Agro Block

Kaution fra Vækstfonden sætter skub i bæredygtig iværksættervirksomhed

Agro Block

30. oktober, 2018

Iværksætter Danny Jørgensen står bag virksomheden Agro Block, der har udviklet en stabelbar plantekasse af genbrugsplast til fx læhegn, højbede eller trappetrin. Med en kaution fra Vækstfonden i ryggen blev det muligt for Agro Block at låne penge i banken til et produktionsapparat, der for alvor sætter skub i virksomheden.

De fleste iværksættervirksomheder har svært ved at gå i banken og få finansieret den første opstart. Det mærkede direktør og idemand bag Agro Block, Danny Jørgensen, da han søgte efter kapital til at starte sin forretningsidé op. Han har udviklet en let byggesten af genbrugsplast og manglede kapital til at sætte gang i produktionen.

”Alle långivere vil se positiv drift over en periode, før de åbner pengekassen, så det har været umuligt at finde kapital at starte op for,” siger Danny Jørgensen, som i tre år har søgt kapital til hans iværksætterdrøm uden held.

Han er direktør i den nystartede virksomhed Agro Block, som har udviklet stabelbare plantekasser af genbrugsplast, der kan bruges til læhegn, højbede eller på terrasser. Ved at bruge genbrugsplast gavner Agro Block miljøet og med sin lave vægt også arbejdsmiljøet. Agro Block erstatter nemlig en række tunge betonbaserede produkter.

Alle långivere vil se positiv drift over en periode, før de åbner pengekassen, så det har været umuligt at finde kapital at starte op for"

Finansieringen af det produktionsapparat, der skal skyde forretningen i gang, er sket gennem Nykredit Leasing i samarbejde med Vækstfonden, der stiller kaution.

”Jeg har søgt kapital til at starte produktionen i flere år, og nu er det lykkedes takket være Vækstfondens vækstkautionsordning,” siger Danny Jørgensen.

Pernille Meilvang, som er kautionskundechef i Vækstfonden, glæder sig over, at Agro Block er kommet i gang med produktionen med en Vækstkaution:

”Som nystartet virksomhed kan man ikke nødvendigvis fremvise den historik og de nøgletal, der normalt er nødvendig for at få finansiering i banken. Her er Vækstkautionen en rigtig god mulighed, da den er et supplement til de sikkerheder, virksomheden selv kan stille, og dermed letter adgangen til finansiering i fx banken eller leasinginstituttet. I Vækstfonden glæder vi os over, at Agro Block fik mulighed for at starte sin produktion op af bæredygtige byggesten.”

Agro Blocks produktionsapparat er under opbygning, og vi vil være i fuld produktion i løbet af efteråret 2018.

Salgsdirektør i Agro Block Lars Carstensen ser lyst på fremtiden: ”For os handlede det om den klassiske ’hønen og ægget’ problematik, men nu hvor vi er kommet i gang, kan vi koncentrere os om afsætningssiden.”, siger han og fortsætter: ”Vi ser store muligheder på det danske marked, men vi ser et endnu større potentiale på vores nærmeste eksportmarkeder, som vi allerede oplever en stor interesse fra.”

Andre cases

QuickOrder
QuickOrder

Digitalisering og machine learning skal løfte restauranter

Odense-baserede QuickOrder har med deres digitale løn- og kassesystem indtaget restaurationsbranchen. Målet er at skabe en platform, som bl.a. gennem machine learning skal indsamle data om kunderne, så den enkelte restaurant kan tages til det næste niveau...

Hopspots
Hopspots

Børn skal lære mens de leger

Danske Hopspots vil udvikle børns læring mens de leger – også i skoletiden. Derfor har de udviklet et interaktivt læringsværktøj netop til skoler og institutioner, som kobler interaktivitet med bevægelse. Hopspots har fået finansiering fra Vækstfonden.

Vivino

Hele verden deler viden om vin med dansk app

På få år har danske Vivino vippet alle konkurrenter af pinden. Virksomheden har lavet en app, der bliver flittigt anvendt i hele verden til at dele anmeldelser og beskrive alverdens vine. Med solid opbakning fra flere venturefonde har Vivino siden 2010 mere end fordoblet tilgangen af brugere årligt.