BornPark

Nordeuropas største minigolf-park bliver en realitet med Vækstlån

Minigolf park

02. februar, 2018

I midten af 2017 blev solskinsøen Bornholm indehaver af Nordeuropas største minigolf-park, BornPark. Her kan både lokale og turister opleve Bornholms seværdigheder på bare to timer, da hvert hul er udformet som en af øens mange attraktioner. Projektet var oprindeligt lagt på hylden, men med afgørende finansiering fra Vækstfonden kunne drømmen genopfindes.

Om virksomheden

Det første spadestik til BornPark blev taget 1. oktober 2016. Otte måneder efter kunne Christina Juhl Sørensen sammen med sin mand Thomas Juhl Sørensen slå dørene op til Nordeuropas største minigolf-park. Den 18-huller lange minigolfbane strækker sig over 3.000 kvadratmeter, og hvert hul er udformet som en af Bornholms mange seværdigheder med dertilhørende quiz og fortællinger, der tager gæsterne Bornholm rundt på 2 timer.

Lånet fra Vækstfonden fungerede som en blåstempling, der var afgørende for, at vi kunne få hele finansieringen i hus"

Udfordring

Grunden i Østerlars til BornPark købte Christina Juhl Sørensen tilbage i 2010. Men efter finanskrisen var det ingen nem opgave at skaffe finansiering til projektet, og drømmen blev lagt på hylden.

I sommeren 2016 kontaktede Chrisitina Juhl Sørensen Vækstfonden, der bevilgede virksomheden et Vækstlån, som supplement til et lån fra Bornholms Erhvervsfond.

"Grunden var købt, godkendelserne var i hus, og vi havde sagt vores jobs op for at gå efter drømmen. Men banken vurderede i 11. time at projektet var for risikabelt. Lånet fra Vækstfonden fungerede som en blåstempling, der var afgørende for, at vi på falderebet kunne få hele finansieringen i hus," siger Christina Juhl Sørensen, indehaver af BornPark. 

Med finanseringen på plads kunne parret den 25. maj 2017 byde de første gæster ind i BornPark. Parken tager i dag imod ca. 35.000 turister og lokale i sæsonen, der løber fra påsken til oktober.

Andre cases

VisBlue
VisBlue

VisBlue giver nu grøn energi længere levetid

Aarhusianske VisBlue har skabt en banebrydende opfindelse. Med et nyudviklet batteri, muliggør virksomheden at gemme grøn energi til senere brug, og dermed sikre, at grøn strøm ikke går tabt. Samtidig opbevarer batteriet også sol- og vindenergi til timerne uden sol og dagene uden vind, sådan at der altid er bæredygtig energi at hente. Nu har virksomheden hentet kapital fra Vækstfonden til at fortsætte vækstrejsen.

KM Rustfri
KM Rustfri

Innovativ ventilregulator sikrer større fødevaresikkerhed og mindre spild

Med et stort potentiale for vækst i kerneforretningen fik KM Rustfri i Skive behov for kapital til bl.a. at ansætte flere medarbejdere og investere i nyt produktionsudstyr..

Outletbutik
Family Dress ApS

Ny garantiordning: Nordjyske Family Dress får statsgaranteret lån til at komme gennem coronakrisen

Det er ualmindeligt svære tider for mange virksomheder for øjeblikket. Efter COVID-19 ramte Danmark, har omsætningen hos mange virksomheder været faldende. Det er også tilfældet for tøjbutikken Family Dress ApS. Derfor har det været vigtigt for butikken at holde sammen og stadig betale leverandører og medarbejdere. Med en garanti fra Vækstfondens nye tiltag til COVID-19-ramte virksomheder har Family Dress fået mere ro på hverdagen.