Akustikken

Verdens bedste guitarer indtager København

Ole Akustikken

09. august, 2014

Ole Abildgaard Thomsen har i over 30 år drevet Danmarks førende specialforretning for guitarer, Akustikken. Guitarsalget har i årenes løb udviklet sig fra en enkelt butik i Aarhus til omfattende distribution af kendte guitarmærker. Men ambitionsniveauet rækker endnu længere, og med et Vækstlån fra Vækstfonden kan Ole Abildgaard Thomsen nu byde hovedstadens guitarister velkommen i sin nye butik på Vesterbro.

Om virksomheden

Når Mads Langer, Poul Krebs, Lars Lilholt, Tina Dickow og mange andre kendte kunstnere går på scenen har de ét til fælles: De slår sikkert strengene an på guitarer købt hos Ole Abildgaard Thomsen, som i over 30 år har drevet Akustikken – Danmarks førende specialforretning for guitarer. I årenes løb har guitarsalget udviklet sig fra en enkelt butik i Aarhus midtby til også at omfatte distribution af kendte guitarmærker til mere end 60 forhandlere i ind- og udland. Ambitionerne rækker imidlertid endnu længere, og første milepæl i en ny vækstplan blev at åbne en butik i København. Det viste sig dog ikke at være helt let.

Markedet er specielt og kan nok være svært at forstå for en bank"

Udfordring

Ole Abildgaard Thomsens store udfordring var lagerbeholdningen. Guitarer i den eksklusive klasse koster fra 10.000 kr. og op til en kvart million, og producenterne er typisk 4-6 måneder om at levere varerne. Det vil kunderne ikke vente på, så Akustikken er nødt til løbende at have et stort og varieret udvalg af guitarer på lager. Den slags koster, og Akustikkens bank havde vanskeligt ved både at finansiere en ny butik og den nødvendige forøgelse af lagerbeholdningen. Ole Abildgaard Thomsens løsning blev et Vækstlån som supplement til finansieringen fra banken. Resultatet kan man besøge i Bagerstræde 7 på Vesterbro i København, hvor Akustikkens nye butik med tre ansatte allerede er populær blandt hovedstadens guitarister. 

”Vil man have blokfløjter og klaverer, skal man gå et andet sted hen. Vi sælger verdens bedste guitarer og har vist, at vi er gode til det. Men markedet er specielt og kan nok være svært at forstå for en bank. Jeg har sendt Vækstfonden en venlig tanke hver eneste dag siden åbningen af den nye butik. Uden Vækstlånet var den aldrig blevet til noget,” siger Ole Abildgaard Thomsen, stifter af Akustikken.

Andre cases

VisBlue
VisBlue

VisBlue giver nu grøn energi længere levetid

Aarhusianske VisBlue har skabt en banebrydende opfindelse. Med et nyudviklet batteri, muliggør virksomheden at gemme grøn energi til senere brug, og dermed sikre, at grøn strøm ikke går tabt. Samtidig opbevarer batteriet også sol- og vindenergi til timerne uden sol og dagene uden vind, sådan at der altid er bæredygtig energi at hente. Nu har virksomheden hentet kapital fra Vækstfonden til at fortsætte vækstrejsen.

AL Lift
AL Lift

Erfaren virksomhedsejer springer ud i nyt iværksættereventyr

Allan Laursen har i knap 30 år ejet og drevet sin egen virksomhed, der producerer løfteudstyr til bygge- og anlægsindustrien. Men finanskrisen betød, at...

API Maintenance Systems
API Maintenance Systems

Software styrer vedligehold i produktionen

API Maintenance Systems udvikler og sælger et it-system, der hjælper virksomheder med at styre vedligeholdelsen af produktionen, så de undgår unødige stop, der kan koste dem dyrt.