Dall Energy

Prisbelønnet ovn skåner miljøet

Dall Energy

08. august, 2017

Dall Energy har allerede høstet flere priser for sine unikke ovne, der sparer miljøet for skadelige partikler under afbrænding af bioaffald. Efter i næsten 10 år at have fokuseret forretningen på tegning af de skræddersyede ovne, har virksomheden nu med hjælp fra en Vækstgaranti taget springet fra design- til entreprenørvirksomhed, der også står for levering og installation.

Om virksomheden

Virksomheden Dall Energy i Hørsholm har udviklet en ovn, der gennem en todelt proces omdanner organisk materiale som fx haveaffald til varmeenergi på en meget miljøvenlig måde sammenlignet med andre forbrændingsovne på markedet. Teknologien kan benyttes af både varmeværker og virksomheder, der producerer bioaffald, og Dall Energys evne til at tænke nyt har indtil videre indbragt fire priser fra bl.a. DBDH, The European Patent Office og Miljøstyrelsen.

Vores ovn er unik, fordi det er den eneste på markedet, der bruger forgasning i forbrændingspro-cessen"

Udfordring

Dall Energy har siden 2008 fokuseret forretningen omkring design af de skræddersyede ovne. Men i 2016 så direktør Jens Dall Bentzen mulighed for et strategiskifte i takt med, at interessen fra potentielle kunder var stigende. I 2016 begyndte Dall Energy derfor transformationen fra design- til entreprenørvirksomhed, så de i dag selv – ud over tegning og planlægning – kan levere og installere de nyskabende ovne direkte til kunderne. De nye arbejdsopgaver betød, at virksomheden skulle stille garantier over for sine kunder, men Jens Dall Bentzen kunne ikke stille tilstrækkelige personlige sikkerheder til, at banken kunne tage risikoen. Med en Vækstgaranti fra Vækstfonden er finansieringen faldet på plads, og Dall Energy er nu i gang med det første turn-key projekt hos Sindal Varmeforsyning.

”Vores ovn er unik, fordi det er den eneste på markedet, der bruger forgasning i forbrændingsprocessen, og herved giver den fleksibilitet og en miljømæssig fordel for kunden. Uden Vækstgarantien havde vi højst sandsynligt ikke kunne udvikle vores forretning, som vi ønskede – i hvert fald ikke lige nu, ” siger Jens Dall Bentzen, direktør i Dall Energy.

Andre cases

VisBlue
VisBlue

VisBlue giver nu grøn energi længere levetid

Aarhusianske VisBlue har skabt en banebrydende opfindelse. Med et nyudviklet batteri, muliggør virksomheden at gemme grøn energi til senere brug, og dermed sikre, at grøn strøm ikke går tabt. Samtidig opbevarer batteriet også sol- og vindenergi til timerne uden sol og dagene uden vind, sådan at der altid er bæredygtig energi at hente. Nu har virksomheden hentet kapital fra Vækstfonden til at fortsætte vækstrejsen.

Ole Akustikken
Akustikken

Verdens bedste guitarer indtager København

Ole Abildgaard Thomsen har i over 30 år drevet Danmarks førende specialforretning for guitarer, Akustikken.

AL Lift
AL Lift

Erfaren virksomhedsejer springer ud i nyt iværksættereventyr

Allan Laursen har i knap 30 år ejet og drevet sin egen virksomhed, der producerer løfteudstyr til bygge- og anlægsindustrien. Men finanskrisen betød, at...