faldende. Det er også tilfældet for tøjbutikken Family Dress ApS. Derfor har det været vigtigt for butikken at holde sammen og stadig betale leverandører og medarbejdere. Med en garanti fra Vækstfondens nye tiltag til COVID-19-ramte virksomheder har Family Dress fået mere ro på hverdagen.

Family Dress ApS er en tøjbutik, som sælger tøj til hele familien og er en del af Dansk Outlet kæden, som i alt ejer 26 tøj butikker over hele landet samt en webshop. Som så mange andre er Family Dress ApS blevet påvirket af COVID-19, og salget har siden starten af marts været faldende. Ifølge butiksejeren Rico Gøttler er det vigtigt at holde sammen og være der for hinanden i denne udfordrende tid. Derfor har butikken også valgt, at de ikke vil stoppe med at betale leverandører eller afsætte personale. De er alle vigtige aktører i den fremtidige drift af virksomheden, og derfor er det vigtigt også at bibeholde den gode relation med dem i svære tider. Men det er også en tilgang, der går hårdt ud over økonomien, fortæller Rico Gøttler.

Sparekassen Kronjylland, som er Family Dress ApS’ sparekasse, rådede virksomheden til at kigge nærmere på Vækstfondens tilbud om COVID-19 garantier. Vækstfonden har for nyligt introduceret to nye garantiordninger tilpasset virksomheder, som er ramt på indtjeningen grundet COVID-19. Og det gør det nemmere for Sparekassen at stille den nødvendige finansiering til rådighed.

Det var derfor en stor lettelse og har givet mere ro på, nu hvor Vækstfonden har stillet en garanti til rådighed, så vi hurtigt kunne få vores finansiering på plads med Sparekassen."

”Vores omsætning er faldet drastisk, men det ændrer jo ikke på, at vi har regninger, som skal betales. Det var derfor en stor lettelse og har givet mere ro på, nu hvor Vækstfonden har stillet en garanti til rådighed, så vi hurtigt kunne få vores finansiering på plads med Sparekassen.” siger Rico Gøttler, kontormedarbejder og butiksejer af Family Dress ApS.

Rico Gøttler regner med, at det vil tage flere år før, deres omsætning kommer på højde med tiden før COVID-19 ramte Danmark. Men håbet er stadig intakt, og virksomhedsejeren vurderer, at de nok skal klare sig igennem det. Family Dress ApS har forsøgt sig med at sælge via deres sociale medier, som et supplement til den lave omsætning butikken har disse dage. Det handler om, at finde nye løsninger og tænke kreativt i stedet for at miste håbet, lyder det fra Rico Gøttler.

Hos Vækstfonden er man glade for at se garantierne komme ud og arbejde hos de virksomheder, der har måttet se omsætning dale og kunder forsvinde på grund af coronakrisen:

”I Vækstfonden er vi rigtig glade for at kunne hjælpe virksomheder gennem en vanskelig tid. Vi har knoklet hårdt for at få det rigtige produkt klar til virksomhederne. Det er tilsyneladende blevet godt modtaget, da mange virksomheder allerede har benyttet sig af det. Vi er rigtig glade for at kunne hjælpe Family Dress ApS med at få mere ro på hverdagen.” udtaler Ole Raben, Kautionskundechef i Vækstfonden.

Andre cases

EMS
EMS

Serviceløsninger fra Esbjerg bliver efterspurgt i hele verden

Nok er Esbjerg ikke verdens navle, men virksomheden EMS (Esbjerg Maritime Service) og Global Gravity, har om nogen sat byen på verdenskortet – i hvert fald inden for olie og gas industrien...

Landmand Erik Vangen
Vangen

Erik Pedersen udbygger til fremtiden på sin bedrift i Nordjylland

27-årige Erik Pedersen har toprenoveret en ældre bedrift ved Vrå i Nordjylland. Med et Etableringslån fra Vækstfonden i ryggen købte den unge landmand den konkursramte bedrift, som efter et lille års renovering nu står klar til de næste mange årtier.

Frankly Juice
Frankly Juice

Juice skal indtage hele landet - helt naturligt

Ønsket om at forbedre folkesundheden er endt som et rendyrket juiceeventyr for de to gange Christian, der står bag Frankly Juice. Ambitionen er nu at udbrede den koldpressede juice til caféer og...