Dall Energy

Prisbelønnet ovn skåner miljøet

08. august, 2017

Dall Energy har allerede høstet flere priser for sine unikke ovne, der sparer miljøet for skadelige partikler under afbrænding af bioaffald. Efter i næsten 10 år at have fokuseret forretningen på tegning af de skræddersyede ovne, har virksomheden nu med hjælp fra en Vækstgaranti taget springet fra design- til entreprenørvirksomhed, der også står for levering og installation.

Om virksomheden

Virksomheden Dall Energy i Hørsholm har udviklet en ovn, der gennem en todelt proces omdanner organisk materiale som fx haveaffald til varmeenergi på en meget miljøvenlig måde sammenlignet med andre forbrændingsovne på markedet. Teknologien kan benyttes af både varmeværker og virksomheder, der producerer bioaffald, og Dall Energys evne til at tænke nyt har indtil videre indbragt fire priser fra bl.a. DBDH, The European Patent Office og Miljøstyrelsen.

Vores ovn er unik, fordi det er den eneste på markedet, der bruger forgasning i forbrændingspro-cessen"

Udfordring

Dall Energy har siden 2008 fokuseret forretningen omkring design af de skræddersyede ovne. Men i 2016 så direktør Jens Dall Bentzen mulighed for et strategiskifte i takt med, at interessen fra potentielle kunder var stigende. I 2016 begyndte Dall Energy derfor transformationen fra design- til entreprenørvirksomhed, så de i dag selv – ud over tegning og planlægning – kan levere og installere de nyskabende ovne direkte til kunderne. De nye arbejdsopgaver betød, at virksomheden skulle stille garantier over for sine kunder, men Jens Dall Bentzen kunne ikke stille tilstrækkelige personlige sikkerheder til, at banken kunne tage risikoen. Med en Vækstgaranti fra Vækstfonden er finansieringen faldet på plads, og Dall Energy er nu i gang med det første turn-key projekt hos Sindal Varmeforsyning.

”Vores ovn er unik, fordi det er den eneste på markedet, der bruger forgasning i forbrændingsprocessen, og herved giver den fleksibilitet og en miljømæssig fordel for kunden. Uden Vækstgarantien havde vi højst sandsynligt ikke kunne udvikle vores forretning, som vi ønskede – i hvert fald ikke lige nu, ” siger Jens Dall Bentzen, direktør i Dall Energy.

Andre cases

Jacob Bjerrum
Jacob Bjerrum

Mælkeproduktion gennemfører generationsskifte med finansiering fra Dansk Landbrugskapital

Ved Fårup ved Randers har Jacob Bjerrum overtaget familiegården Lundbjerggaard med finansiering fra Dansk Landbrugskapital. Landmanden stod over for en række investeringer og et generationsskifte for at forsætte produktionen. Med hjælp fra Dansk Landbrugskapital kom både ejerskifte og finansiering på plads.

Lix Technologies

Hjerteblod bag studiebøgernes svar på Spotify

Med onlineplatformen Lix kan studerende nu sige farvel til bunken af lærebøger og i stedet have hele deres bibliotek med på deres computere og tablets. Lix Technologies har, bl.a. med hjælp...

Hopspots
Hopspots

Børn skal lære mens de leger

Danske Hopspots vil udvikle børns læring mens de leger – også i skoletiden. Derfor har de udviklet et interaktivt læringsværktøj netop til skoler og institutioner, som kobler interaktivitet med bevægelse. Hopspots har fået finansiering fra Vækstfonden.