API Maintenance Systems

Software styrer vedligehold i produktionen

API Maintenance Systems

22. februar, 2015

API Maintenance Systems udvikler og sælger et it-system, der hjælper virksomheder med at styre vedligeholdelsen af produktionen, så de undgår unødige stop, der kan koste dem dyrt. Blandt kunderne er store internationale virksomheder som fx Arla, Lundbeck og Bang & Olufsen.

I efteråret 2013 blev API kåret til Danmarks bedste it-virksomhed af Computerworld målt på vækst, effektivitet, afkast og overskud. Og der er stor efterspørgsel efter virksomhedens EAM-system (Enterprise Asset Management). Systemet kan nemlig tilpasses virksomheder inden for mange forskellige industrier, der spreder deres produktionsenheder globalt.

Internationale kunder

API's kunder er internationale virksomheder særligt inden for fødevare-, pharma-, forsynings- og havneindustrien. Deres EAM-system er installeret hos produktionsvirksomheder i 55 lande, og fra hovedkontoret i Taastrup udstikker adm. direktør Michael Ries retningen for de 50 medarbejdere, der sidder i Danmark, Sverige, Tyskland, Ukraine og Kina.

"Vi fokuserer på internationale virksomheder med produktion i flere lande. Og her har vi fundet et vakuum i markedet, hvor vi er bedre end vores konkurrenter. Vores kunder er ikke nødvendigvis den store produktionsvirksomhed, men kan også være deres underleverandører," fortæller Michael Ries.

16 sprog gør os attraktive

API fokuserer lige nu på markedet i Vesteuropa, hvor de har sat massivt ind i Tyskland, Europas produktionshal. Michael Ries bemærker, at styringssystemet falder i tysk smag, men der er også potentiale på den anden side af Atlanten.

"Vores system findes nu på 16 sprog, bl.a. kinesisk og russisk. Og det gør det lettere for en virksomhed med produktion i flere lande at rulle vores system ud i hele koncernen. Det gør os også attraktive for fx amerikanske virksomheder," siger han.

Op i gear

I marts 2013 indledte virksomheden et samarbejde med Capidea som det første skridt på vejen til at realisere en vækstplan. Ambitionen er at fordoble omsætningen inden for de næste fire år. 

"Vi skal justere og effektivisere processerne i organisationen, så vi bliver bedre til at håndtere væksten. Og her er Capidea en værdifuld sparringspartner. Det svarer til, at vi skifter gear, fordi vi skal op i omdrejninger," siger Michael Ries.

Andre cases

VisBlue
VisBlue

VisBlue giver nu grøn energi længere levetid

Aarhusianske VisBlue har skabt en banebrydende opfindelse. Med et nyudviklet batteri, muliggør virksomheden at gemme grøn energi til senere brug, og dermed sikre, at grøn strøm ikke går tabt. Samtidig opbevarer batteriet også sol- og vindenergi til timerne uden sol og dagene uden vind, sådan at der altid er bæredygtig energi at hente. Nu har virksomheden hentet kapital fra Vækstfonden til at fortsætte vækstrejsen.

Ole Akustikken
Akustikken

Verdens bedste guitarer indtager København

Ole Abildgaard Thomsen har i over 30 år drevet Danmarks førende specialforretning for guitarer, Akustikken.

AL Lift
AL Lift

Erfaren virksomhedsejer springer ud i nyt iværksættereventyr

Allan Laursen har i knap 30 år ejet og drevet sin egen virksomhed, der producerer løfteudstyr til bygge- og anlægsindustrien. Men finanskrisen betød, at...