1423 ApS

Lyse tider for mørk kvalitetsrom

21. november, 2016

Juridiske problemstillinger gør det næsten umuligt for den fynske spiritusimportør 1423 ApS at opnå kredit hos sine oversøiske leverandører. De store kapitalbindinger i varelageret kombineret med en sæsonbetonet omsætning gjorde det derfor svært for 1423 at takke ja til nye kunder. Med et Vækstlån på 1,25 mio. kr. fra Vækstfonden kunne banken hæve virksomhedens kredit, og de flydende lækkerier skal nu sælges i endnu større skala.

Om virksomheden

I 2008 kastede tre romentusiaster sig ud i at importere deres første fad rom fra Caribien. På hobbybasis solgte de rommen videre til forskellige forhandlere landet over, men hurtigt blev interessen så stor, at de i 2011 etablerede virksomheden 1423 ApS i Odense. 1423 er i dag blandt de største importører af kvalitetsspiritus i Danmark. Virksomhedens sortiment består primært af rom, men også gin, tequila og whisky lander på hylderne i danske specialforretninger og vinhandler. Gennem agenter og distributører sælger 1423 også produkterne i bl.a. Sverige, Tyskland, Frankrig, Tjekkiet og Schweiz.

Vækstlånet giver os den nødvendige fleksibilitet, og ambitionen er nu at øge salget markant både herhjemme og i udlandet"

Udfordring

I 2012 udviklede 1423 sin egen rom i samarbejde med en anerkendt producent fra Den Dominikanske Republik, der med varme smagsnuancer og sødme hurtigt faldt i danskernes smag. Op mod julen i 2015 lancerede virksomheden en julekalender med 24 små flasker rom, og også de blev revet væk. 1423 har i 2016 allerede mere end fordoblet salget af julekalendere og har også udvidet salget til udlandet.

Efterspørgslen er altså stor, men økonomien kunne ikke følge med. 1423 importerer nemlig primært sine produkter fra oversøiske leverandører i bl.a. Caribien, Mexico og Indien med ingen eller meget ringe muligheder for kredit. Da 1423 samtidig køber stort ind til varelager i foråret, men først afsætter størstedelen af produkterne i vintermånederne, er der stort pres på likviditeten. For at kunne takke ja til flere kunder havde virksomheden brug for kapital, der ikke er bundet i varelageret. Løsningen fandt de i et Vækstlån på 1,25 mio. kr. kombineret med en forhøjet kredit i banken.

”Der er stor efterspørgsel på vores produkter, men vi har måttet vinke farvel til flere nye forretningsmuligheder, fordi al likviditet stort set var bundet i varelageret. Vækstlånet giver os den nødvendige fleksibilitet, og ambitionen er nu at øge salget markant både herhjemme og i udlandet,” siger Thomas Vogensen, medejer af 1423.

Andre cases

International Bag Industry

Nye maskiner sikrer mere effektiv og miljøvenlig produktion af plastposer

Med en Vækstkaution kunne International Bag Industry forny produktionsapparatet med nye og mere effektive maskiner.

Innovaid

Bedre livskvalitet for handikappede med interaktive hjælpemidler

En dansk ingeniør fra Aarhus har udviklet en ny type interaktive hjælpemidler, der forbedrer mobiliteten hos fysisk handikappede..

Icebreaker
Icebreaker

Nordjysk virksomhed vil gøre isterninger til en millionforretning

Den aalborgensiske virksomhed Icebreaker har udviklet en patenteret teknologi, der gør det hurtigt og let at lave isterninger. Visionen er at revolutionere den måde, vi producerer isterninger