Analyse

Vækstfonden har set på udviklingen af antal nystartede virksomheder i 2020: Der er grund til optimisme

22. januar, 2021

Trods Coronakrisen var der gang i aktiviteten og iværksætteriet i hele landet. Danskerne er fulde af gode idéer – og det var de heldigvis også i 2020. Vækstfonden har kigget på, hvor mange virksomheder, der er startet i 2020, som i alt rummer hele 25.650 nystiftede CVR fordelt på kommuner.

Det er stadig de allerstørste byer i landet, der løber med sejren ift. antal nystartede virksomheder i 2020. Men man skal ikke kigge langt for at se opblomstring i hele landet. I Region Sjælland er det fx den lille ø Orø i Isefjorden, der er vinderen blandt danske småøer uden egen kommune, når det kommer til at stifte nye virksomheder. Fem af slagsen blev det til i 2020, og det vækker glæde i Vækstfonden.

”De danske øer rummer en guldmine af potentialer, som vi i Vækstfonden vil være med til at udvikle og vækste. Og selvom man måske kan tænke, at fem virksomheder på Orø er et lille tal, er det fem virksomheder, der kan være med til at skabe nye arbejdspladser fra øens godt 900 beboere,”siger Senior Vice President, Jens Mølby, der er ansvarlig for Vækstfonden aktiviteter i Region Sjælland.

For hvis vi skal komme godt ud af krisen, er det afgørende at blive ved med at skabe nye idéer og teknologier, fortæller Jens Mølby:

Nye idéer og løsninger skal være med til at sikre os en god genstart efter krisen. Det er de nye virksomheder, der er med til at sikre, at vi også i fremtiden kan bygge store lokale virksomheder, som skaber vækst og arbejdspladser. Derfor er det rigtig glædeligt, at det heldigvis ikke er gået i stå med de gode idéer"

- Jens Mølby

Vækstfonden finansierer virksomheder i hele Danmark inden for alle brancher, og den vigtigste opgave for Vækstfonden er netop at skabe arbejdspladser og vækst i hele Danmark. Nogle af de virksomheder, Vækstfonden har været med til at finansiere i den øvrige del af Region Sjælland er blandt andet Fra Fejø og Bayo Skruefundamenter – begge fra Lolland.

Du kan se hele listen over nystartede* virksomheder for alle regioner her: Nystiftede CVR fordelt på kommuner.

*Data er trukket ud direkte fra CVR-registeret gennem et API og dækker de første 11 måneder af 2020. Tallene dækker selskabsformerne A/S og ApS.