by Lassen

Barnebarn løfter ikonisk designarv videre

by Lassen

11. januar, 2017

Søren Lassen var i 2008 med til at stifte virksomheden by Lassen, der i dag står for salg og markedsføring af bl.a. den ikoniske Kubus-stage, som hans farfar tegnede tilbage i 1962. Da Søren i efteråret 2016 fik mulighed for at overtage hele ejerskabet, slog han til. Finansieringen faldt på plads med bl.a. et Vækstlån, og Søren kan nu tage familiearven til nye højder.

Om virksomheden

I 1962 tegnede den anerkendte arkitekt Mogens Lassen den ikoniske Kubus-lysestage. Stagen kom dog ikke i produktion, før barnebarn og ingeniør Søren Lassen i 90’erne begyndte at fremstille Kubus-serien på sin stålfabrik, Brdr. Jørgensen Components, i Holstebro. Hurtigt så han stagens kommercielle potentiale, og sammen med sin niece startede han i 2008 virksomheden by Lassen. by Lassen har i dag rettighederne til at sælge og markedsføre Kubus-stagen samt en lang række andre produkter inden for boligindretning. Fælles for alle designs er, at de er skitseret af Mogens Lassen og hans bror Flemming. Lassen-produkterne bliver solgt verden over, men primært i Sverige, Norge og Tyskland samt i mere end 65 forretninger i Danmark.

By Lassen har opnået en stærk position på den danske designscene, og jeg glæder mig til at være en endnu større del af den fremtidige rejse"

Udfordring 

I efteråret 2016 besluttede Søren Lassens daværende partnere i by Lassen at sælge deres ejerandele. Det gav ham mulighed for at overtage hele ejerskabet i den virksomhed, han havde været med til at starte. Banken var med på ideen, men kunne ikke alene løfte finansieringen af de resterende 60 pct. ejerandele. Løsningen blev et Vækstlån samt ansvarlig lånekapital fra både Vækstfonden og en investor. Et Ansvarligt lån tæller som egenkapital på virksomhedens balance, og det gjorde det lettere for banken at stille yderligere finansiering til rådighed. Søren Lassen er fortsat direktør i Brdr. Jørgensen Components, men ejer nu alene by Lassen, hvor han sidder i bestyrelsen og står i spidsen for designteamet. Direktørstolen hos by Lassen besættes af Lars Østergaard Olsen, der har lang ledelsesmæssig erfaring fra bl.a. den danske designvirksomhed Lightyears.

”Jeg ser gode muligheder for yderligere vækst og udvikling i by Lassen. Med Vækstfondens hjælp har jeg kunnet overtage de resterende ejerandele i det, der nok bedst kan beskrives som en familiearv. by Lassen har opnået en stærk position på den danske designscene, og jeg glæder mig til at være en endnu større del af den fremtidige rejse,” siger Søren Lassen, ejer og bestyrelsesmedlem i by Lassen.

Andre cases

QuickOrder
QuickOrder

Digitalisering og machine learning skal løfte restauranter

Odense-baserede QuickOrder har med deres digitale løn- og kassesystem indtaget restaurationsbranchen. Målet er at skabe en platform, som bl.a. gennem machine learning skal indsamle data om kunderne, så den enkelte restaurant kan tages til det næste niveau...

Hopspots
Hopspots

Børn skal lære mens de leger

Danske Hopspots vil udvikle børns læring mens de leger – også i skoletiden. Derfor har de udviklet et interaktivt læringsværktøj netop til skoler og institutioner, som kobler interaktivitet med bevægelse. Hopspots har fået finansiering fra Vækstfonden.

Vivino

Hele verden deler viden om vin med dansk app

På få år har danske Vivino vippet alle konkurrenter af pinden. Virksomheden har lavet en app, der bliver flittigt anvendt i hele verden til at dele anmeldelser og beskrive alverdens vine. Med solid opbakning fra flere venturefonde har Vivino siden 2010 mere end fordoblet tilgangen af brugere årligt.