Advalight

Ny laserteknologi til hudlidelser

Advalight

02. februar, 2001

Advalight har udviklet en laser til behandling af hudlidelser som rynker og karsprængninger. Laseren er billigere i drift, mere stabil og sundere end tidligere løsninger. Virksomheden har fået internationalt gennembrud med opfindelsen, som forenkler brugen af laser.

Virksomheden blev etableret i 2006 med startkapital fra innovationsmiljøet CAT Innovation. Helt konkret har Advalight ApS udviklet et lasersystem, der laver gult lys, og som er baseret på en særlig krystalteknologi.

Opgør med dyre og ustabile løsninger

De tidligere gule laserteknologier, som er bygget på en 40 år gammel farvestofteknologi, er relativt ustabile, vedligeholdelseskrævende og dyre i drift. Med disse teknologier kunne hospitalerne enten vælge at bruge den dyre og ustabile gule laser eller en mere stabil, men mindre effektiv laser, hvor hver patient måtte igennem flere behandlinger.

Det problem har Advalights gule laserteknologi løst. Den er nemlig både stabil, halvt så dyr som den traditionelle løsning og fri for giftige farvestoffer og opløsningsmidler. Lyset har unikke egenskaber inden for hudbehandling, da det har en utrolig høj optagelse i blodet. Hudlidelser som kraftige karsprængninger, rødme, lever- og portvinspletter, akne og rynker, der alle er centreret omkring blodcellerne, kan dermed blive behandlet yderst effektivt.

Pengene slap op

Det var en teknologisk verdenssensation, da det lykkedes Advalight at producere deres gule lys. Samtidig demonstrerede de, at de kunne frembringe flere bølgelængder i samme laserteknologi. Men i foråret 2007 var pengene brugt. Det lykkedes dog med hjælp fra Vækstfonden at rejse kapital og gøre produktet klar til markedet. I 2010 kunne udviklingschef i Advalight, Morten Thorhauge, således modtage DOPS-prisen, Dansk Optisk Selskabs hæderspris, for sit arbejde med den gule laserteknologi.