Copenhagen Optimization

Dansk virksomhed effektiviserer lufthavne over hele verden

Copenhagen Optimization

07. marts, 2018

Iværksættervirksomheden Copenhagen Optimization vil forbedre passageroplevelsen i lufthavne, bl.a. ved at bruge data til at forudsige og derved undgå kødannelser. Deres rådgivning har vist så gode resultater, at mere end 20 lufthavne verden over allerede gør brug af Copenhagen Optimization. Med et Vækstlån til Iværksættere i ryggen er målet kommet et skridt tættere på; virksomheden vil være verdensførende inden for datadreven software til effektivisering af lufthavne.

Copenhagen Optimization har siden 2014 ydet rådgivning til lufthavne om effektivisering af bl.a. check-in og security. Rådgivningen er baseret på en omfattende dataindsamling, der giver indblik i, hvor og hvordan man bedst muligt optimerer passageroplevelsen. Samtidig giver den lufthavnene en større viden om for eksempel, hvor mange der skal være på arbejde, og hvornår de skal være på arbejde.

”Vi har i en lang årrække begge arbejdet i Københavns Lufthavn og har et stærkt indblik i, hvor problemerne ofte gemmer sig, og hvordan man kan gøre noget ved det. Vi benytter data til at lave en bedre passagerprognose, og vi kan se, at det gør en forskel i lufthavnsdriften. Vores service er med til at skabe kortere ventetid, reducere omkostninger og i det hele taget at gøre lufthavnsdriften mere effektiv,” fortæller Anders Dohn, der sammen med sin makker Kasper Hounsgaard er direktør. Makkerparret stiftede virksomheden i 2014.

Software som understøtter datahåndtering

Copenhagen Optimization havde kunder fra dag ét og deres service blev hurtigt efterspurgt af lufthavne over hele verden. Gennem en tæt dialog med flere lufthavne stod det klart for makkerparret, at software til at understøtte den hidtidige rådgivning var en naturlig udvikling af virksomheden.

Med Vækstlånet kan vi sætte tempo på udviklingen af Better Airport® og ansætte nye medarbejdere"

”Der er ikke noget unikt ved passagerprocessen i Københavns Lufthavn, og markedet efterspurgte simpelthen et værktøj til at overskue og udnytte data. Derfor begyndte vi at overveje, hvordan vi udvikler en softwareløsning, der kan bistå vores konsulentarbejde. Man kan sige, at vores strategi er tosporet; vi har software til de kunder, der kan og vil selv og vi har konsulenter til at sikre maksimal værdiskabelse og til at være udførende hos de kunder, der ønsker det.” fortæller Anders Dohn. 

Men udviklingen af den nye software ’Better Airport®’ krævede store mængder kapital, og den nystartede virksomhed var på udkig efter nogle samarbejdspartnere, der troede på projektet.

”Vi satser på at blive verdensførende inden for datadreven software til effektivisering af lufthavne. Alle aktiviteter i vores udviklingsfase finansierede vi selv, men for at vi for alvor kan trykke på speederen, havde vi brug for nogle større spillere, der kunne stille kapital til rådighed. Med Vækstlånet kan vi sætte tempo på udviklingen af Better Airport® og ansætte nye medarbejdere med de rette kompetencer uden at skulle opgive ejerandele. Nu gælder det om for alvor om at etablere softwaren på markedet, gerne i 20-30 lufthavne, men også at få et ry for at være en dygtig og værdiskabende virksomhed for lufthavne,” siger Kasper Hounsgaard.

Andre cases

International Bag Industry

Nye maskiner sikrer mere effektiv og miljøvenlig produktion af plastposer

Med en Vækstkaution kunne International Bag Industry forny produktionsapparatet med nye og mere effektive maskiner.

Innovaid

Bedre livskvalitet for handikappede med interaktive hjælpemidler

En dansk ingeniør fra Aarhus har udviklet en ny type interaktive hjælpemidler, der forbedrer mobiliteten hos fysisk handikappede..

Icebreaker
Icebreaker

Nordjysk virksomhed vil gøre isterninger til en millionforretning

Den aalborgensiske virksomhed Icebreaker har udviklet en patenteret teknologi, der gør det hurtigt og let at lave isterninger. Visionen er at revolutionere den måde, vi producerer isterninger