Carta Finans

Ansvar­ligt lån skaber fynsk familievirksomhed

Kollegaer der deler information

09. februar, 2015

Siden 1989 har Carta Finans, der finansier salg af nye og brugte biler og campingvogne, oplevet solid udvikling. Malene Larsen øjnede muligheden for at købe sig ind i forretningen, som hun kender ganske godt, da hendes far ejer 50 pct. Med et Ansvarligt lån fra Vækstfonden lykkedes det hende at købe sin fars gamle partner ud, og virksomheden er nu 100 pct. familieejet og klar til fortsat vækst.

Om virksomheden

Carta Finans i Odense finansierer salg af nye og brugte biler og campingvogne til både private- og erhvervskunder. Siden 1989 har virksomheden samarbejdet tæt med forhandlere af biler og campingvogne, og listen tæller i dag over 200 forhandlere landet over. Hvert år finansierer Carta Finans flere end 1.000 handler med biler og campingvogne. Et af områderne med størst fremgang er leasing og især deleleasing. Her deler virksomhederne og medarbejderne omkostningerne, hvilket gør leasingen mere attraktiv for begge parter, bl.a. af skattemæssige årsager. Den solide udvikling betød, at Malene Larsen øjnede en mulighed for at købe sig ind i forretningen, som hun kendte ganske godt, da hendes far, Bent Ove Larsen, i forvejen ejede 50 pct. Drømmen om at være selvstændig og potentialet for at styrke salget var drivkraften.

Hos Vækstfonden blev jeg mødt med en meget konstruktiv og konkret sparring i forhold til købet"

Udfordring

Som et led i et generationsskifte var Malene Larsens mulighed at købe sin fars hidtidige partner ud af selskabet. Da dette krævede en vis kapital, opsøgte hun finansieringsmuligheder til købet gennem egen bank og i Vækstfonden. Løsningen blev et Ansvarligt lån, som gjorde det muligt for Malene Larsen at indtræde i virksomheden som nu er 100 pct. familieejet.

”Hos Vækstfonden blev jeg mødt med en meget konstruktiv og konkret sparring i forhold til købet. De spilder ikke tiden, og det kan jeg godt lide. Jeg er glad for vores grundige forretningsplan og forberedelse” udtaler Malene Larsen, ny medejer af Carta Finans.

Nordea i Aarhus er også godt tilfreds med løsningen: ”Forløbet og samarbejdet med Carta Finans og Vækstfonden har været spændende og konstruktivt. Vi glade for, at vores kunder har mulighed for at trække på Vækstfonden – både Ansvarlige lån, Vækstlån og Vækstkautioner. Det betyder, at vi kan finde gode løsninger for vores kunder,” lyder det fra erhvervskundedirektør Ole Bjerglund Jensen.

Andre cases

VisBlue
VisBlue

VisBlue giver nu grøn energi længere levetid

Aarhusianske VisBlue har skabt en banebrydende opfindelse. Med et nyudviklet batteri, muliggør virksomheden at gemme grøn energi til senere brug, og dermed sikre, at grøn strøm ikke går tabt. Samtidig opbevarer batteriet også sol- og vindenergi til timerne uden sol og dagene uden vind, sådan at der altid er bæredygtig energi at hente. Nu har virksomheden hentet kapital fra Vækstfonden til at fortsætte vækstrejsen.

KM Rustfri
KM Rustfri

Innovativ ventilregulator sikrer større fødevaresikkerhed og mindre spild

Med et stort potentiale for vækst i kerneforretningen fik KM Rustfri i Skive behov for kapital til bl.a. at ansætte flere medarbejdere og investere i nyt produktionsudstyr..

Outletbutik
Family Dress ApS

Ny garantiordning: Nordjyske Family Dress får statsgaranteret lån til at komme gennem coronakrisen

Det er ualmindeligt svære tider for mange virksomheder for øjeblikket. Efter COVID-19 ramte Danmark, har omsætningen hos mange virksomheder været faldende. Det er også tilfældet for tøjbutikken Family Dress ApS. Derfor har det været vigtigt for butikken at holde sammen og stadig betale leverandører og medarbejdere. Med en garanti fra Vækstfondens nye tiltag til COVID-19-ramte virksomheder har Family Dress fået mere ro på hverdagen.