BornPark

Nordeuropas største minigolf-park bliver en realitet med Vækstlån

BornPark

02. februar, 2018

I midten af 2017 blev solskinsøen Bornholm indehaver af Nordeuropas største minigolf-park, BornPark. Her kan både lokale og turister opleve Bornholms seværdigheder på bare to timer, da hvert hul er udformet som en af øens mange attraktioner. Projektet var oprindeligt lagt på hylden, men med afgørende finansiering fra Vækstfonden kunne drømmen genopfindes.

Om virksomheden

Det første spadestik til BornPark blev taget 1. oktober 2016. Otte måneder efter kunne Christina Juhl Sørensen sammen med sin mand Thomas Juhl Sørensen slå dørene op til Nordeuropas største minigolf-park. Den 18-huller lange minigolfbane strækker sig over 3.000 kvadratmeter, og hvert hul er udformet som en af Bornholms mange seværdigheder med dertilhørende quiz og fortællinger, der tager gæsterne Bornholm rundt på 2 timer.

Lånet fra Vækstfonden fungerede som en blåstempling, der var afgørende for, at vi kunne få hele finansieringen i hus"

Udfordring

Grunden i Østerlars til BornPark købte Christina Juhl Sørensen tilbage i 2010. Men efter finanskrisen var det ingen nem opgave at skaffe finansiering til projektet, og drømmen blev lagt på hylden.

I sommeren 2016 kontaktede Chrisitina Juhl Sørensen Vækstfonden, der bevilgede virksomheden et Vækstlån, som supplement til et lån fra Bornholms Erhvervsfond.

"Grunden var købt, godkendelserne var i hus, og vi havde sagt vores jobs op for at gå efter drømmen. Men banken vurderede i 11. time at projektet var for risikabelt. Lånet fra Vækstfonden fungerede som en blåstempling, der var afgørende for, at vi på falderebet kunne få hele finansieringen i hus," siger Christina Juhl Sørensen, indehaver af BornPark. 

Med finanseringen på plads kunne parret den 25. maj 2017 byde de første gæster ind i BornPark. Parken tager i dag imod ca. 35.000 turister og lokale i sæsonen, der løber fra påsken til oktober.

Andre cases

International Bag Industry

Nye maskiner sikrer mere effektiv og miljøvenlig produktion af plastposer

Med en Vækstkaution kunne International Bag Industry forny produktionsapparatet med nye og mere effektive maskiner.

Innovaid

Bedre livskvalitet for handikappede med interaktive hjælpemidler

En dansk ingeniør fra Aarhus har udviklet en ny type interaktive hjælpemidler, der forbedrer mobiliteten hos fysisk handikappede..

Icebreaker
Icebreaker

Nordjysk virksomhed vil gøre isterninger til en millionforretning

Den aalborgensiske virksomhed Icebreaker har udviklet en patenteret teknologi, der gør det hurtigt og let at lave isterninger. Visionen er at revolutionere den måde, vi producerer isterninger