EMS

Serviceløsninger fra Esbjerg bliver efterspurgt i hele verden

EMS

10. oktober, 2017

Nok er Esbjerg ikke verdens navle, men virksomheden EMS (Esbjerg Maritime Service) og Global Gravity, har om nogen sat byen på verdenskortet – i hvert fald inden for olie og gas industrien.

Det handler alt sammen om at tænke i en bred vifte af produkter. EMS-direktør Kenneth Hagelskjær ønskede at levere en bredere løsning til branchen, og så tidligt et hul i markedet for de såkaldte EPCI Løsninger (Engeneering, Procurement, Construction and Installation).

”EMS er ikke længere kun en produktionsvirksomhed. Vi er også en ingeniør- og servicevirksomhed. Det er strategien med fokus på de tre ben, der tilsammen skaber EMS, og det betyder, at vi kan hjælpe vores kunder endnu tidligere i processen. Vi kan simpelthen tilbyde dem hele pakken,” fortæller Kenneth Hagelskjær.

EMS tilbyder både ingeniørarbejde, konstruktionsarbejde og serviceydelser til både offshore,- maritime,- og bygge industri. At EMS er kommet på verdenskortet kan især mærkes på virksomhedens kundeportefølje, der bl.a. tæller Mærsk OIL, DONG Energy og Siemens Gamesa.

”Vi henvender os bredt. Og vores kombination af flere ydelser er unik. Vi har mulighed for at tilbyde vores kunder en tilpasset løsning, hvilket gør os yderst konkurrencedygtige på markedet, fortæller Kenneth Hagelskjær.

Vækstlånet er med til at give os den sikkerhed og det fundament, der gør det muligt for EMS og Global Gravity at tænke i hel stor skala."

Vækstlån gav nye muligheder

I begyndelsen af 2017 købte virksomhedsejer Kenneth Hagelskjær den sidste halvdel af selskabet EMS og Global Gravity af sin tidligere medejer ved hjælp af et Vækstlån fra Vækstfonden. For virksomhedsejeren gav Vækstlånet bedre rum til at fokusere på vækstpotentialet i EMS og Global Gravity.

”Vækstlånet er med til at give os den sikkerhed og det fundament, der gør det muligt for EMS og Global Gravity at tænke i hel stor skala. Vækstlånet har stillet os i en gunstig situation, hvor vi bl.a. har tid til at lede efter de helt rigtige og dygtige medarbejdere, der skal hjælpe med at realisere visionen for EMS og Global Gravity” siger Kenneth Hagelskjær.

Da Kenneth Hagelskjær i vinters købte sin partner ud af EMS og Global Gravity, var det med et ønske om at fokusere på kerneydelserne i virksomhederne. Det var nødvendigt at bruge kræfterne på at styrke sin position på nærmarkedet, samt sætte en strategi op for internationale marked.

”Jeg så et behov for at tænke i en bredere perspektiv. Både EMS og Global Gravity har et rigtig godt skalleringspotentiale, og det vil vi fokusere på fremadrettet. Vi begrænser os ikke kun til Esbjerg – men vi vil også være med, når det gælder de helt store opgaver,” siger Kenneth Hagelskjær.

EMS ser gode muligheder i at levere ydelser til Total, der netop har købt Mærsk Oil og ser det som en styrkelse af Esbjerg som energimetropol.

Andre cases

QuickOrder
QuickOrder

Digitalisering og machine learning skal løfte restauranter

Odense-baserede QuickOrder har med deres digitale løn- og kassesystem indtaget restaurationsbranchen. Målet er at skabe en platform, som bl.a. gennem machine learning skal indsamle data om kunderne, så den enkelte restaurant kan tages til det næste niveau...

Hopspots
Hopspots

Børn skal lære mens de leger

Danske Hopspots vil udvikle børns læring mens de leger – også i skoletiden. Derfor har de udviklet et interaktivt læringsværktøj netop til skoler og institutioner, som kobler interaktivitet med bevægelse. Hopspots har fået finansiering fra Vækstfonden.

Vivino

Hele verden deler viden om vin med dansk app

På få år har danske Vivino vippet alle konkurrenter af pinden. Virksomheden har lavet en app, der bliver flittigt anvendt i hele verden til at dele anmeldelser og beskrive alverdens vine. Med solid opbakning fra flere venturefonde har Vivino siden 2010 mere end fordoblet tilgangen af brugere årligt.