Agro Block

Kaution fra Vækstfonden sætter skub i bæredygtig iværksættervirksomhed

Agro Block

30. oktober, 2018

Iværksætter Danny Jørgensen står bag virksomheden Agro Block, der har udviklet en stabelbar plantekasse af genbrugsplast til fx læhegn, højbede eller trappetrin. Med en kaution fra Vækstfonden i ryggen blev det muligt for Agro Block at låne penge i banken til et produktionsapparat, der for alvor sætter skub i virksomheden.

De fleste iværksættervirksomheder har svært ved at gå i banken og få finansieret den første opstart. Det mærkede direktør og idemand bag Agro Block, Danny Jørgensen, da han søgte efter kapital til at starte sin forretningsidé op. Han har udviklet en let byggesten af genbrugsplast og manglede kapital til at sætte gang i produktionen.

”Alle långivere vil se positiv drift over en periode, før de åbner pengekassen, så det har været umuligt at finde kapital at starte op for,” siger Danny Jørgensen, som i tre år har søgt kapital til hans iværksætterdrøm uden held.

Han er direktør i den nystartede virksomhed Agro Block, som har udviklet stabelbare plantekasser af genbrugsplast, der kan bruges til læhegn, højbede eller på terrasser. Ved at bruge genbrugsplast gavner Agro Block miljøet og med sin lave vægt også arbejdsmiljøet. Agro Block erstatter nemlig en række tunge betonbaserede produkter.

Alle långivere vil se positiv drift over en periode, før de åbner pengekassen, så det har været umuligt at finde kapital at starte op for"

Finansieringen af det produktionsapparat, der skal skyde forretningen i gang, er sket gennem Nykredit Leasing i samarbejde med Vækstfonden, der stiller kaution.

”Jeg har søgt kapital til at starte produktionen i flere år, og nu er det lykkedes takket være Vækstfondens vækstkautionsordning,” siger Danny Jørgensen.

Pernille Meilvang, som er kautionskundechef i Vækstfonden, glæder sig over, at Agro Block er kommet i gang med produktionen med en Vækstkaution:

”Som nystartet virksomhed kan man ikke nødvendigvis fremvise den historik og de nøgletal, der normalt er nødvendig for at få finansiering i banken. Her er Vækstkautionen en rigtig god mulighed, da den er et supplement til de sikkerheder, virksomheden selv kan stille, og dermed letter adgangen til finansiering i fx banken eller leasinginstituttet. I Vækstfonden glæder vi os over, at Agro Block fik mulighed for at starte sin produktion op af bæredygtige byggesten.”

Agro Blocks produktionsapparat er under opbygning, og vi vil være i fuld produktion i løbet af efteråret 2018.

Salgsdirektør i Agro Block Lars Carstensen ser lyst på fremtiden: ”For os handlede det om den klassiske ’hønen og ægget’ problematik, men nu hvor vi er kommet i gang, kan vi koncentrere os om afsætningssiden.”, siger han og fortsætter: ”Vi ser store muligheder på det danske marked, men vi ser et endnu større potentiale på vores nærmeste eksportmarkeder, som vi allerede oplever en stor interesse fra.”

Andre cases

International Bag Industry

Nye maskiner sikrer mere effektiv og miljøvenlig produktion af plastposer

Med en Vækstkaution kunne International Bag Industry forny produktionsapparatet med nye og mere effektive maskiner.

Innovaid

Bedre livskvalitet for handikappede med interaktive hjælpemidler

En dansk ingeniør fra Aarhus har udviklet en ny type interaktive hjælpemidler, der forbedrer mobiliteten hos fysisk handikappede..

Icebreaker
Icebreaker

Nordjysk virksomhed vil gøre isterninger til en millionforretning

Den aalborgensiske virksomhed Icebreaker har udviklet en patenteret teknologi, der gør det hurtigt og let at lave isterninger. Visionen er at revolutionere den måde, vi producerer isterninger