Boldsen

Nye ejere overtog efter konkurs og vendte minus til plus

29. april, 2015

VVS-grossistvirksomheden Boldsen i Randers havde givet underskud siden 2008, og efter en konkurs stod et stort antal ansatte til at miste jobbet. Heldigvis kom nye ejere til, og på blot et år har en ny forretningsmodel sikret sorte tal på bundlinjen. Finansieringen til at køre virksomheden videre kom på plads med privat indskud, en lokal bank og et Vækstlån.

Om virksomheden

Siden 1879 har VVS-grossistvirksomheden Boldsen været en kendt, afholdt og vigtig del af erhvervslivet i Randers og omegn. Fra det 14.500 kvadratmeter store lager i Randers, og fra de to øvrige afdelinger i Hobro og Grenå, har Boldsen forsynet lokale VVS-virksomheder med alt fra rør, fittings og stål til pumper og værktøj til håndværksbranchen og industrien. Boldsen tager sin rolle som regional grossist alvorligt og har derfor også hele tiden øje for kundernes behov. På den måde forsøger virksomheden at adskille sig fra andre store spillere i markedet. VVS-branchen er præget af mange små virksomheder, og derfor har Boldsen, siden de nye ejere i 2014 indførte en ny forretningsmodel, været mere opsøgende over for kunderne.

Vi havde brug for at fordele risikoen på flere parter og finde en langsigtet samarbejds-partner"

Udfordring 

Den kendte, lokale VVS-grossist i Randers gennem næsten 150 år havde kørt med underskud, siden finanskrisen begyndte i 2008. I april 2014 gik virksomheden konkurs, og en ny ejerkreds meldte sin ankomst. I spidsen stod Lars Hansen, tidligere direktør i Stark. Men at vende virksomhedens negative udvikling krævede solid finansiering, og det var vigtigt for virksomheden både at skabe en sund økonomi og dele risikoen ud på flere finansieringskilder. Da virksomheden bevæger sig inden for B2B-markedet, hvilket i stort omfang kræver kreditgivning til kunderne, omfattende varelagre, der kan servicere de daglige og ofte uplanlagte behov og dermed en stor likviditet, tog virksomheden kontakt til Vækstfonden. Et lån i Sparekassen Kronjylland, kombineret med et stort kapitalindskud fra de nye ejere og et Vækstlån, har nu givet Boldsen mulighed for at køre videre. Allerede i 2014 kunne virksomheden præsentere et overskud på 1,4 mio. kr. Planen er på sigt at udvide forretningen med nye afdelinger i området.

”Vi havde brug for at fordele risikoen på flere parter og finde en langsigtet samarbejdspartner, der kunne se vækstpotentialet i Boldsen. Derfor kontaktede vi Vækstfonden. Det har været en god og konstruktiv proces, hvor vi har fået en engageret sparringspartner, der er oprigtigt interesseret i os og vores forretningsmodel,” siger adm. direktør Lars Hansen.

Andre cases

QuickOrder
QuickOrder

Digitalisering og machine learning skal løfte restauranter

Odense-baserede QuickOrder har med deres digitale løn- og kassesystem indtaget restaurationsbranchen. Målet er at skabe en platform, som bl.a. gennem machine learning skal indsamle data om kunderne, så den enkelte restaurant kan tages til det næste niveau...

Hopspots
Hopspots

Børn skal lære mens de leger

Danske Hopspots vil udvikle børns læring mens de leger – også i skoletiden. Derfor har de udviklet et interaktivt læringsværktøj netop til skoler og institutioner, som kobler interaktivitet med bevægelse. Hopspots har fået finansiering fra Vækstfonden.

Vivino

Hele verden deler viden om vin med dansk app

På få år har danske Vivino vippet alle konkurrenter af pinden. Virksomheden har lavet en app, der bliver flittigt anvendt i hele verden til at dele anmeldelser og beskrive alverdens vine. Med solid opbakning fra flere venturefonde har Vivino siden 2010 mere end fordoblet tilgangen af brugere årligt.