Bestyrelse

Vækstfonden ledes af en professionel bestyrelse. Erhvervsministeren vælger op til seks medlemmer af bestyrelsen, herunder formanden, for en periode på op til to år. Medarbejderne vælger derudover op til to medlemmer til bestyrelsen for en periode på op til to år. Genvalg kan finde sted. Bestyrelsen sammensættes således, at der er repræsenteret en bred erhvervsmæssig indsigt inden for ledelse, afsætning, finansiering og ventureinvestering, arbejdsmarkedsforhold, teknologi samt indsigt i de særlige forhold, der knytter sig til små og mellemstore virksomheder. Der holdes årligt mindst seks bestyrelsesmøder, heraf mindst et bestyrelsesmøde i hvert kvartal.

Claus Gregersen

Claus Gregersen, formand

Adm. Direktør i Chr. Augustinus Fabrikker og har tidligere været CEO og Country Manager i bl.a. Carnegie Investment Bank og medlem af bestyrelsen i Finansiel Stabilitet. Aktuelt er han desuden formand for Skandinavisk Holding A/S, Skodsborg Sundhedscenter A/S, Rungsted Sundpark A/S, Skodsborg Sundpark A/S samt næstformand i Jeudan A/S. Endvidere er han bestyrelsesmedlem i hhv Tivoli A/S, Gyldendal A/S, Fritz Hansen A/S, Axcel Future og STG A/S. Claus Gregersen tiltrådte som formand for Vækstfondens bestyrelse d. 1. februar 2018.

Lars Holst

Lars Holst

Næstformand i Vestjysk Banks bestyrelse og bestyrelsesmedlem i GrønlandsBANKEN. Han har senest været ansat i Nykredit (1987-2014), hvor han siden 1995 har fungeret som kreditchef. Han har samtidig været medlem af direktionen i ejendomsselskabet Kalvebod som er ejet af Nykredit. Han har endvidere arbejdet i Dansk Erhvervsfinansiering A/S og Andelsbanken A/S. Lars Holst har været medlem af bestyrelserne for bl.a. Totalkredit og Max Bank i regi af Finansiel Stabilitet samt været bestyrelsesformand i en række ejendomsselskaber siden 2008. Lars Holst tiltrådte som bestyrelsesmedlem i Vækstfondens bestyrelse d. 1. februar 2015.

Ilse Jacobsen

Ilse Jacobsen

Iværksætter og modedesigner i eget navn. Grundlagde i 1993 ILSE JACOBSEN HORNBÆK med egen skokollektion og lancerede i 2000 sine ikoniske gummistøvler. Siden hen er kollektionerne blevet udvidet med regntøj, tøj og accessories. I dag omfatter livstilsvirksomheden 24 konceptbutikker i 5 lande samt eksport til 25 lande. Livsstilsvirksomheden er siden hen udvidet med etableringen af en række blomsterbutikker, eget luksusspa og restaurant KURBADET by ILSE JACOBSEN samt en spa- og beautyserie, ILSE by ILSE JACOBSEN. Ilse Jacobsen tiltrådte som bestyrelsesmedlem i Vækstfondens bestyrelse d. 15. maj 2016.

Niels Nygaard

Niels Nygaard

Formand for Danmarks Idrætsforbund/Danmarks Olympiske Komité. Han var fra 1988 til 2014 indehaver af Hotel Gl. Skivehus og har tidligere været formand for blandt andet HORESTA, Handels-, Transport- og Serviceerhvervene og Visit Denmark. Niels Nygaard er formand for A/S af 3. juni 1986 (som blandt andet ejer Club La Santa på Lanzarote), er bestyrelsesmedlem i Danske Spil A/S og tidligere eliteløber. Niels Nygaard tiltrådte som bestyrelsesmedlem i Vækstfonden d. 24. oktober 2017.

Christian Scherfig

Christian Scherfig

Christian Scherfig, advokat og partner hos Lundgrens, hvor han primært arbejder med M&A. Christian er tidligere adm. direktør i Dansk Design Center (2005-2011). Derudover har han været formand for Radio- og tv-nævnet (2003-2012) samt næstformand for bestyrelsen i TV2 Danmark A/S (2001-2004). Han er aktuel bl.a. som bestyrelsesformand i Dansk Medie Invest (2017-d.d.). Endvidere underviser Christian i bestyrelsesarbejde- og ansvar og har stor undervisningserfaring fra bl.a. Københavns Universitet og Advokaternes efteruddannelse. Christian Scherfig tiltrådte som bestyrelsesmedlem i Vækstfondens bestyrelse i februar 2018.

Tue Mantoni

Tue Mantoni

Bestyrelsesformand i Lakrids by Bülow, Danish AM Hub og JOE & THE JUICE. Han har været direktør for den engelske motorcykelfabrikant Triumph og efterfølgende administrerende direktør i Bang & Olufsen fra 2011-2016. Tue Mantoni er i dag bestyrelsesmedlem i VEGA samt næstformand i Soundboks. Tue Mantoni tiltrådte som bestyrelsesmedlem i Vækstfondens bestyrelse d. 1. juli 2018.

Frederik Hygom Staunsbæk

Frederik Staunsbæk Hygom

Medarbejderrepræsentant og til daglig Legal Advisor i Vækstfondens juridiske afdeling. Frederik er uddannet cand.merc.jur fra CBS og har en fortid i Finansiel Stabilitet. Gennem sit virke i Vækstfondens juridiske afdeling arbejder Frederik primært med rådgivning af forretningsområdet VF Fonde.

Jacob Bratting Petersen

Jacob Bratting Pedersen

Medarbejderrepræsentant og partner i VF Venture. Jacob sidder i dag i 7 selskabsbestyrelser i Vækstfondens portefølje. Tidligere har han været partner i venture selskabet Northcap, COO i IT-sikkerhedsfirmaet Secunia og har arbejdet i udlandet i 5 år for Danmarks Eksportråd. Jacob er uddannet cand.merc.jur. fra CBS og har taget executive kurser på Harvard Business School, INSEAD og MIT.

Læs mere

Download forretningsorden for bestyrelsen

Kontakt

Rolf Kjærgaard, direktør / rk@vf.dk / +45 40 81 09 96