Ecodrying

Horsensvirksomhed laver møg til energi

05. november, 2019

Hos Ecodrying ved Horsens har de opfundet en teknologi, der kan omdanne hestemøg til biobrændsel. Med det første anlæg solgt til stutteriet Blue Hors ved Vejle, kigger virksomheden nu ind i en fremtid, hvor flere stutterier får gavn af opfindelsen. Dermed har teknologien potentiale til at drive den grønne omstilling for en ny type kunder. Vækstfonden er med som finansieringspartner.

Kan møg blive til sparede penge og tid? Det kan det hos danske Ecodrying, der har opfundet en teknologi til håndtering af møg på stutterier. Med teknologien kan stutterierne opsamle møg fra deres heste, og med Ecodryings anlæg bliver det omdannet til varme til bygningerne. Og det er både godt for økonomien og for den grønne omstilling, siger Kristian Trolle, CEO og stifter af Ecodrying:

”Tidligere har stutterier brugt flere 100.000 kroner årligt på at få fjernet deres hestemøg og kørt det væk. Vi fandt ud af, at det her møg faktisk har en ligeså høj brændværdi som træpiller. Så det er et kæmpe ressourcemæssigt spild at køre det væk. Med vores anlæg kan stutterierne komme af med møget på bedriften og samtidigt producere varme til bygningerne.”

Ecodrying startede med opdagelsen af, at hestemøg har en høj brændværdi, men af de fleste blev anset som affald. Ecodryings anlæg er ekstra grønt idet, det udnytter alle restprodukter fra varmeproduktionen. Anlægget producerer varme til de omkringliggende bygninger, så ridehaller nu kan blive opvarmet med billig varme, spilddamen fra varmeproduktionen bliver ført tilbage til anlægget, og det sidste restprodukt bliver presset til briketter, som stutterierne så kan sælge.

”Det her er en historie om, hvordan noget der tidligere har været anset som affald, bliver til grøn energi. Det er en win-win situation, fordi stutterier sparer penge, de slipper af med et affaldsproblem og de får grøn energi til deres virksomhed,” siger Kristan Trolle.

Nu er ambitionen at skrue helt op og sælge en masse anlæg i Danmark. Vi kigger også til Sverige og Norge"

En kompleks finansering

En ny teknologi kræver tålmodig kapital. Der kan være lange udsigter til, at produktet er testet og klar til salg, og det gjorde finansieringen kompleks, fortæller Kristian Trolle.

”Selvom det var miljøvenligt, der var økonomi, og der var arbejdspladser, så var det en lang rejse at få finansieringen på plads. Det er svært at udvikle et nyt grønt projekt, når du bevæger dig på utrådt grund. Hvis vi ikke havde haft Vækstfonden med ombord sammen med en anden investor, så havde vi ikke haft den her virksomhed i dag. ”

Finansieringen er brugt til at udvikle forretningen b.la. Med en anlæg henvendt mindre stutterier, og derudover havde virksomheden behov for at få styrket sin likviditet. Med finansieringen er nogle fundamentet til den spirende grønne virksomhed lagt, så nu står fremtiden i salgets tegn, fortæller Kristian Trolle:

”Nu er ambitionen at skrue helt op og sælge en masse anlæg i Danmark. Vi kigger også til Sverige og Norge. Og i Tyskland skal lovgivningen på lige på plads. Salg bliver nøgleordet det nærmeste stykke tid. Lige nu kigger vi på stutterier. Vi kunne også løse en masse udfordringer i landbruget. Det drømmer vi om på lang sigt. Så potentialet er vidtrækkende”

Andre cases

KM Rustfri
KM Rustfri

Innovativ ventilregulator sikrer større fødevaresikkerhed og mindre spild

Med et stort potentiale for vækst i kerneforretningen fik KM Rustfri i Skive behov for kapital til bl.a. at ansætte flere medarbejdere og investere i nyt produktionsudstyr..

Outletbutik
Family Dress ApS

Ny garantiordning: Nordjyske Family Dress får statsgaranteret lån til at komme gennem coronakrisen

Det er ualmindeligt svære tider for mange virksomheder for øjeblikket. Efter COVID-19 ramte Danmark, har omsætningen hos mange virksomheder været faldende. Det er også tilfældet for tøjbutikken Family Dress ApS. Derfor har det været vigtigt for butikken at holde sammen og stadig betale leverandører og medarbejdere. Med en garanti fra Vækstfondens nye tiltag til COVID-19-ramte virksomheder har Family Dress fået mere ro på hverdagen.

EMS
EMS

Serviceløsninger fra Esbjerg bliver efterspurgt i hele verden

Nok er Esbjerg ikke verdens navle, men virksomheden EMS (Esbjerg Maritime Service) og Global Gravity, har om nogen sat byen på verdenskortet – i hvert fald inden for olie og gas industrien...