BornPark

Nordeuropas største minigolf-park bliver en realitet med Vækstlån

BornPark

02. februar, 2018

I midten af 2017 blev solskinsøen Bornholm indehaver af Nordeuropas største minigolf-park, BornPark. Her kan både lokale og turister opleve Bornholms seværdigheder på bare to timer, da hvert hul er udformet som en af øens mange attraktioner. Projektet var oprindeligt lagt på hylden, men med afgørende finansiering fra Vækstfonden kunne drømmen genopfindes.

Om virksomheden

Det første spadestik til BornPark blev taget 1. oktober 2016. Otte måneder efter kunne Christina Juhl Sørensen sammen med sin mand Thomas Juhl Sørensen slå dørene op til Nordeuropas største minigolf-park. Den 18-huller lange minigolfbane strækker sig over 3.000 kvadratmeter, og hvert hul er udformet som en af Bornholms mange seværdigheder med dertilhørende quiz og fortællinger, der tager gæsterne Bornholm rundt på 2 timer.

Lånet fra Vækstfonden fungerede som en blåstempling, der var afgørende for, at vi kunne få hele finansieringen i hus"

Udfordring

Grunden i Østerlars til BornPark købte Christina Juhl Sørensen tilbage i 2010. Men efter finanskrisen var det ingen nem opgave at skaffe finansiering til projektet, og drømmen blev lagt på hylden.

I sommeren 2016 kontaktede Chrisitina Juhl Sørensen Vækstfonden, der bevilgede virksomheden et Vækstlån, som supplement til et lån fra Bornholms Erhvervsfond.

"Grunden var købt, godkendelserne var i hus, og vi havde sagt vores jobs op for at gå efter drømmen. Men banken vurderede i 11. time at projektet var for risikabelt. Lånet fra Vækstfonden fungerede som en blåstempling, der var afgørende for, at vi på falderebet kunne få hele finansieringen i hus," siger Christina Juhl Sørensen, indehaver af BornPark. 

Med finanseringen på plads kunne parret den 25. maj 2017 byde de første gæster ind i BornPark. Parken tager i dag imod ca. 35.000 turister og lokale i sæsonen, der løber fra påsken til oktober.

Andre cases

QuickOrder
QuickOrder

Digitalisering og machine learning skal løfte restauranter

Odense-baserede QuickOrder har med deres digitale løn- og kassesystem indtaget restaurationsbranchen. Målet er at skabe en platform, som bl.a. gennem machine learning skal indsamle data om kunderne, så den enkelte restaurant kan tages til det næste niveau...

Hopspots
Hopspots

Børn skal lære mens de leger

Danske Hopspots vil udvikle børns læring mens de leger – også i skoletiden. Derfor har de udviklet et interaktivt læringsværktøj netop til skoler og institutioner, som kobler interaktivitet med bevægelse. Hopspots har fået finansiering fra Vækstfonden.

Vivino

Hele verden deler viden om vin med dansk app

På få år har danske Vivino vippet alle konkurrenter af pinden. Virksomheden har lavet en app, der bliver flittigt anvendt i hele verden til at dele anmeldelser og beskrive alverdens vine. Med solid opbakning fra flere venturefonde har Vivino siden 2010 mere end fordoblet tilgangen af brugere årligt.